Yeni Tankım


cennker82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 255
cennker82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2008 09:17
[QUOTE=sivaslı_58][QUOTE=cennker82][QUOTE=sivaslı_58][QUOTE=cennker82][QUOTE=sivaslı_58]Akvaryum hacminiz 73 lt ve tankınıza kum,kaya vs. koyunca hacim daha da azalıyor.Benim tavsiyem imkanınız varsa tür değiştirin mesela canlı doğuran türüne başlayabilirsiniz.İmkanınız yoksa da ilk önce balık sayınızı azaltmakla başlayabilirsiniz ve arka planı değiştiriniz, balıklarınız ve dekorla uyumsuz olmuş.Saygılar.[/QUOTE]
 
Peki balık sayımı yarı yarıya düşürsem uygun olur mu?
[/QUOTE]
 
Balık sayınızı azaltsanız bile balıklar rahat olmayacaktır.Yavru cichlid bakabilirsiniz ama büyüdükçe size sorun çıkartacaktır.Sizin için en iyisi bitkili bir canlı doğuran tankı kurmak olucaktır.Ama illa olsun diyorsanız bence yavru 5-6 adet sp alın ve büyütün, hem ilerde akvaryumunuzu büyütürsünüz ve kendi koloninizi oluşturursunuz.Saygılar.
[/QUOTE]
 
Barış arkadaşım ilgin alakan için çok teşekkür ediyorum öncelikle.Peki şunu soracağım.Balıkları aldığımız yerlerde belki 30 belki 40 adet ve daha fazlası şeklinde en fazla 60 70 litre sularda satılıyorlar doğal olarakta orda kimbilir belki aylarca kalıyorlar ama bakınca  gayet iyi ve bir sorun olmuyor sağlıklılar bu nasıl oluyor peki?
Ayrıca yeni tanka geçeceğim kısmetse evleniyorum 1 sene içinde önümüzdeki yaza kadar inşallah o zaman kendime büyük bir tank yapacağım ama şimdiki balıklarıda veremiyorum arkadaşımdan emanet diye ne yapıcam bilmiyorum.
[/QUOTE]
 
Cenker Bey akvaryumculardaki akvaryumların içindeki o fazla balık sayısını görmek benimde kafamı karıştırmıyor değil.Ancak emin olun ki balıklar kalabalık ve ufak akvaryumlarda rahat değildirler.Onlar sürekli balık sattıkları için çok büyük akvaryumlara gerek duymazlar.Eğer kimseye de veremiyorsanız emanetse o zaman mecbur bakmak zorundasınız.Ama en azından iyi bir dış filtre alıp akvaryumun ihtiyacını karşılarsanız daha iyi olur .Saygılar.
[/QUOTE]
Şimdilik geçici bir çözüm bulduk Barış Bey bugün gidip alışveriş yapıp Ablamların eve aynı benim akvaryumun boyuntunda bir akvaryum alacağızTebessümBendekilerden 7 adedi onun akvaryuma koyup biraz olsun rahatlatmaya çalışacağız.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir