Yunus Balıkları Tutsak Kalmasın Bir İmza Her Şeyi Değiştirir


KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2012 12:11
[QUOTE=ecihan135]Celal Abi yan tarafta bir forum var ona doldurup yollayınca imza atmış oluyorsun.Saygılar...[/QUOTE]
Emre duyarlılığın için teşekkürler. Yaptım bende. İsmim geçmiş. İnşallah bir faydası olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrvÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 616
mrvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2012 13:17
Bu hayvanlara bu eziyetleri yapanlara diycek kelime bulamiyorum yaziklar olsun hepsine ne diyim yazik!Elimden gelse hepsini atardim iceri ama malesef gelmiyo elimden,yetkililerin bu ise el atmasi lazim sadece turkiye degil dunyada onlemler alinmasi lazim yazik hayvanlara..Boyle bi konuyu gundeme getirdigin icin cok tesekkur ederim...

Bide bizimkiler övüne övüne haliçte açtıkları yunus merkezinden bahsediyolar bizde bunlara oy veriyoruz yazik vallahi yazik soyliycek kelime bulamiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 03:41
Emre kardeşim, duyarlılığın ve yaratmaya çalıştığın farkındalık için seni tebrik ediyorum ve sana teşekkür ediyorum.. Balıkların yakalanması,nakli, bakımı, sağlık kontrolleri, yemlemesi, yaşam alanı vs vs hiçbiri bizim beslediğimiz balklarla kıyaslanamaz. Yaralanarak yakalanıyorlar, küçücük havuzlarda yaşatılıyorlar, yemleri kim bilir kaç günlük ölü balıklar... Beslediğimiz balıklarla kıyaslanması tamamen abesle iştigal bence.. Kaldı ki f0 balığın beslenmesinin günah olduğu yazılmış, o da araştırılmadan yazılmış bir yorumdur. (Açıklama: Ey Oğul kitabından alıntı; Bir ihtiyaç için köpek beslemek caizdir. Mesela polis köpeği, av köpeği, çoban köpeği, bekçi köpeği beslenir. Ancak köpek evin içine sokulmaz. Ayrı yeri veya kulübesi olur. Kediye gelince, kedi beslemek caizdir. Hayvanları eve, kafese hapsetmek günahtır. Evde kediden başka hayvan beslenmez. Bülbülü kafese hapsetmek caiz değildir. Kanarya, muhabbet kuşu gibi, kafese alışık olanları kafeste beslemek caizdir. Çünkü dışarı bırakılırsa ölüme terk edilmiş olur. Eve köpek sokmak caiz değildir. Akvaryumda balık beslemekse balığı hapis değildir. Balık zaten suda yaşar, mahzuru olmaz.)

Çocukluğumuzun flipperı, özgürlüğüne yüz artık...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertus0770Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 882
ertus0770Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2012 21:03
Konuşmaya gerek yok .
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=uIOWpfZ0MR0[/VID]

İnternette bir yazı okumuştum.Yunuslar gemilerle yarışır diye, kazanamazlarsa kıyıya kendini atıp intihar eder diye doğruluğu hakkında bilgisi olan biri var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2012 02:50
Emre Kardeşim; bu konuyu açtığın için ellerine sağlık. Gerçekten de önemli bir konuya değinmişsin.



[QUOTE=ertus0770]

İnternette bir yazı okumuştum.Yunuslar gemilerle yarışır diye, kazanamazlarsa kıyıya kendini atıp intihar eder diye doğruluğu hakkında bilgisi olan biri var mı ? [/QUOTE]

Bunun sebebi tam olarak bilinmiyor ama çeşitli teoriler mevcut.

Yunuslar ve balinalar yakın mesafede yönleri çıkardıkları seslerin deniz tabanından ve engellerden yansıması ile bulurlar. Yani br bakıma doğal sonar. En çok kabul gören teorilerden biri gemilerde kullanılan kimi güçlü sonarların bu canlıları kalıcı veya geçici olarak sağır etmesinden dolayı dön bulma duyularını kaybetmelerine sebep olmasıdır. Sürü içindeki bireyler birbirlerine çok sıkı bir bağ ile bağlı olduklarından sürüdeki bireylerin önemli bölümü sorun yaşadığında diğerleri onları bırakmak istemez ve ne olursa olsun diğerleri ile beraber sığlıklara girer veya kumsala vururlar gibi tahminler de buna ekleniyor.

Bir de uzun mesafelerdeki göçlerde dünyanın mayetik alanı sayesinde ciddi bir yön bulma duyusuna sahiptirler. Bu pek çok uzun mesafe göçü yapan canlı içi geçerlidir. Dünyanın periyodik olarak manyetik alanında değişiklikler olur, kimi zaman bu değişiklikler çok ciddi oranlarda olur. Son 20-30 yıldır yanlış hatırlamıyorsam bu tip değişiklikler hız kazandı ve son birkaç yıldır da epey ciddi değişimlerden bahsediliyor. Bu manyetik alan değişimlerinin de yön bulma duyusunda karışıklığa sebep olabileceği teorileri olsa bile souçta kısa mesafelerde yön ses ile bulunduğundan bu tip teoriler ilkine göre biraz daha geride kalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir