Yeni paludaryum geliyor.


PekdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 242
PekdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 20:03
[QUOTE=CatchMe1fYouCan]Anlamadığım bir şey var..
Madem balık besleyecektiniz neden paludaryum yaptınız?
Normal bir akvaryum yapabilirdiniz??
[/QUOTE]
Paludaryum zevki başkadır. Paludaryum demek zaten hem su altı, hem üstü demek. Mert Bey, ben de ilk başta kara ve su bölümlerini ayırmak için sizin yaptığınız gibi camdan bölmeleri silikonlamayı düşünmüştüm. Ancak daha sonra strafordan bir yüzen ada yapmaya karar verdim. Etçil bitki bakıyorum orada. Anladığım kadarıyla paludaryumun üstü tamamen açık, su hacmi de çok değil. Su sıcaklığındaki değişimler sorun yaratmıyor mu canlılarınız için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquaengineerÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2007
İl: Ankara
Mesaj: 683
aquaengineerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2011 14:24
Üstü kapalı paludaryum bana çok kullanışsız geliyor.Ve su şırıltısını biraz kısıtlıyor.Ön camın 25 cm olması sanki salonun bir köşesinde göl var gibi bir his yaratıyor.Su hacmi 80 lt civarı yetiyor,artıyor bile.Paludaryumu kalorifer peteğinin önüne kurdum altında da ince strafor var.Sudaki sıcaklık değişimi daha önce evimde olan akvaryumlardan daha az oluyor.

Sizin dediğiniz gibi yüzen bir ada bitkinin adaptasyonu için sorun yaratabilir.Gelişimi yavaş olabilir.Böcekçil bir bitki bende düşünüyorum.Ama mevsim kış olduğu için sinek yok bitki gelişmez diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir