Yeni malawi 100*50*60 (resimli)


nailtonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 73
nailtonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 17:48
Fotoğraf:





Boyut (cm):100x50x60
Kapasite (litre):300
Canlılar:Demanosoni-Mpanga-Sarı prenses-Cüce Vatoz.

Malzemeler:200 watt tetra ısıtıcı. New jet kafa motoru 1000 lt. Hagen kum, Dere kenarından taşlar, 
Bitki: Anubias.

Akvaryum Bakımı: Yan sump sistemi kuruldu haftada bir üst yüzeydeki mavi süngeri temizliyorum dip çekimi .

Kullanılan Yemler:Dainichi Cichlid Veggie Fx Baby
Tetra pro vegatable
Tropical spirulina
New life spectrum
Rotfish kabuksuz artemia (aldım ama hiç kullanasım gelmedi)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Kaya tuzu (su değişimlerinde 1 tatlı kaşığı kaynar suda eritip kullanıyorum.)


Arkadaşlar yaklaşık 3 senedir bu günü sabırla bekledim. Gerek çevrem ne gerek var dese de yılmadım sürekli forumu okudum araştırdım ve sonunda forumdan ''null'' nickli Fatih Taşkın'dan Akvaryumu aldım.
1 ay süresince doların euro'nun düşmesini bekledim bekledim ama düşmedi  Bende dayanamadım gittim Eminönüne Teleskop akvaryumdan sump için mavi sünger yem ve Hagen kum aldım 25 kg. kadar.
Sonra akvaryumun altına Babama demir profil mobilyası ve kapağını yaptırdım.(babam marangoz hiç para vermedim  ama iyi para harcadım bu hobiye ordan çıktı parası ) Neyse kolları sıvadım ve giriştim işe yan sump yaptım plan proje hepsini forumdan aldım ölçtüm biçtim yaptım sump için Eheim Subsrat pro ve effie mech aldım onuda forumdan ''voltran'' nickli Vollkan beyden aldım.Malzemeleri yıkadım koydum sonra forumda gezinirken Diatomite Denk geldim onuda yıkadım kadın corabına koyup sump yerleştirdim.
Balıklar için Malawi bir benim için aşk vazgeçilmez yaşanır ölünür onun için. İlk gördüğümde renklerine vurulmuştum zaten sonra balıklar için çirkin fiyat çeken pet shoplara bakındım fiyatlar tavan yaptığı için foruma yöneldim. Demasoni aldım 9 adet 3-4 cm onuda forumda ''imrenler42'' Ahmet beyden aldım.Tek tür 300 lt bizimkiler isyan etti balık gözükmüyor dediler gittim biraz daha araştırdım hangi tür daha iyi gider diye mpanga ilk tercihim oldu onuda forumdan ''selamolsun'' nickli Kerem Bey'den aldım. Forumda herkes birbirine güvenirse bu güveni suistimal edilmediği sürece alış veriş yapılır görüldüğü üzere.

Biraz uzun oldu ama eee malum 3 sene sabırla bekledik sizinde değerli yorumlarınızı eksik etmeyin okuduğunuz için şimdiden Teşekkürler. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selamolsunÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 247
selamolsunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 18:01
Oncelikle akvaryumun hayirli ugurlu olsun. Guzel bir kurulum olmus gibi duruyor. Yemleri bir kac cesit daha arttirabilirisin zaman ilerledikce. Balik adedin simdilik iyi ilerde fazla erkekleri eleme yaparsan. Tam bir koloni sahibi olursun. Gorsellik acisinda guzel sade olmus. arkafon duz mavi kullanirsan bir nebze daha hos durabiliri taslarin. Ben senin yerinde olsam hortum icin camda bir delik acarim ve hortumu orya sabitlerim daha guzel bir goruntu elde edebilirisin diye dusunuyorum. Birde supin goruntu kirliligini engellemek icin en koyu numara cam filmi alip o bolume uygularsan bir butun durabilecegini dusunuyorum.
Son olarak ilerde baliklardan bazilarini ayirabilecegin icin 3+1 olarak dusunursek 1 tur daha ekliyebilirsin. Tercihim saulosi olur. Demolarla cok uyumlu duruyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

imrenler42Çevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 48
imrenler42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 18:57
kardesım ilk once akvaryumun hayırlı olsun suan ıcın akvaryumun kayalıkları yeterlı ama balıklar bıraz buyudumu bıraz daha buyuk fosıl kayalar alıp magara yapabılırsın balıklar daha rahat eder arkadasında dedıgı gıbı bıraz daha buyudulermı erkeklerı eler bı balık daha eklersın  tekrardan hayırlı olsun yardım edecegımız durumlar olursa elımızden geldıkce yardımcı oluruz ıyı hobıler 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nullÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 75
nullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 17:41
Nail şimdiden hayırlı olsun,

Mesaj olarak bazı görüşleimi ilettim zaten. Umarım keyifle beslersin balıklarını. Ancak 300 litrenin bir kısmı sump sebebiyle kayba uğradığından, 3+1 olarak 2 türü geçmemenin en sağlıklısı olduğunu düşünüyorum. Taban alanın azaldığından fazlasında erkek çekişmeleri sıkıntıya sokabilir seni.

Nacizane görüşüm, balık sayısını az tutmaya karar verirsen, demonun yanına saulosi hoş oluyor.
null2014-03-04 17:41:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir