Yeni Tayland İthalatı Tai Silk.. By Huge...


ScaryÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Nigde
Mesaj: 480
ScaryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2016 21:10
Öncelikle herkese merhaba..

Tayland ithalatı olan patentli tai silk ime kavuştum daha 5 cm akvaryuma koyduğum an çektim ve sürekli kaçıyor...çok korkuyor bu tür hakkında bilgi verirmisiniz balıkla beraber 2 çeşit yem geldi. Tropical krill cips ve QF marka renk yemi...
Resim mdvxut acaba balığın formu nasıl ve nelerle beslemeliğim gelişimide burdan aktarıcam gözlemlemelerimi ve almak isteyen arkadaşlarada bi nebze yardımcı olur.. Saygılar

[url=http://hizliresim.com/YbDlRk][img]http://i.hizliresim.com/YbDlRk.jpg[/img][/url]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keita06Çevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2012
İl: Konya
Mesaj: 91
keita06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2016 02:13
Grand sumo nun kafa yemi çok etkili olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PlakaonaltiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2013
İl: Bursa
Mesaj: 160
PlakaonaltiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2016 02:27
Öncelikle, yeni balığınız hayırlı olsun. Yorumama geçmeden önce yazım yanlışınızı düzeltmeme izin verin, Tai değil [B]Thai[/B]'dir doğrusu. (Thai Silk)

Thai Silk'ler sahip olduğu mavimsi renge göre sınıflandırılırlar. Bu renk ne kadar berrak ve lekesiz olursa, o kadar kaliteli olur.

Kafa (Kok) gelişimi, diğer türlerle kıyaslandığında en az bu türde görülür. Bu demek değildirki Thai Silk kafa yapmaz, fakat Big Kok/Water Kok diye sınıflandırdığımız kocaman kafalı Flowerhorn'ları beğeniyorsanız, bu yönden biraz eksikliğini yaşarsınız.

Korkaklık varyeteye bağlı değil, balığa bağlıdır. Balığın yeni gelmiş olması, yolda çok sersemlemiş olması, tankın bulunduğu yeri sevmemesi, vb. durumlardan etkilenir ve korkaklığını sürdürebilir. Bazı balıklarda korkaklık kalıcı olmakta ve gelişimi olumsuz yönde etkilemektedir. (Örneğin; 1 haftada sağlayacağı gelişimi, 2 ayda sağlar.)

Size gelen yemleri kullanmamanızı öneririm çünkü Krill içerisinde bulunan mikroorganizmalardan dolayı, renk yemide içeriğindeki Astaxanthin bulunmasından dolayı direk olarak kırmızı renk gelişimini tetikler. Thai Silk'lerde kırmızı renk pigmenti olmadığı için, yukarıda bahsettiğim berrak maviliği bozar (karartır, lekeletir) ve göze hoş gelmez.

Renk yemi olarak kullanacağınız şey spirulina vb yosun içerikli ürünlerdir. Ayrıca Sera markanın mavi Discus balıkları için ürettiği bir yem var, onu da diyetinize ekleyebilirsiniz. Kafa olarak da bilinen klasik kafa yemlerini tercih edebilirsiniz. Yem içeriğinde Astaxanthin vb. kırmızı renk gelişimi sağlayan besinler tercih etmeyiniz.

Saygılarımla...

Beğenenler: [T]176314,Scary[/T]
Teşekkür Edenler: [T]176314,Scary[/T]
+1: [T]176314,Scary[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ScaryÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2015
İl: Nigde
Mesaj: 480
ScaryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2016 12:10
Teşekkürler bilgilendirme için. Galiba king kamfa yada red dragona dönücem bana eş değer kafa yapar dedi satan şahıs bakalım ne olacak kararsızım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir