yeni tank yeni türle devam (resim eklendi


tiggerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 98
tiggerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2010 23:50
Fotoğraf:eklendi

Boyut (cm):100*40*60
Kapasite (litre):240
Canlılar:11 adet red chimba (4-5 cm)

Malzemeler:mercan kırığı kum- fluval 405(subrast mech carbon bioball)- tetra 200w- champıon hava motoru- 650va ups- 30w gro

Akvaryum Bakımı:henüx başlamadım

Kullanılan Yemler:tetra provegatable-sera flora-trophical superforte granül-nls cichlid formula-sera supirilina

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: azoo aquaguard- azoo vitamins-kaya tuzu

herkese selamlar 5 senelik malawi ve tanganyika türü balıklardan sonra ilk tropheuslarımı aldım. uzun süren akvaryum imalatımdan sonra eşimin akvaryumu büyük bulmasından dolayı (120*60*60) onu satarak daha uygun ölçülerde dc marka akvaryum aldım. daha önceki akvaryum için aldığım fluval filitre açmadan 1 yıl beklediği için mecburen bu akvaryumda kullanmak zorunda kaldım ama korktuğum olmadı debi güçlü olmasına rağmen balıklarda bir problem yok gibi görünüyor
akvaryumda 20 kg ince mercan kırığı kullandım. dış filitremde mech subrast carbon ve bioball var. direk çeşme suyu doldurup azoo aquagard kullandım. yaklaşık 5-6 hafta dış ve iç filitre hava motoru zaman ayarlı aydınlatmam çalıştı. eski akvaryumumdan ara ara su aşılaması yaptım ve eski filitredeki filitre malzemelerinden de ekleme yaptım. balıklar ufak boyda olduklarından şimdilik elimdeki kayaları kullanarak 2 bölge oluşturdum. almak için seçtiğim balıklar için irtibata geçtim akvaryumumdan bahsedip kullanmam gerken katkılar olup olmadığını sordum ve akvaryuma sadece 1 çorba kaşığı kaya tuzu ilave ettim.suyun tamamen oturduğundan emin olduktan sonra ŞENOL beyin 4-5 cm lik 11 adet red chimbalarını aldım.
NOT; 1 yıldır siteden tropheuslarla ilgili bilgileri araştırıyorum. foruma emeği geçen herkese ve değerli yorumlarını bizlere açan herkese ayrıca teşekkür ederim.
balıkları 2 saat süren alıştırma sürecinden sonra balıkları akvaryuma saldım ( itiraf ediyorum  bayağı tırstım) balıklar direk saklanma moduba geçtiler. akvaryumun üzerini 2 saat kadar örtülü bıraktım. üzerini açtığımda yine kaçıştılar fakat bir süre sonra sürü halinde turlamaya başladılar. forumda yeni gelen balıklara yem atılmamalı densede dayanamayıp Utangaç 1 adet supirilina tablet attım. balıkların hemen tepki vermesi şaşırttığı kadar sevindirdi de.
2 gün sonra balıkların kuyruklarında küçük erimeler oluştu gece karanlıkta 20cl azoo vitamins ekledim kısa sürede hiç bir problem kalmadı. bugün altıncı günüm ve yemlemeler sabah akşam ve gece 10 civarı tekrar yapıyorum herdeferinde farklı yem kullanıyorum.
şuanda resim çekmek için acele etmiyorum balıklar hala biraz ürkek yorumlarınızı bekliyorum. sormak istedğim nezaman su değişimine başlamalıyım? carbonu artık çıkartmalımıyım ? yemlere danichi vegie fx baby i eklememde bir mahsur varmı? herkese saygılar..





tigger2010-10-03 18:58:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2010 01:36
Tropheusları çok bilmem ama daniachi yem hayatımda gördüğüm en iyi yem benimkiler nekadar karma yem kullansamda sera yemlerden çabuk sıkıldılar fakat bu yemi son taneye kadar yiyorlar. Su değisimini biraz geciktirin tankın oturması bir seneyi buluyor. Sık su değisimi yosunlanma yapar ve dengeler bozulacağı için zaten alışma aşamsında olan balıkları strese sokar. Ya %20değişimi birkaç sefere yayarak yapın yada2-3hafta sonra ilk değişimi yapın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tiggerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 98
tiggerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 18:57
Abdullah bey yorumunuz için teşekkür ederim.

ilk fotoğraflarımı çektim ama pek net olmadılar. yorumlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tiggerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 98
tiggerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2010 23:05
Herkese selamlar arka fonum siyahtı resimlerde ve normal görüntüde evin içini yansıtmasından dolayı fon arayışındaydım forumdaki konulardan birinde rastladığım resmi bir tanıdık vasıtasıyla bastırttım ve uyguladım. mevcut kayalarım fonla uyumsuz oldu farkındayım ama balıklar biraz boylanmadan değiştirmeyi şuan düşünmüyorum.yorumlarınızı bekliyorum.saygılar



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir