Yeniden başlamakla hata etmiş olabilirmiyim !? ..


plecoL46Çevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
plecoL46Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 18:44
Merhaba arkadaşlar,

Doğma büyüme Istanbul'luyum. 7 sene önce "başka bir gezegen" e geldik. 30+ yıldır bu hobiyle uğraşmaktayım. 7 yıl önce bırakmıştım bu hobiyi. Ama oğlumun ve hanımın istekleri doğrultusunda tekrar başlamaya karar verdim. Ammaa...

Sıkıntım şu : Neden istediği balığı bulamıyor insan ? Neden "olanı" satın almak zorunda ? Neden eh..en gözünüzün tuttuğu akvaryumcu bile " şundan " istiyorum dendiğinde bir türlü tedarik edemiyor !?
Neden güya "ithalatçılar" a bağlı imişler ? Yahu "şunu " istiyorum dediğimde " abi o çok pahalı ..burda gitmez..o yüzden getirmiyoruz " şeklinde aptalca bi cevap alıyoruz ? E, getir o zaman 10 tane dediğimde, tamam haftaya gel demesine rağmen hep hüsranla bitiyor ? Amerikalı, Kanadalı bakkala gider gibi evden çıkıp "ISTEDİĞİ" balığı ve/veya malzemeyi alıp geliyor da, burada biz lanet etmek durumunda kalıyoruz ?!

Eheim Aquaball 130 - Almanya'dan getirmek zorunda kaldım. Çünkü buradaki beyler Eheim'dan bunu tedarik edemediler. Bitkiler... istediğim canlı bitkilerin hiçbirini bulamadıklarından, alayını plastik yaptım. Güzel de oldu. Nerden mi ? Ingiltere'den ısmarladım 

Kısaca...acaba diyorum..Fb'da "fish world" falan mı oynamaya devam etseydim ? 
Düşüncelerinizi , yorumlarınızı bekliyorum..... Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem35Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 164
Cem35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 19:00
Tekrar aramıza katıldığınıza sevindim Hoşgeldiniz. Türkiye için akvaryumculukda ve petshoplarda heryerde aynı sorun. Hayal ettigin planladığın bir fikiri hayata geçirmek uzun ve ugraştırıcı olabiliyor. Akvaryumu yaptırsanız kumu çıkar kumdan sonra dış filtre motor sonra canlı bitki sıkıntısı ya istediğiniz yoktur ya formu iyi değildir alırsınız yosunlu salyangozlu çıkar bitkiden sonra balığa gelince ( başıma gelen şekilde ) ya çok ufakdır tatmin etmez ya tek dir ya dişisi yoktur vs vs. bunun dışında istediği balığı bile bulamayan arkadaşlarım var. Ama öyle ama böyle ne kadar istediğimiz gibi olmasada türkiye şartları içinde yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Petshop tarzı yerlerde çok ugraşıp dolaşmak yerine formda bir çok arkadaşımız bitki kum akvaryum balık gibi çok çeşitli malzeme  ve canlı satışı yapılıyor hem sağlık hemde fiyat farkı için forumdanda bi göz gezdirmenizi öneririm. Herşey gönlünüzce olsun inşallah iyi akvaryumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

plecoL46Çevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 28
plecoL46Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 18:31
Teşekkürler Cem kardeşim.

Birkaç kişi daha cevap yazar diye bekledim, gecikme o yüzden, kusura bakma.
Sağlıklı hobi'ler dilerim ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2012 18:45

Bulunduğunuz şehirde 300 civarı akvaryumcu var,evet yanlış duymadınız 300 fırın sayısıyla eşit olmasından korkuyorum.Niye bu kadar çok? Çünkü evde iki balık üreten bu işte çok para var diyip açarsa,bunuda hiçbir kurum denetlemezse sizler bizler daha çok yakarırız.Yazacak o kadar çok şey varki ama artık bıktım sizin gibi ateşli bir yazı görürsem bende alevleniyorum,yazıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir