Yosun.


H.inamÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Antalya
Mesaj: 20
H.inamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 01:08
Yeni başladığım bitkili akvaryum hobisinde sık sık sorunla karşılaşmaya devam ediyorum. İstediğim bitkileri yakın civarlarda bulamadım. Bulduklarım fazla fiyat istediler öğrenci olunca malum durum. Akvaryum ve malzeme konusunda pek sıkıntım yok. Tek sıkıntım bitkilerde. Abim Petshopta olduğu için istediğimiz malzemeyi getirtmemiz sorun olmuyor. Bitki işine girmedikleri için onun haricinde ne varsa sorun olmadan bulabiliyorum. 

Lafı uzatmadan. Akvaryum boyutları 50x35x25y akvaryumda hagen + lav kırıkları var. Lav kırıklarını görüntü güzel olsun diye hagenlerin üzerine koydum. Taş , kaya olarak elimde büyük olarak bir sürü mercan fosili var. Küçük parçalara ayırabilirim. Bitkili olan akvaryumda pek balık istemiyorum o yüzden sadece lepistes yavrularını alıyorum bu tanka.  Mayalı Co2 kullanıyordum bitince çıkardım kenara bıraktım 1 gün kadar co2 veremedim. Şelale filtremi uçuşan java mosslar tıkamış bu gün farkettim. Şuan üzerinde çok fazla yosun var taşların. Ve camlarda saç yosununa benzettiğim yosunlar var. Akıntı olmadığı için , co2 olmadığı için , ışıklandırma çok olduğu için ve yavrulara verdiğim yemden dolayı oluşmuş diye düşünüyorum. Sorunu çözmem için yardımcı olursanız sevinirim.

1x18 watt , philips cool day light 9000k 1050 lümen
1x18 watt  GE marka farm day light 1350 lümen kelvinini bilmiyorum malesef. sarı , turuncu civarı bir ışık.




Akvaryuma bu gün 2 cüce vatoz , 4 minare salyangozu , 35 tane kiraz karidesi ( 4 yetişkin damızlık 30 civarı farklı boyutlarda yavrular , 2 dişide yumurtalı şekilde. ) Mayalı co2 tekrar kurdum , vortex difüzör uyguladım kuş suluğundan.  Eski malzemeleri karıştırırken azoo co2 tablet buldum ama altında 2011 yazıyor bu üretim mi bitiş tarihi mi kestiremedim. Birde azoo co2 test var onu nasıl kullanacağım pek anlayamadım tarihi geçmiş olabilir onun da.

Kullandığım yemlerinde resimleri :
Bir kaçkez artemia çıkartıp verdim yavrulara sorun olmadı. Ama bu gemma marka yemi yemiyorlar tabanda birikme yapmış.



Java moss var şuan sadece onlarda çok formsuz geliyor gözüme resimlere bakıp onlara da yorum yapabilirseniz sevinirim. Yosun topları var 8-10 tanede.



Ayrıca akvaryum tabanını ,malzemeleri , bitkilerin seçimlerini ( Taban bitkisine hayranlığım var orman havası yakalamak istemişimdir hep. ) Ayrıca hiç ekstra besin , gübre eklemedim bitki az diye fazla fotosentez gözleyemedim bu akvaryumda. Besinler için ne yapabilirim söylerseniz sevinirim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 09:38
Merhabalar.
Yosun işini çözmek kolay. 2 tane elma salyangozu alırsanız saç yosunu gibi yosunlar gider. Aynı zamanda dibe çöken artık yemler, çürüyen yapraklar v.s. hepsi elmalar için yemdir. Dışkısı da bitkilre için nitrat gübresi oluyor.
Bir çift de Zebra Nerite Salyangozu bulabilirseniz harika olur. Camlardaki, kumdaki, taşlardaki kimsenin yemediği o leke yosunlarını yiyen ve gerçekten çok çok etkili bir canlıdır. Kimseye bir zararı olmayan sadece nokta yosunlarıyla beslenen güzel bir salyangoz.

Minare salyangozu almışsınız ama bunlar çok fazla çoğalıp nüfus patlaması yapabilen türler, yumurtlarsa kurtulmanız çok zor olur, haberiniz olsun.

Işıklandırmanız kuvvetli, CO2 de veriyorsunuz, bitkilerinizin coşması için gerekli son şey de bir tane sıvı gübre almak... Ben bu aralar yerli ürün olan ReeFlowers'ın bir litrelik standart sıvı gübresini kullanıyorum, çok da memnun kaldım. Bu ürün için 21 TL ödedim ve gerçekten buna değer. Çok uzun süre yetecektir bana. Tavsiye ederim.
Eğer kırmızı bitkilerden de edinirseniz ekstra olarak demir gübresi almanız gerekebilir.

He bir de taban bitkisi demiştiniz, akvaryumunuza Glosso bitkisi akvaryumunuza çok yakışır diye düşünüyorum. CO2, Sıvı gübre ve kuvvetli ışık altında halı gibi görüntü olur.
umutgunay2012-11-05 09:40:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H.inamÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Antalya
Mesaj: 20
H.inamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2012 14:29
Çok teşekkür ederim söylediğiniz bitki ve gübreleri en kısa sürede temin etmeye çalışacağım. Elma salyangozu çevrede bulamadım. Minare salyangozu da çeşit olsun diye aldım çok aşırı olduklarında bir çaresini bulmaya çalışırım. İyi günler , teşekkürler tekrar. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir