yeni cichlid akvaryumu


serkancentÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 8
serkancentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 23:19

Merhaba.

Ben bu güne kadar yaklasık 5 sene japon balığı besledim.
Balıklarımı arkadasıma verip kendime yeni bir akvaryum kurmaya karar verdim. 100*45*40 ebatlarında bir akvaryummum var. İçine 10 adet karısık malawi cichlidi aldım. Balıklar 3 cm boyunda 2 ad sarı 4 adet yunus 2 adet daha siyah 2 adette zebra gibi şimdi cahilliğimi bağışlayın aldığım yerden bazı bilgiler aldım konu ile ilgili ama bu siteye ve size güvendiğim için bazı sorularım olacak
1: aldığım yerden sera nitrivec ve  sera su düzenleyici verdiler. Ben bunları akvaryuma olması gereken biçimde koydum  bunlar doğru ilaçlarmıdır?
2: Akvaryumumda su an hiç birşey yok. Ben bitki yetiştirmekte istiyorum hangi bitkiler sizce uygun olur?
3: akvaryumumda yaklasık tabandan 3 cm karısık kum ve çakıl var. Bu daha önceki akvaryumumdan kalma bunların içindede bir sürü canlı minare var. Japonlarda sorun yoktu ama bu balıklara bir sorun yaratırmı bu minareler?
4: Bu konu ile ilgili yeni başlayan bana vereceğiniz tavsiyeleri dikkatle okuyup uygulayacağım. önemli olan hayvan sevgisi. Ben ticaret için değil bu işi sevgi için yapacağım. Tesekkürler.
MiSoSiKiaN2007-08-02 09:33:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EscobarÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 69
EscobarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 23:49
Serkan bey öncelikle hayırlı olsun.Ben de sizin gibi uzunca bir süre japon beslemiştim.Öncelikle Cichlid türlerde akvaryumda uyumu sağlamanız gerekli.Bunun için dişi erkek oranını baştan iyi seçin derim ben.

Sorularınıza gelince :

1-Ben akvaryumu kurarken su düzenleyici kimyasallar kullanmadım ve sorun da yaşamadım.
2-Cichlid akvaryumunuzda sert yapraklı bitkiler beslemelisiniz.Japon akvaryumunuzda büyük olasılıkla beslediğiniz saz ve amazonlar bu akvaryumunuzda sorun çıkarabilir.
3-Canlı minarelerin sorun yaratacağını sanmıyorum ( Uzman arkadaşlar daha faydalı bilgi vereceklerdir. )

Su değişimine dikkat edin.3 ya da 4 tür yem kullanın.Japondan sonra Cichlid sizin için vazgeçilmez olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 23:51
Aldığınız ilaçları kullanmanızda sorun yok ama akvaryumu boş şekilde filitre ve ısıtıcı ile 3-4 gün ara ile çalıştırsaydınız birazdaha paranız cebinizde kalırdı.Dediğiniz balıklar ile ancak sert yapraklı bitkileri kullanabilirsiniz,balıklar ya onları yitecek yada kumu eşeleyerek yerlerinden sökecektir.Minare salyangozu dediğiniz sanırım balıklara zararı olmaz ama aşırı ürerlerse balıkmı besliyorsunuz salyangozmu karıştırabilirsiniz.Zaten bu sitede çıkar gözeten gerçek hobiciler lazım siteye ve sanırım sizde öylesiniz.Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkancentÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 8
serkancentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2007 09:50
İlgi için tesekkürler bundan sonrada burada bende elimden geldiğince faydalı işler yapmaya calışacağım akvuryumada daha fazla kaya koyarak dekor sağlamaya calışacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir