Yorumlar Önemli


oonurkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 49
oonurkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2015 21:11
Merhaba,

Formda cok fazla süredir arastirma yapıyorum ama ya her kafadan bir ses cıkıyor yada cevapsız sorular..
Abi senden ricam yeni bitkili canlı doğuran akvaryumu kurucam daha önce malawi akvaryumum vardı az cok bilgiye sahibim ama canlı doğuran özellikle bitki konsunda sadece su bir kaç haftadır yaptığım arastırmalar.. Sadede geliyim senide sıkmayalım :)
1- Abi suanda bende 55 litrelik bir akvaryum var 70-25-30 ebatlarında bunu canlı doğuran yapmak istiyorum ve bitkilendirmek tabikide
içeri konulucak canlı turu olarak Neon, Mücevher tetra, Lepistes bu üç türü bir arada olurmu yok neon lepistesmi ve sayıları kacar olmasını önerirsin..
2- İstanbulda bitki bulmak kadar zoru yok :( sende istanbulda ikamet ediyor ve anladığım kadarıyla bitkide satıyormussun sanırım o konudada bana yardımcı olabilirmisin..
3- Isıtıcım yeterli o okey.. Akvaryuma ısıklandırma için benim akvaryum kapağında normal ampul girisi var onu florasana kesınlikle çevirmelimiyim yoksa o konudada yeterlı bir önerin olurmu ? Son olarakta filtre iç filtrem mevcut ama ben akvaryumun içerisindeki gerek görüntüsünü gerek yer kaplamasını sevmiyorum ve bitki akvaryumunda istemiyorum örnek akvaryumları arastırdım resimlerini ne iç nede dış filtre var görünürde şelale filtremi yapıyorlar yoksa filtre koymuyolarmı ben şelale filtre yapsam yetermı..

ARKADAŞLAR MESAJI BEN YAZMISTIM BİRİSİNE TÜM DERDİMİ ANLATTIMDA CEVAP ALAMADIM BU MESAJI YORUMLARMISINIZ BANA HER TÜRLÜ BİLGİYE MUHTACİM.. YARDIM VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seniorÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 609
seniorÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2015 22:53
1- Akvaryum brut 52.5lt hacme sahip.Tetra ve lepistesler çok fazla sorun çıkartmadan aynı akvaryumda bırlıkte durabılırler FAKAT tetra'lar iyi avcılardır.Lepistes yavrularını kısa sürede telef edeceklerdır.Tetraların sürü balığı olduklarını ve 5-6 balıgında sürü olmadıgını düşünürsek,lepistesleri o akvaryuma koymayın derim.Lepistes olmadan sadec tetralardan oluşan bitkili bir akvaryum güzel olacaktır.Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt su hesaplanır.neon tetranın xl boyu 3cm'dir.bu boydakı 1 adet neon tetra için 4,5 lt su gerekır.Akvaryumunuzun brut 52 lt su aldıgından yola çıkarsak 12-15 neon tetra konulabılır.Buradakı sıkıntıda 10-15 neon tetranın sürü sayılamayacak kadar kucuk olmasıdır.Tetralar mümkünse en az 20-25li gruplar halinde beslenmesı ıdeal olanıdır fakat 15 neon tetrada cok sıkıntı degıldır.

2-İstanbulda yaşamadıgım için bu sorunuza cevap veremıyorum.

3-Işıklandırma bitkiler için önemlidir.uygun Floresan aydınlatmalar ile saglıklı güzel bitkileriniz olacaktır.Aydınlatma yanında co2 ve gubrelemede onem tasımaktadır.Akvaryumunuzdakı ısıklandırma tesısatını degıstırmenız ıyı olacaktır.Az sayıda balık populasyonu olacagı ıcın askı,şelale filtreler,düşük hacımlı akvaryumunuzda verımlı sekılde fıltreleme yapacaktır.[EDIT]senior,2015-12-17 22:55:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir