Yeni tanka taşınma?


Can_CETINÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 37
Can_CETINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 14:18
Merhaba;

100*40*50 cm ebatlarındaki SP ve MP tankımda oluşan sızıntı sonrasında, mobilyanın su çekmesi ile deforme olması ve faklı ölçülerde tank yapma isteğimden dolayı yeni bir tanka geçiş yapmam gerekiyor.

Mobilyadaki deformasyon dolayı riski azaltmak amaçlı, şu an canlıların bulunduğu tankta 1/2 oranında su var. Yeni mobilya ve tank ise doluma hazır beklemekte.

Elimde bir adet EKOL 15 (şu anki tankda çalışır vaziyette) ve 1 adet EHEIM 2012 iç filtre (şu anki tankda çalışır vaziyette) 2 adet 100 WATT ısıtıcı, 65lt cama cam yavru tankı bulunmakta. Canlılar ise 1 erkek 5 dişi oranında SP ve MP. (Toplam 12 Damızlık altı canlı)

En kısa zamanda yeni tanka taşınmam gerekiyor. Suyun doldurulması, biyolojik olarak oturması ve dekor transferi (kum ve kayalar) konusunda neler yapmam gerekiyor?  Nasıl bir sıralama ile ne kadar sürede (gün-hafta) geçiş yapmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

toskiÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 58
toskiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 19:37
Kumları yıka akvaryuma koy kayalarını temızleyıp ekle  sonra kumları dagıtmayacak şekilde suyu doldur eğer acele etmen gerekiyorsa bakteri kültürü adı altında satılan ilaçlardan al suyu 1 2 gün beklet ve baktari ilaçlarını kullanma talimatını okuyarak suya aktar en az 4 5 günde o şekilde filtre ve ısıtıcı calışır vaziyette beklesin hatta bir balık atarak doğal denge oluşumunu hızlandırabilirsin bunları yaptıktan sonrada balıklarını ekleyebilirsin.
Bir tavsiyemde var ekol 15 filtre uygun değil ben memnun kalmadım eğer imkanın varsa değiştirmeni öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir