Yeni ciklet akvaryumum çok karışık oldu..


Aslı_nazÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2011
İl: Bursa
Mesaj: 7
Aslı_nazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 09:53
Fotoğraf:

Boyut (cm):70*30*30
Kapasite (litre):Tam olarak bilmiyorum
Canlılar:

Malzemeler:İç filtre,Su ısıtıcısı ve termometre

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:Akvaryumcunun verdiği kahverengi toz halinde bir yem.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

 
Merhaba arkadaşlar.Yeni akvaryum kurdum fakat biraz bilinçsizce olduğunu bu sitedeki yazılanları okuduktan sonra anladım ve hatalarımı farkettim.Benimkisi biraz kalabalık ve karışık bir akvaryum olmuş.5 farklı tür var.Resimlere bakanlar tanıyacaklardır türlerini, ben tam olarak tanımıyorum ama sanırım 4 adet s.p.var,4 adet paslı ciklet sanırım yanlış bilmiyorsam,3 adet yunus,3 adet auratus,2 adet de kedi balığı olabilir yüzgeçleri turuncu renkli tam olarak ne oluğunu bilmiyorum.Ayrıca iki adette vantuz balığı var.Dişi erkek olayınıda bilmiyorum.Sürekli bi kovalamaca var.Kedi balıkları diğer balıkları kovalıyor.Büyük balıklar küçük balıkları kovalıyor.Pek huzurlu bir ortam yok akvaryumda anlayacağınız.Bugün bitane yunus balığım öldü.Bitane yunus balığınında yüzeyinde morarmalar var.Çok üzülüyorum bilinçsizce aldık balıkları ama bu bana tabiki tecrübe oldu.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum ve dekorasyon için neler yapmalıyım?  yunus balıklarım neden ölüyor olabilirler yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nadirgoktanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 966
nadirgoktanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 10:08
Öncelikle hayırlı olsun :)
1-) İlk olarak düzenden başlayalım. Akvaryum düzenini oluştururken beslediğiniz balık türüne göre bir yol izlemelisiniz. Arka fon gayet güzel olmuş. Beslediğiniz türler için kumunuz oldukça büyük. Malawi gölü balıkları kumu ağzına alarak arta kalan yemleri ve güdüsel olarak kumdaki canlıları yemeye çalışır. Fakat sizin kumunuz bu olay için oldukça büyük yani uygun değil. Öncelikle düzene kumdan başlamalısınız. Beslediğiniz türler için suyun ph ının yüksek tutan veya suyun ph değerini düşürmeyen kumları tercih etmek zorundasınız. Bunlar kalsiyum karbon , mercan kırığı , ve ya maddi açıdan en uygun silis kumdur. 0-1 mm aralığında olan kum ebatlarını seçmelisiniz.
 
2-) Yunus balıkları geniş hacimler isteyen türlerdir. Dar hacimlere girdiği zaman strese girer strese girincede çabuk hasta olurlar, mukozaları güçsüz hale gelir ve ya su değerlerinden ya diğer balıkların baskısından çabuk etkilenip ölürler. Akvaryum hacminizde yunus olmaz.
 
3-) Auratus sert bir cichlid türüdür diğer balıklara vurabilir ve akvaryumunuzdaki diğer balıklarla uyumlu geçinme yanlısı değildir. Mahallenin kavgacı çocuğu diyebiliriz.Bence bu türüde çıkarın.
 
4-o hacimde 1 erkek 3 dişi olmak kaydıyla ve  o yapay bitkiyi çıkarıp biraz kayalık ekleyebilirseniz o hacimde 4 sarı prensesi geçmeyecek şekilde besleyebilirsiniz.
 
Su sıcaklığınız 24-27 derece aralığında olsun.O sizin kedi balığı dediğiniz balıklarıda çıkartalım o zaman sarı prensesler çok daha huzurlu olacaktır aramıza hoşgeldiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 10:19
Aslı kardeşim, 

Beslediğin balıkların bazıları ile ilgili bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin,



Malesef türleriniz uyumsuz, yunus çok büyüyebilen bir türdür, erişkin bir yunus, o akvaryumda kendi etrafında bile dönemez. Zaten balıklar böyle küçük bir hacimde, erişkin boya ulaşamaz, anatomik bozukluklar oluşur (yani yanık kalır). Auratus, bu türler arasında en agresifi. Rahat vermeyebilir.

Eğer hacmi büyütemiyorsanız, tür değişimine gitmek en iyisi (bence). Aksi halde balıklar strese girebilir, renkleri soluk kalabilir, hastalanabilirler, ölümler artabilir.

Bu hacimde canlı doğuran türleri, tetra türleri, bolivian ram, veya 1 çift sajika önerebilirim.


İyi hobiler.

barbarossa2011-09-13 10:21:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Noname67Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Zonguldak
Mesaj: 129
Noname67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 10:42
Merhaba öncelikle söylemek isterimki akvaryumunuzun hacmi bu balıklar için uygun değil yetişkin bir yunus için bildiğim kadarıyla 200-250 litre civarı hacim gerekir.Balıkların türündede sıkıntı var.Bu balıkları elden çıkarıp akvaryumunuz çok güzel bir canlı doğuran tankı yapabilirsiniz.Sağlılı Balıklar!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cevdet355Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2011
Mesaj: 17
cevdet355Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 15:10
Balıkları değiştirerek çok güzel bir akvaryum kurabilirsiniz başarılar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgehan033Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2011
İl: Afyon
Mesaj: 29
bilgehan033Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 15:36
O akvaryuma çok güzel bitkili canlı doğuran yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ayşe yılmazerÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2011
Mesaj: 226
Ayşe yılmazerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 16:03
Auratuslar büyüyünce spler sağ kalmaz.Hacim ufak yer kavgaları çıkacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir