Yoğun istek üzerine yavru bakımı..


aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2014 14:46
        Arkadaşlar öncelikle şunu vurgulamalıyım ki akvaryumumda sayısını bilmediğim kadar çok yavru lepistesim var. O kadar çok ki her taraf bıcır bıcır yavru kaynıyor. Peki neler yaptım ve neler yapıyorum  bu kadar çok yavru sahibi olmak için...
1- Kesinlikle anne balıkları yavruluğa almam, akvaryumumun köşesinde rafya ve su mercimeklerinden oluşturduğum hava motorundan etkilenmeyen güvenli bir köşe oluşturmakla başladım işe. Hamile olan ve doğum yapacak olan dişi o bölgenin akvaryumun en güvenli bölgesi olduğunun bilinciyle doğum yapmak için her zaman o bölgeyi seçer.
2- Lepistes yavruları saklanma konusunda diğer yavrulara göre çok daha yeteneklidir. Ama kılıç gibi avcı balıklara çoğu zaman yem olmaktan kurtulamazlar bu sebeple kılıçlarımla lepisteslerimi ayırdım ve üretimim eskiye göre katlandı.
3- Yavrularım oldukça akıllı oldukları için asla akvaryumda gezintiye çıkmak gibi bir hata yapmazlar. Güvenli bölge onlar için en güzel yerleşim yeridir.
4- Anaç balıklarıma ayrı yem kullanırım yavru balıklarıma ayrı yem kullanırım. Anaç balıklarıma attığım yemi biraz daha ufalayıp yavru balıklara atmak gibi bir hataya asla düşmem. Yemlerin üzerindeki içindekiler kısmı dikkatli bir şekilde okunursa anaç balıkların yem içeriğinin yavru balıklara göre çok farklı olduğu gözlemlenebilir. Bunun sebebi direkt olarak sindirim sistemiyle alakalıdır. Tam olarak oturmuş bir sindirim sistemi her türlü besini sindirebilirken ki çoğu zaman bunu bile beceremeyiz balıklarımızın kabız olmasına neden oluruz. Henüz gelişmekte olan sindirim sisteminin gereksinimleri çok daha farklıdır.
5- Amacım asla hızlı bir şekilde yavruları büyütmek değildir bu sebeple yavrularım hızlı gelişmez ama sağlıklı gelişir. Kendi büyüttüğüm yavruların bağışıklık sistemi son derece kuvvetli olur. Hastalıklara karşı son derece dirençli olurlarken su değişimlerinde suyu tolere etme yetenekleri de oldukça gelişmiş olurlar.
6- Canlı artemia, dondurulmuş artemia ve yumurta sarısı benim en büyük yardımcılarımdır. Bunların yanında seranın sadece yavru balıklar için özel üretilmiş baby serisi de çok tuttuğum yemlerdir.
7-Yemleme yaparken önce anaç balıklarımı yemlerim çünkü güvenli bölgeyi yemlesem aç balıklar güvenli bölgeyi hedef bölge seçerler. Anaçların karnı doyduktan sonra güvenli bölgeyi yemlerim. Zaten kendi yemlerini yemekle meşgul olananaç balıklar güvenli bölgeye atılan yeme rağbet etmezler. Böylece aynı anda hem anaçlarımı hem yavrularımı ayrı ayrı yemlerle beslemiş olurum.

    Hergün onlarca özel mesajla soru geliyor ben hepsine yetişemediğim için soruları biriktirip yoğun soru gelen konular hakkında makaleler yazıyorum aşağıdaki linklerde daha önce yoğun soru gelen konularla ilgili yazdığım makalelere göz atabilirsiniz...

http://www.akvaryum.com/Forum/yumurta_ve_dogru_bildiginiz_yanlislar_k719071.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/canli_doguranlarda_rafya_kullanimi_%28_resimli_%29_k717029.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/mikrobiyoloji_ve_bakteriler_k707346.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/su_kimyasi_ve_onemi_k708715.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/baliklar_neden_hastalanir_k696785.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryuma_uyum_k681345.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/baliklarda_beslenme_k672706.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/balik_psikolojisi-stres-_k663250.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/gozlem_ve_onemi_k646064.asp

   Her zaman söylerim yazdıklarımdan bir kişi bile faydalansa benim için en büyük mutluluk odur...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir