yosunlasma ve ikola


ucan_bezelyeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 53
ucan_bezelyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 12:43
Merhaba ikola akvaryumunun camlarında bölge bölge dağınık şekillerde yosunlaşmalar oluşmaya başladı. Biraz görüntüyü bozuyor ama balıklar camdaki yosunlanmaları tırtıklıyor. Yosunlanmanın temizlenmesinin veya temizlenmemesinin balıklar açısından farkı olur mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vahdetÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 50
vahdetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 13:11
Değerli arkadaşım temizlemessen balıkların o yosunları çerez niyetine yer  bence güzel bir durum,ama görsellik gidiyor diyorsan temizle ama bunu sen yaparsan birdefada yapıcaksın balıkların korkacak ,hergün çerez yedikleri yeri aniden kaybetmiş olacaklar ,bence vatoz at onlar kısa zamanda çözer bu sorunu ,kimyasal önermiyorum bunun yerine aydınlatmanı  kullan derim yasun önlemesi için bazı florasanlar var ismi aklıma gelmiyor  şu anda ,ve tavsiyem akvaryumun çok güneş ışıgı alıyor  imkan varsa  güneş ışığı az gelsin ,bence kimyasal veya elle müdahelede bulunma  votoz ve senin balıklar  bu işi çözer kısa zamanda elma salyangozuda olur  salıklı balıklar saygılarımla .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 13:34
Millet taşları, sağı, solu yosunlandırmak için çaba gösterirken sen istemedende hemde balıklarının yediği yosunu temizlemek istiyorsun  Bence hiç karışma derim o yosunları istesen de para ile satın alamazsın . Balıkların için en doğal besin . Yemlemini biraz ama biraz diyorum azalt çünkü yosun olduğu sürece balıklarının yemek sorunu olmayacaktır ( tabii yediklerini gözlemlediysen ) Eğerki baş edilemeyecek kadar çoğalırlarsa o durumda müdahale et derim ben sana . yosun oluşum nedenleride ( Su düzeninde sorun olabilir . Devamlı düzenli haftada bir dip çekimi yapmaya çalış %30 , dış filtreni temizlemiş olabilirsin çeşme suyu ile  , Akvaryum güneş görüyor olabilir . Yemlemeyi fazla yapıyor olabilirsin ) gibi olaylar sonucu yosun tekrarlar devamlı cam temizlemek ile baş edemezsin . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir