Yumurtalar Mantarlaşıyo Mu?


SametppÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2015
İl: Erzurum
Mesaj: 38
SametppÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 03:34
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174955/DSC_0432.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174955/DSC_0433.JPG[/IMG] arkadaşlar bilindiği gibi biolife x6 kuluçka makinası yumurtaları kayıpsız çıkarıyor. 2 3.günlerde kusturulan yumurtaları bile kayıpsız atlatıyo. Bu resimde göründüğü gibi yumurtalar döllenmiş renktedir. Acaba uçlarından beyazlılar mantarlaşma göstergesi mi yardımcı olabilir misiniz mantarsa bi sonraki yumurtaları ne şekilde mantarlaşması kurtarabilirim? Suyu mu ilaçlaması napayım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 08:51
İkinci resimdeki beyazlaşma mantara benziyor. Sebebi bir şekilde kuluçkada durgun olması olabilir diye düşünüyorum (tek noktadan mantarlaşma başlamış). Engellemek için metilen mavisi kullanabilirsiniz veya daha güçlü bir mantar ilacı (mikofish gibi) ama filtrene ne yapar mikofish (aynı zamanda antibiyotiktir çünkü) bilemeyeceğim (tankının boyutuna göre doz ayarlaman gerekecek ve bu dozun hepsi filtreden geçecek). Eğer bu tip ilaç kullanacaksanız filtrenizde aktif karbon var ise çıkartmanız lazım.

İkinci bir alternatif ise sorunun kaynağına inmek ve neden devir daim'in iyi olmadığını araştırmak. Bir sekilde havayı arttırabiliyorsanız (kuluçkadan geçen) arttırmanızda fayda var. Gözenek vs tıkalı olmadığından da emin olmanız gerektmektedir.

Umarım faydası olur. Sadece dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var: her cihaz kullanılması gerektiği gibi kullanıldığında sorunsuz çalışır; sadece bazı cihazlar sorunsuz çalışması daha kolay hale getirilmiş, hata yapma payı daha az olduğundan daha verimli sonuçlar doğurabilir. Bunun anlamı, bu cihazlar dahi tasarlandıkları gibi çalışmadıklarında (her ne sebepten ötürü olursa olsa, mesela bu örnekte bir tıkanıklık, hava akımında azalma, vs.) performansları da düşecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SametppÇevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2015
İl: Erzurum
Mesaj: 38
SametppÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2015 09:19
Yardımınız için teşekkür ederim. Sabah kalktığımda bir yumurta mantarlaşmıştı. Sorun kuluçkadan değil çünkü dişiyi kusturduğum an kabın içinde uçlarda ki beyazlıklar bellioluyodu. Bu sabah birisi tamamen beyaz olmuştu. Döllenmemiş desem döllenmemiş olan bi yumurta bu renk olmaz.sanırım su değerlerinde sorun var. Kuluçkayı bundan sonra başka bir akvaryumda kurmayı düşünüyorum .18 lt akvaryuma mikofish katayım ama filtresiz.olsa bi problem olur mu? Kuluçkada yumurtaların hepsi dönüyo o yöndende problem yok kalan tek sıkıntı su değerlerinde
[EDIT]Sametpp,2015-06-29 09:21:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir