Yeni Bettam ve Akvaryumu için Tavsiyeler


YusraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 3
YusraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2015 16:30
Merhabalar. Uzun araştırmalarım ve sitenizden edindiğim bilgiler sonucunda bettamı edindim. İlk akvaryumum olduğu için baya acemice oldu. Bazı konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Öncelikle akvaryumum 19 litre. Ben 15 lt ye yakın su dolduruyorum.
  • Pipo filtre kullanıyorum ama pek memnun kalmadım. Yeterince temizlemiyor gibi. Şelale filtre edinmeyi düşünüyorum.
  • Isıtıcı 26 derecede fakat yapıştırmalı termometre 25i gösteriyor. Hangisine güveneceğimi bilemedim. Gerçi 25 derece de olsa pek sorun olmaz sanırım?
  • Akvaryumu aldığım yer 50w warm white tasarruflu ampul verdi. İki farklı, türlerini bilmediğim bitkilerim var. Aldığım yerler ışık dışında bir gereksinimleri olmadığını söylediler ama emin olamadım bu konuda da yardımlarınıza ihtiyacım var.
  • Işık ve filtreyi ne kadar süreli çalıştırmalıyım?
  • Akvaryumun zeminindeki renkli taşlar aldığımda vardı. Değiştirmeyi düşünüyorum siyah hagen kumla  ama başka öneriniz var mı? Bitkiler için önemli mi alacağım kum?
  • Bettama gelecek olursak kendisi erkek hm. Epey hareketli, su da asılıp dinlendiğini nadir görüyorum. Ayrıca baya sinirli. Kendi yansımasını mı görüyor nedir, kabarıp duruyor ama ilk haftaya oranla azaldı bu durum. Alt yüzgecinde boşluklar var. Bunun için tedaviye ihtiyacı var mı? kendiliğinden geçer mi ya da normal bir durum mu? Bir de karnının altında küçük yüzgeçlerinin olduğu yerler beyaz. Bu da normal mi yoksa hastalık belirtisi mi? Son olarak yüzgeçlerinin beyaz kısımları kırmızılaşmaya başladı bu neden olabilir? 
  • Dipte yemler kaldığı için ve filtre onları temizleyemediği için çöpçü aldım bir adette. Bettamla geçinebiliyorlar ama sürü halinde yaşadıklarını sonradan öğrendim. Yanına bir iki tane daha çöpçü eklemeli miyim? Ya da cüce vatoz alma gibi bir düşüncem de var. çöpçüyü çıkarıp cüce vatoz alsam daha mı iyi olur? Akvaryum boyutuna göre siz ne tavsiye edersiniz
  • Yem olarak bettama kaz ciğeri içerikli kuru yem veriyorum bir de bugün ilk defa haşlanmış bezelye yedi. Diyetini zenginleştirmek için başka ne tavsiye edersiniz?

Şimdilik bu kadar sanırım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BetaBetaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/01/2015
İl: Bursa
Mesaj: 14
BetaBetaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2015 13:18
Sağlıklı hobiler arkadaşım. Acemice olup olmadığı tartışılır belki ama gerçek şu ki bir beta daha bardaktan ve fanustan kurtulmuş..

*Tek beta için  lt yeterli bir hacim.
*Şelale filtreler yada akıntı sağlayacak herhangi bir filtre betaya çok zarar verebilir oradan oraya savurabilir. Çünkü beta durgun suları sever. Şelaleyi modifiye etmen gerekecek illada kullanmak istiyorsan..
*25 derce sorun olmaz tabi ama uygunu 27 diye düşünüyorum. Bu hem betanın hemde fin lerinin sağlığı için daha iyi. Hem 25 derce üretkenlik sıcaklığıdır...
*Bitkiler için çok fikrim yok arkadaşım ama cansız plastik bir bitki görüyorum orada çıkartsan daha iyi.. Bitkilerden geniş yapraklı olan anubiasa diğeri de kedi merdiveni yada aşk merdiveni diye tabir edilen bitkilere benziyor. Ama bitkici arkadaşlar dahada çok yardımcı olur..
* Işığı geceleri kullanıyorum ben gündüzleri gün ışığı. Filtrasyonu da pipo filtre kullanıyorum oda yavru tanklarında. Yada dişilerin tanklarında. Erkeklerin tek tanklarında hava motoru  ve hava taşı var günde 5  6 saat az kabarcık çıkartacak kadar çalışıyor. 3 günde bir 2 3 cm su çekiyorum akvaryumdan taze su ekliyorum.
* Eğer bitkiler anubias türüyse toprağa gömülmeyi çok sevmez benim bildiğim. bir de renkli taş sağlıksızdır..  Değiştirmen daha iyi.. Hagen şart değil dere kumu bile olur.
* Betan bir butterflay. Alt finlerde eksiklik olması hoş değil. Sıcaklık ve kondisyonla düzelir umarım. Betaların finleri bazen şeffaflaşır bazen de renkli olur. Sağlıklısı renkli olması , ırkı şeffaf değilse eğer. Bence canlı yem takviyesinde bulunsan hem kondisyonu değişir hem de renk gelir..
* Beta başka balıklarla kolay kolay anlaşmaz. Bence sen 2 3 tane fındık büyüklüğünde elma salyangozu edin. Ve dip çekimi yap. Ne yem kalıntısı kalır nede birşey. Yem olarak sera discus , artemia ve mikro kurt kullan bide oceasn marka granül yemler var biraz pahalı ama çok faydalı. Bezelyeyi haşlamadan verme ve yarısını ver hatta 1 kırıntı kadar ver... oda haftada 1 kez..

Benim bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar.. Sağlıklı hobiler.. Dahada sorun olursa forumda çok bilgili arkadaşlar var onlara özel mesaj at. Geri çevirmezler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YusraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 3
YusraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2015 14:48
O zaman şu an için dereceyi bir iki derece yükseltip plastik bitkiyi çıkarıyorum.
Salyangoz, yem ve kumu da edineceğim.
Diy dip çekimi modellerini inceledim ve anladım yapımını fakat nasıl çalıştırılacağını anlayamadım açıkcası. Olmadı onuda petshoptan edineyim.
Hava motoru ve taşı hakkında pek bilgim yok ama araştıracağım
Teşekkürler yardımların için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir