yeni karides tankı


asiegeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 185
asiegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2015 12:14
Merhabalar ,

 70 lt boşta bir akvaryumum var. Karides midye kerevit türlerini beslemek istiyorum. Bu türler aynı tankta beslenir mi ? 
İlk defa bu türleri besleyeceğim için konu hakkında fazla bilgim yok . Tank nasıl olmalı sıcaklık, aydınlatma , yem vb bu konular hakkına bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Coşkun AtamÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 292
Coşkun AtamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 17:16
Merhaba, 
 Öncelikle forumda bir çok bilgi mevcut. Ben size yardımcı olmak adına biraz toparladım.
Özcan ÖZKAN abinin mesajlarını okuyup gerekli detaya sahip olabilirsiniz. Profili aşağıdadır.

http://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=69302&FID=66

Şimdi de bir üyemize verdiği cevabı paylaşmak istiyorum sizinle:
[QUOTE=ÖzcanÖzkan]Tolga karides besleme isteğine yardımcı olacak bilgi edinmek gerçekten çok güzel bir istek, gelelim akvaryum için gerekli bilgilere
15 litre akvaryum şimdilik işini görür ama içini fazla doldurma tabana bir avuç kadar salınım yapmayan quartz kum, bu hagende olur beyazda olur. Hava ile çalışan basit bir sünger filtre fazlası ile iş görür. Tabana ise kum üzerine  dış filtreye konulan delik seramik 8-10 tane bonçuğa sarılı moss ve 3-5 dal tilki kuyruğu akvaryum için yeterli olacaktır. Akvaryuma koyacağın mangow kökü çok lüks olup ileride başına bela olacak canlıları üzerinde barındıracaktır bu yüzden akvaryuma mangow vw diğer köklerin konulması taraftarı değilim. ısı ve ışık koyacağın bitkiler için gereklidir. ısıyı sabit 18-20 arasında tutarsan hem bitki hemde karides üremesi için ideal ısı olacaktır. Karides içinde kiraz, mavi inci yerine onlar gibi bakımı kolay rili veya sakuraya yönel. Ymleme ise çok çok az yemleme yapınız. Haydi kolay gelsin.


[QUOTE=Tolga Arslan]

Abilerim ve arkadaşlar..

Öncelikle forumda sizin güzel karideslerinizi gördükçe içimde karideslere karşı bi sıcaklık uyandı. Ve bende karides beslemeye karar verdim. Ancak fazla bilgim yok.
Aklıma olanlar şunlar;
15 litrelik bi akvaryum edinicem. Hagen siyah kum kullanıcam. Köşe pipo filtre olacak. Bitkili akvaryumumdan bi kaç bitki ve moss ekleyerek tankı bitkilendiricem. Canlı olarak 5 adet kiraz karides eklemek istiyorum başlangıçta. Kiraz karidesin bi zorluğu veya özel gereksinimleri var mıdır ? Isıtıcı gerekirmi ? Yanlış yaptığım veya eksik olan şeyler varsa söylerseniz mutlu olurum :) İyi akşamlar.. 
[/QUOTE] [/QUOTE]


Buradan başlayıp çok büyük bir bilgi havuzuna giriş yapıyorsunuz. Karides olayı ciddi önem isteyen bir olay. Bunlardan gerekli bilgileri çok fazlaca bulabilirsiniz. Şimdiden hayırlısı olsun. Tankınızı merakla bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cetin77Çevrim Dışı

[B]11083,2[/B]
Kayıt: 29/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 201
cetin77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2015 18:20
Karides beslemek balıktan farklı zevk verir insana,tavasiyem kiraz karides ve biraz moss 1-2 kolay bitki ile basla.midye bitkili akvr.kumu kaldığırdığından pek bakılmaz.kerevit karidesi yer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir