Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy


HabitatAquaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 56
HabitatAquaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 20:38
Sevgili Arkadaşlarım,

Bir yıldır Lepistesler üzerinde saf türler ile  uğraşıp, sonunda farklı bir varyete yakaladığıma inandığım lepisteslerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen arkadaşlar, sizler de birçok yabancı siteler gezmişsinizdir. Sizlerden isteğim gerçekten bu varyeteye rastladıysanız, yorumlarınızı ve bu varyetenin aynı fotoğraflarını bulursanız eklemenizi istiyorum. Benim arşivimde şu an beş binden fazla tüm varyetelerin fotoğrafları mevcut. A
ncak o kadar site gezmeme rağmen, ben bu varyeteye rastlayamadım.

Yorumlarınızı bekliyorum. Sonrasında, eğerki yeni bir tür ise, geriye tüm Akvaryum.com ailesi dostlarımızla bu varyeteye bir isim bulmak kalacak.

Saygılarımla,

 Arkadaşlar çalışmalarıma devam ederek, daha öncede dediğim gibi, doğru iz sürerek En baş favorilerim arasında olan GALAXY MEDUSA ırkına ulaşmış bulunuyorum. Resimler ve videoları izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni Galaxy Medusalarım:



Galaxy Medusa Videolarım:
http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8dk2t_my-new-varieties-galaxy-medusa_animals

http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8ce26_my-new-varieties-galaxy-medusa

http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8caqz_my-varieties-galaxy-medusa-02

http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8c9p1_my-varieties-galaxy-medusa-01_animals

http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8cenv_my-new-varieties-galaxy-medusa-4_animals


Yeni Metalic Turkish Rainbowlarımın yavrularının Videoları:
http://www.dailymotion.com/user/murat45/video/x8cf9t_my-new-metalic-turkish-rainbow-01


VİDEOLARIM:

http://www.dailymotion.com/video/x6rsfo_my-guppy-new-varieties-02_animals


http://www.dailymotion.com/murat45/video/x6rddy_my-photos-244

Sevgili Dostlar, bu varyetenin ismi sonuç olarak, sizlerinde düşündüğü gibi, hemen hemen tüm renkleri taşıması açısından, gökkuşağı (rainbow) diye bende düşündüm. Ayrıca en önemli olan ise, Metalic parlak renkler taşıması açısından.

  '' Metallic Turkish rainbow ''  diye düşündüm. Ne dersiniz. isim güzel oldu değilmi?

Fotoğraflar:



















=============================================================================

Havuzlarım:

Sevgili Dostlarım sizi, Bana en büyük desteğini veren, Can Dostum, Arkadaşım, herşeyim Hocam, Ustamla tanıştırayım; Babam ve Biricik Kızım.. Dil%20Çikarma

















=============================================================================

Farklı dişilerle elde ettiğim; mozaik, grass, glass, v.s. Japon blue kolonimi de sizlerle paylaşmak istiyorum:

Yeni Saf Japon blue (aqua marine) lepistes varyetelerim:










Red Tail Japan Blue (Lepistes Kolonim):




Sevgili Dostlar, bu varyetenin ismini aslında ben ilk başta buldum. Sonuç olarak, sizlerin düşündüğü gibi, hemen hemen tüm renkleri taşıması açısından, gökkuşağı (rainbow) diye bende düşündüm. Ayrıca en önemli olan ise, Metalic parlak renkler taşıması açısından.

  '' Metallic Turkish rainbow ''  diye düşündüm. Ne dersiniz. isim güzel oldu değilmi?
  Benim asıl favorilerim arasında en çok beğendiğim varyete :
     Galaxy Medusa' lardır.




GALAXY GUPPY VARYETELERİ:


Daha bu varyete ile işim bitmedi. Umarım, düşüncelerimde de yanılmıyorsam, bu varyetenin sonucunda galaxy medusa ırkını yakalamayı düşünüyorum. Kafamda bir ırk var. Zaten bu balıklarda, özelliklerini tam olarak taşıyan ve farklı kanlar elde edebileceğim iyi bir seleksiyon olduğunu düşündüğüm için, bu balıklar ile çiftleşecek diğer ırk, 4 çalışma sonrasında, yine yeni fotoğraflarla sonuçları sizlerle paylaşacağım arkadaşlar.

  Şunu söylemek istiyorum, Dünyada yarışması yapılan kaç balık türü var?
Benim bildiğim; Discus, Guppy, Arowana, Betta bunlarda seleksiyon çalışmaları sonucunda en güzel renk ve desen varyetelerine sahip tek türler benim için.. En güzel renk varyasyonlarına sahip türler. Bakınız ki cichlid familyasında ve diğer bir çok türde bu söz konusu değil. Ben bir çok türle uğraştım. Bu lepistes kadar bana zevk veren bir balık daha olmadı. Bunu bir tek discusta yaşadım. Ancak discusta yeni bir tür yakalamak için, çok uzun yıllar sabretmeniz, çok fazla ödün hatta ömrünüzü vermeniz gerekebilir. Discusun cinsel olgunluğa ulaşmasını düşünürsek, 1.5, 2 yıl gibi zaman zarfında ancak eş tutma ve yumurtlama olgunluğuna erişiyor. onlardan alacağınız yavruları tekrar büyütmek ve yavru alma düşüncesi aynen 2 yıl daha ekleniyor, ettimi 4 yıl. yani en erken koşullarda 8-10 yılınızı alacaktır.
   Bunları şu açıdan söylüyorum, lepistes çok kısa zamanda cinsel olgunluğa erişiyor. Bu yüzden bu çalışmaları yapmak çok daha kolay ve size zevk verecektir. BilhassaDiscus sever dostlarım; Çaprazlama, seleksiyon çalışmalarınızı Lepistesler ile geliştirebilirsiniz. Size bunu en güzel öğretecek ve bu konuda kendinizi geliştirererek kısa sürede sonuçlara ulaşabileceğiniz. Ama şu gerçek bu balığın zevkini almaya başlayan bırakamaz.
En güzelide arkadaşlar saf türler alın ve çaprazlama çalışmaları yapın bu balığa dahada aşık olacaksınız.

   Bunlar benim içimden geçen duygular arkadaşlar, renkler ve zevkler tartışılmaz. Her türü severim. hepsini yaradan, hepsine zaten en güzel ihtişamı vermiş. Usta Belli, yaradan O, ancak o dilerse, bizler sadece vesile olabiliriz.
                        Başka söze ne hacet...


--------------------------------------------------------------
Teşekkürler arkadaşlar,
 Arkadaşlar öncelikle Tesisim, Manisa merkeze 5 km uzaklıkta aileme ait üzüm bağının sergisine yaptırdığım, 10 adet her biri 2.5 ton su kapasitesinde (boy; 3 metre, en; 1.5 metre, derinlik; 60 cm , hasat etme kısmı; 70 cm'dir) fayans havuzlardır. Bu sene kapatmayı düşünüyordum. Umarım önümüzeki sene komple yalıtımlı olarak kapatırım. Buna rağmen, martın sonunda sera tipinde olduğu için, naylon ile kapatıyorum. Ege bölgesi, Marmara bölgesinin iklimine göre daha güneşli ve yaz ayının daha uzun sürmesi nedeniylede, avantajlıdır. Bu yüzden az bir güneş ile bile, havuzların bulunduğu yer 30 dereceyi buluyor. Bu durum, Kasım sonuna kadar iyi muhafaza ile devam edebilir. Havuzlar ile babam ilgileniyor. İstanbul ve çeşitli illere, buradan yada direk Manisa'dan gönderi yapıyoruz.

   Ben de, evimin altındaki dairenin 20 m2'lik  bir odasını üretimhaneye çevirdim. Önceleri discus üretimi yapıyordum. Fakat, lepistes yine vardı. Bu balık bende bir tutkudur. Sonradan elimdeki discus çiftlerini yavaş yavaş satıp, sadece lepistesi profesyonel bir şekilde, bu işi ciddi olarak yapmaya karar verdim. Şu an sadece 2 çift Discusum kaldı, onlarda da sırtlarında yavrular olduğundan, satmaya şu an için ara verdim. Amacım, üretimhanemde lepistesi ciddi olarak, saf ırklar ile üreterek, iyi bir kolleksiyoncu, iyi bir üretici, besleyici olabilmektir. Bildiğim kadarıyla, bu balığı ciddi anlamda saf türler ile yapan iyi bir kolleksiyoncu ülkemizde yok. Ben hem ilk olmak, hem de gerçekten bu balığı hakkıya üretmek istiyorum.
Bu güne kadar kafama koyduğum her işi Allah'ın izniyle başardım. Bununda üstesinden geliriz evelallah.
 
 Bu sene, sump denemesi yaptım. Oldukça da faydalı olduğunu gördüm. Her ne kadar akvaryum ortamı gibi berraklık olmasa da oksijen ve su sirkülasyonu açısından, balıklardaki keyfi çok daha iyi gözlemlemiş bulunuyorum. Bu zaten bu sene için bir denemeydi. Önümüzdeki sene Rabbim nasip ederse, yan tarafına yine betondan daha ciddi, ve iç filtre malzemelerinle ve daha güçlü bir motorla bu sistemi kurmak istiyorum.

  Yem olarak; pul yemler kullanıyorum. Yurt dışından getirttiğim, artemia pul yem, medicate pul yemler. Yavru larva döneminde, kabuksuz artemia, su piresi zaten bir hayli çok fazla, kan kurdu vs...
 
 İstanbul'daki üretimhanemde ise; ilk yavru döneminde, kabuksuz artemia ve Cylop Eeze ve artemia cysts birlikte farklı öğünlerde veririm. Damızlıklara cylop eeze ve artemia pul yem veririm. Arkadaşlar, bu ürünlerin satışını yaptığım için bunları yazmıyorum. Sakın böyle bir polemikte çıksın istemiyorum. Lütfen bu konuda önyargılı olmayalım. Bir çok üretici, hatayı kalitesiz yemler ile besleyerek yapıyorlar. Hep maddi diyorlar, ancak; bilmelilerki bilhassa artemia cysts, cylop eeze, kabuksuz artemia bu yemleri kültür balık çiftlikleri, yemeklik çipura, levrek, v.s. balıklara larva döneminde veriyorlarken, bizler 2-3 gramlık balıklarımıza veremiyoruz. Bu büyük bir hatadir. Halbuki, amaç en kısa sürede balığı satış boyuna getirebilmektir. Balık ne kadar uzun kalırsa o kadar çok külfeti hesap eden yok. 1 kg kabuksuz yada cylop eeze yada artemia cysts ile 2000 yavru büyütmüş olsa, en az 1 ytl den 2000 YTL gibi bir para elde edecektir. Ama, 100-200-300 YTL. bu balıkları büyütmek için yeme para vermek istemez. Arkadaşlar vermeden almak Allah'a mahsustur. Mantık çok yanlış çok yanlış.
 
Şunu söylemek istiyorum;

   
''Ben kalitesiz ucuz yemler ile balıklarımı besleyecek kadar zengin değilim. Ben 4,5,6 ayda balığımı satış boyuna getirip, bu sürede harcanan elektiriğin, suyun, tüketilen yemin, zaptedilen yerin ve en önemlisi harcanılan emeğin ve zamanın önemini çok iyi bilecek kadar akıllı biriyim.''

   Arkadaşlar, yurt dışında adamlar neden bu kadar başarılı diyorya bir çok arkadaşımız, işte başarılarının sırları, ilk önce buradan başlıyor. Lütfen beni megolaman, kibirli biri olarak görmeyin çünkü asla değilim. Ben yardım etmek istiyorum. Bildiklerimi paylaşmak, bu hobinin gelişmesini sağlamak istiyorum..

 Saygı ve sevgilerimle.
--------------------------------------------------------------------------
Sevgili Arkadaşlar, Boylama Aparatını basit bir şekilde çizdim. Gözünüzde canlandırabilirsiniz artık. Ben bunu kendi kafamdan bulup, geliştirmiş bulunuyorum. Ama, inanın çok işime yarıyor.

 Boylama aparatını eledikten sonra ufak balıklar aralardan düşecek ve iriler boylama aparatının içinde kalacaklardır. Bu aparat gibi 3-4 farklı aralıklarda yapabilirsiniz.


-----------------------------------------
Arkadaşlar güzel dilekleriniz beni çok mutlu ediyor.
 Bu arada barış Bey, ben endler kullanmadım. Ancak; Şunu diyebilirim, kesinlikle saf türler kullanılması gerek, bu konuda hangi türleri kullandığım konusunu mazur görürseniz, pek açıklama yapmak istemiyorum. Dediğim gibi saf türler ile bir kaç yavrudan sonra seleksiyonluk balıklar elde edebilirsiniz.

  Lepistes gerçekten çok özel bir türdür. Bazılarına göre balıktan sayılmasa bile, bana göre bir çok balıkta göremediğimiz renk ve desen çeşitliliğine sahip tek türdür. Bunu çok açık şekilde hepimiz bir çok varyetelerde görmekteyiz.

  Hüseyin Bey, havuzlarda ben pek hastalıkla karşılamıyorum. büyük olması, vede yeterince alg, su piresi, kan kurdu sanırım immun sistemlerinin daha güçlü olmasını sağlamaktadır. Ancak; havuzda balık yetiştiriciliği akvaryum ortamından çok farklı, dip çekimi daha zor. Çok daha iyi gözlemlemeniz, vede boylama yapmanız gereklidir. Yoksa, ufak kalan balıklar gelişmiyorlar ve sonuç olarakta fire veriyorsunuz. Havuzlarda balıkların boylanması çok daha hızlı olduğu içinde, 3-4 günde bir bazen her gün boylama yapmanız gerekiyor. buda inanın çok yorucu oluyor. çünkü akvaryumdaki gibi balığı yandan görebilme imkanınız olmuyor. Sadece yukarıdan, ancak ben bunun da kolayını buldum. kendime boylama aparatları yaptım. 10 dakikada 5 bin balığı çok rahat aynen fabrikadan çıkmışçasına boylayabiliyorum. Bunda 1-2mm anca şaşabiliyor. Bunu merak eden arkadaşlarımız olacaktır. Bir ara bundan da bahsedebilirim. Ama, bilen arkadaşlarımız mutlaka vardır.
------------------------------------------------------
Barış Bey, resimleri çekerken balıkların renkleri açılıyor. dediğiniz o renkler hepsinde var ve o tankta 15 erkeğim mevcut. Bu balıklar gökkuşağı gibi çok renk değiştiriyorlar. yani, yeşil tonda gördüğünüz gibi diğer balıklarda, ancak  koyulaştıklarında o yeşil ton lacivert bir renk alıyor.

 Bu balıktaki asıl eksik olan şey, dorsal finin ufak kalmış olmasıdır.  Buda annelerinin kanlarını hala taşıyor olmalarından kaynaklanıyor. Daha bitmedi işin başındayız. Bu kanı oturtmak istiyorum. benim bütün derdim budur.. Bu yüzden, benim için sorun teşkil etmiyor. Yakından canlı görmüş olsaydınız, nedenli haklı olduğumu anlayabilirdiniz. Yinede, eleştirileriniz için teşekkürediyorum.
 
  Şunu diyebilirim, erkekler öyle koyulaşıyorlarki, siz asıl renkleri o zaman görmelisiniz. vücutta koyu lacivert lekeler tonlar çok daha bariz çıkıyor. bu koyulaşmalarda ise yeşil tonların bazı ları koyu laciverte dönüyor. Çok kaliteli resimler çekemediğimiz içinde, burada balığı yeterince hakkıyla gösteremiyoruz..

HabitatAqua2009-02-16 11:04:18

Beğenenler: [T]182608,Akvaryumcuaga[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gunkut_ardaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2006
İl: Edirne
Mesaj: 135
gunkut_ardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 20:47
İnanılmaz ! !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baskentli19Çevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 385
baskentli19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 20:56
Nutkum tutuldu yeni hemde içinde türk ismi geçen bir lepistes çok tebrikler başarılarınızın devamını dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gunkut_ardaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2006
İl: Edirne
Mesaj: 135
gunkut_ardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 21:13
Satılıkmı bu arada eğer satılıksa ciddi satıslar yapıcagınız umuyorum bu türlerin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 21:56
Mükemmel Hocam başarılarınız devamını dilerim.Ama devam edin nolur, sizinde dediğiniz gibi saf tür balıklar üretenler az Türkiye'de inşallah sizin isiminizde ilk olur.
Bu arada daha fazla resim bekliyoruz sizden bunlar beni kesmedi Tebessüm
Fishbones2008-12-01 21:57:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 22:01
Valla hocam sizi alkışlamaktan başka birşey yapamıyacam Kazanannn

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chatlakimÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2007
İl: Konya
Mesaj: 9
chatlakimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 22:04
tek kelimeyle mükemmelsin hocam diyecek başka kelime bulamıyorum başarılarının devam etmesi dileğiyle saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makifkÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2008
Mesaj: 79
makifkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 22:25
süper ya süper:D tebrikler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

on35Çevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 40
on35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 22:35
hocam sizi ayakta alkışlıyorum hepsi birbirinden güzel.SokLepistes gerçekten bir tutkudur.Kahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZytrecÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 118
ZytrecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 23:04

Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu istekle çok rahat hedefinize ulaşabilceğinize inanıyorum.

Zytrec2008-12-01 23:04:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_Hakan_Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 7
_Hakan_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 23:22

Şimdiye kadar gördüğüm en güzel lepistesler.Gerçekten çok güzeller.İnşallah bu şekilde devam edersiniz.

 

Saygılar,

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arıtmacıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2008
Mesaj: 94
arıtmacıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 09:15

Tebrikler.Can-ı gönülden kutluyorum sizi.Her yiğidin harcı değil bu işler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

veycetÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 224
veycetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 09:40
Iste%20Busüpersiniz ,tebrikler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugisaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Afyon
Mesaj: 53
TugisaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 09:45
Murat hocam ben ne yazayım arkadaşlar zaten en güzel şeyleri yazmışlar gerçekten emeğine saygı duyuyorum. Helal olsun murat hocam Allah sağlık sıhhat ve kolaylık versin Afyondan sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir