YENİ BİTKİLİ TANK KURULUMUNU BİRLİKTE YAPALAIM


denizserhatÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 10
denizserhatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 12:21
Merhabalar öncelikle size 3 ay önce almış olduğum akvaryumumdan, donanımlarından ve hobi ile ilgili bilgilerimden kısaca bahsetmek istiyorum. Uzun yıllardan sonra büyük bi zevkle hobiye döndüğüm için çok mutlu olduğumu belirtmeden geçemeyeceğim. Almış olduğum akvaryum 99*37*55 boyutlarında tam enjeksiyon kapaklı ve çift floresan tesisatlıdır. Floresanları biri Sylvania Grolux 30watt diğeri ise Sylvania Aquastar 30watt. Filtreleme Sistemimde dış ünite Eheim 2217 iç filtrelemede bakteri oluşumunu hızlandırmak ve su sirikülasyonunu sağlamak amacı ile EHEİM 2010 kullanmaya karar verdim, Havalandırmam Eheim 3702 2*200 ısıtıcı ise Eheim Jager 200watt. Kum ve dekorasyon olarakta 25kg Hagen siyah kum ve büyük boy Mangrowe kökü terci ettim. 3 ay önce akvarymumu kurup suyu sera aquatan ile hazırlayıp yaklaşık 4-5 gün kadar hava motorunu ve filtreleme sistemini çalıştırıp bekledim daha sonra suyun sıcaklığını 26 dereceye ayarladım. İlk olarak 2 adet albino çöpçü balık alıp akvaryumuma koydum ve sorunsuzca yeni akvaryumlarına adapte oldular, daha sonra bulunduğum yerdeki 1-2 akvaryumcuya gidip balık almak istedim fakat aradığım çeşitliliği söylemelerine göre yaz dönemi olduğu için bulamadım bende lepisteslerle başlamaya karar verdim. 20 adet kadar karışık dişi erkek lepistes aldım akvaryuma koydum ve adını henüz bilmediğim 10 kök kadarda bitki aldım. Bir iki hafta içinde akvaryum suyunun sarılaştığığını hatta daha sonra kahverengi olduğunu fark ettim ve balıklarımda ölümler olmaya başladı teker teker ve suyum berrak fakat iyice kahverengi olmuştu. daha sonra tekrar komple akvaryum suyunu değiştirdim tekrar su hazırladım ve tekrar başladım fakat değişen pek bir şey olmadı suyum daha geç olsada yine sarılaştı , geç te olsa bunun mangrowe kökünden olduğunu anladım ve sonunda kökü akvaryumdan çıkarttım ve bu sefer suyu %60'ını değiştirdim. su eskisine göre daha iyi duruma geldi ama bende epey bi üzüldüm bu durumdan, şimdilik herşey yolunda ama akvarymumu bitkili tanka çevirip melek balığı neon, tetrazon türü beslemek istiyorum ve yeniden dizayn etmek istiyorum bunun için fikirlerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kusura bakmayın çok uzun bi açılış oldu affedin :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 16:29
Öncelikle üzücü bir durum umarım tekrar başınıza gelmez. Başlangıç olarak kumunuz çok ince bitkili bir akvaryum için. 25 kilo kadar almanızı öneririm. En az 8 cm en idealidir kalınlık için. Mangrowe kökü yapısı gereği suyu sarartır. Canlı doğuran balıklarının yaşadığı ortamda zaten sarımsı bir sudur ve bu renk suda daha çok rahat edeceklerdir. İlla sarılığı gidermek istiyorsanız kökü haşlamanızı öneririm. Su ısıtıcısında kaynattığım suyu 3 defa boca ettikten sonra sarartmayı kesti bendeki kökler. Akvaryum hacminiz yaklaşık 200 litre yani en ideal aydınlatma 100 watt olacaktır. Aynı ölçülerde 1 adet grolüx ekleyebilirsiniz.
Benim bu hobide öğrendiğim en iyi şey sabırlı olmak. :) Balıkları eklemek için acele etmeyin. Burada üstadlarımız var. Size yardım edeceklerini düşünüyorum. Yavaşça yapılan bir kurulum her zaman daha iyi olacaktır.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ve başlangıç olarak yararlı olur düşüncesindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir