Yumurtaları Atma


TiriViriÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2019
İl: Karabük
Mesaj: 47
TiriViriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2019 13:55
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-5 gün önce yunus balığım tüpçük çıkartmıştı. Yalnız dün üzücü bir olayla karşı karşıya kalmıştım. Akşam arkadaşlarda kaldığımdan dolayı evde değildim ve evin şalteri atmış. Sabah eve geldiğimde 5 ceset vardı diğerlerini sonsuz şükür kurtardım. Su değişimi ve havalandırmayı sağlayınca balıklar kendine gelmeye başladılar sonra baktım çiftleşti o tüpçük çıkaran, ardından solunum yetersizliği olduğundan ağzını kapatamıyordu ve topladığı yumurtaları döktü tabi diğer balıklarda yedi. Şimdi sorum şu bu balık tekrar tüpçük çıkarır mı? çıkarırsa tahminen ne zamana çıkarır? teşekkür ederim hayırlı günler dilerim ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat GünÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 171
Murat GünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2019 19:51
[QUOTE=TiriViri]Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-5 gün önce yunus balığım tüpçük çıkartmıştı. Yalnız dün üzücü bir olayla karşı karşıya kalmıştım. Akşam arkadaşlarda kaldığımdan dolayı evde değildim ve evin şalteri atmış. Sabah eve geldiğimde 5 ceset vardı diğerlerini sonsuz şükür kurtardım. Su değişimi ve havalandırmayı sağlayınca balıklar kendine gelmeye başladılar sonra baktım çiftleşti o tüpçük çıkaran, ardından solunum yetersizliği olduğundan ağzını kapatamıyordu ve topladığı yumurtaları döktü tabi diğer balıklarda yedi. Şimdi sorum şu bu balık tekrar tüpçük çıkarır mı? çıkarırsa tahminen ne zamana çıkarır? teşekkür ederim hayırlı günler dilerim ..[/QUOTE][QUOTE=TiriViri]Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3-5 gün önce yunus balığım tüpçük çıkartmıştı. Yalnız dün üzücü bir olayla karşı karşıya kalmıştım. Akşam arkadaşlarda kaldığımdan dolayı evde değildim ve evin şalteri atmış. Sabah eve geldiğimde 5 ceset vardı diğerlerini sonsuz şükür kurtardım. Su değişimi ve havalandırmayı sağlayınca balıklar kendine gelmeye başladılar sonra baktım çiftleşti o tüpçük çıkaran, ardından solunum yetersizliği olduğundan ağzını kapatamıyordu ve topladığı yumurtaları döktü tabi diğer balıklarda yedi. Şimdi sorum şu bu balık tekrar tüpçük çıkarır mı? çıkarırsa tahminen ne zamana çıkarır? teşekkür ederim hayırlı günler dilerim ..[/QUOTE]

Öncelikle geçmiş olsun üzücü bir durum yaşamışsınız, umarım tekrarını yaşamazsınız, sizinde anlattığınız gibi balık oksijensiz kalınca strese girmiş ve yumurtaları topladığı gibi kusmuş bu normal bir durum, size tavsiyem tankınızda %30 dinlenmiş su takviyesi yapın, ölü balıklar suyu bulandırmıştır, koku yapar ve ileri derece nitrat ve hastalıklara sebep verecektir. Dişiye balık tekrar çifleşmeye hazır olduğunda yumurta tüpçüğü çıkaracak ve yumurta toplayacaktır, hiç bir endişeniz olmasın.

Beğenenler: [T]214410,TiriViri[/T]
Teşekkür Edenler: [T]214410,TiriViri[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir