Yeni malawi akvaryumu kurmak-bilgi istiyorum


dragonwarÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 132
dragonwarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 17:27

Merhabalar;
 Ben bir çok konuda forumdaki arkadaşlarımızdan yardım almak istiyorum. Öncelikle daha önceden küçük bir akvaryum da başladığım hobimi bugün ilerletme kararı aldım ve 80 cm uzunluğunda 40 cm eninde 30 cm uzunluğunda bir akvaryum almaya karar verdim. Fakat bu akvaryumun alacağı aysmen(tanesini 5-6 cm) sayısı nedir? Yoksa bu akvaryum prenses bakımı için yeterli değil midir? Akvaryumu internetten sipariş vereceğimden gözümün önünde hayellemekte güçlük çekiyorum.

 İkinci olarak da canlı bitki olarak; java moss,elodea ve tilki kuyruğu almayı planlıyorum(bir çok durumu tolerans edebildikleri için seçtim bu türleri). Fakat bu zamanca herhangi bir bitki bakımı yapmamış bulunmaktayım. Bu bitkiler için nasıl bir kum seçmem gerektiğini,herhangi bir ışıklandırma gerekip gerekmediğini bilememekteyim. Akvaryumu ışık alan bir yere koyacağım ve bitkiler 12 saat ışık alacaklar. Günlük bir kaç saatte güneş ışığı. Saydığım bu bitkiler için herhangi bir takviye yapmama gerek var mı? Bazı arkadaşlar kil mil demişler ama kil derken bildiğimiz kil mi anlayamadım. Daha çok güzellik malzemelerde kullanılan kilden mi?

 Isıtıcım ise 200w gücünde Atman marka. 25 derecenin uygun olacağını düşünmekteyim. Bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?

 Birde Tetra'nın Aqua Safe su düzenleyici ürününü kullanmayı planlıyorum.. Bu ürünün suyu uygun ideallere getireceğini düşünmekteyim.Balıklar varken bu ilacı kullanmamın mahsuru var mıdr? Fakat bunlardan ziyade Ankara suyunun özellikleri akvaryum için ideal midir? Nasıl bir PH'a sahiptir? Aysmenler aşağıda ki özellikleri istemekte;

Sıcaklık: 25-28
Su Sertliği: Çok Sert
pH: 7.8 – 8.6

 Ankara suyunun su sertliği konusunda pek sorun yaratacağını sanmıyorum. Fakat şu pH konusuna kafam takıldı. Ayrıca birde suyu ılıtmak için şöhbenden sıcak su sağlıyacağım. Bu durumda sıcak suyun kireçli olması vs. gibi durum söz konusu mudur? Sanırsam tam aksi olmalı.

 Su değişimini nasıl yapmamı tavsiye edersiniz? Haftalık yüzde 20 dip çekimi ideal midir? Aylıkta tamamen değiştirme. Suyu kaç gün bekletmeliyim, hazır su yada herhangi bir katmam gereken bir şey var mı?

 Yem olarak Tropical'in vegateble'sini kullanacağım. Bir pul tarzını birde tablet şeklinde olanından. Birde sonradan kurutulmuş tubifex almayı planlıyorum.Sizce yeterli midir?

 Teşekkürler.
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 17:29
100 Litre bile etmiyor.Bence malawi değilde o büyüklükteki bir akvaryuma güzel bir canlı doğuran olabilir.İllada malawi istiyorsanız uzunluğu 100 cm yapın en azından 1 erkek 4 dişi bir koloni besleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dragonwarÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 132
dragonwarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 17:38
Bir süre malawi bakmayı planlıyorum. Canlı doğuran alırsam sanırım yavru toplamaktan okula gidemem :D Daha büyük bir akvaryum için ne yazık ki yeterli bütçem yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sylarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 191
sylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 17:42
Malawi akvaryumunda belirttiğiniz bitkileri büyütemezsiniz balıklar bitkileri yerler. Anubias'ı yiyemiyorlar diye biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sköseÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 41
sköseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 17:51
Verdiğiniz ölçüler 96 lt. yapıyor. Kumu, taşı, vs. akvaryum en fazla 75 lt. su alacaktır. Bu da malawiler için yeterli değildir. Malawiler için en az 120 lt. olması gerekiyor. Ayrıca malawi tanklarında bitki yetiştirmek çok zor. Bitkiler malesef balıklara çok güzel yem oluyor. Anubais türü sert yapraklı bitkiler biraz dayana biliyor ama onunda taze yapraklarını afiyetle mideye indiriyorlar.
Ayrıca forumda yeni akvaryum kurulumuyla ilgili bir çok bilgi var. Biraz araştırırsan bir çok bilgi bulursun ve sana yeni akvaryumun kurulumu, nasıl olması vs. hakkında fikir verecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir