yunus beslerken nelere dikkat edilmeli


gülşenÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Antalya
Mesaj: 165
gülşenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2006 12:07

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta inşallah 1 cm büyüklüğünde yavru yunuslarım olacak. Akvaryumda tek tür olarak besleyecğğim. Onlara nasıl bakmalıyım? Dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir? Hastalanmadan sağlıklı büyütebilmek için neler yapmalıyım.

Bu türden daha önce balık beslemediğim için yunuslar konusunda tecrübeli değilim. Bilgilerim teorikten ibaret. Kabul edersiniz ki tecrübenin yerini tutmaz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Forumda bu konuda yazılmış bilgileri okuyorum. Fakat bana tavisiyesi olan varsa cevaplarınız dört gözle beklyorum.

Küçük oldukları için daha hasas olacaklardır mutlaka

Akvaryumun boyutlarına gelince 200 lt lik akvaryum alacağım. Akvaryumda kaya, kum ve bitki olarak sadece anubias bulunacak

Şimdiden teşekkürü borç bilirim...

gülşen2006-8-1 12:14:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xipetotecÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 71
xipetotecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2006 12:35

Merhabalar

Öncelikle Yunus lar hakkında bildiklerimin başında hangi boyda olursa olsunlar çok ürkek balıklar olduğu ve hemen streslendikleri geliyor o yuzden alışana kadar kalabalıkdan ve cocuklardan uzak tutmanız yunuslarınız için iyi olacakdır. Yavruyken çok hareketli oldukları söylenebilir o yüzden oynayabilecekeleri bir akıntı sağlarsanız hoslarına gidebilir. Su değerlerinizi her balık da olduğu gibi önem gösterir kaliteli yem kullanırsanız çok sağlıklı yunus larınız olacaktır ve umraım onların çocuklarını ve torunlarını da bu şekilde özenle büyütebilirsiniz.

Saygılar Sağlıklı Balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖNÜLLERİN PRENÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2006
İl: Hatay
Mesaj: 237
GÖNÜLLERİN PRENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2006 12:39
Yunuslara bitki yerine kaya  , testi gibi dekor yaparsan daha çok hoşlarına gider.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2006 12:42
Gülşen hanım bu haftasonu 7 aylık yunusumdan yavru alacağım. Akvaryumum 63 litre ve hobiye başlayalı toplam 1 ay oldu. 4 sp ve 4 yunusum var. Bu kadar ufak bir akvaryumda bunu başarabildiğime hala şaşıyorum. Bence teorik bilgiyi pratiğe dökmek en iyisi oldu. 2 günde bir dip çekimi ve %20 su değişimi yaptım. Protein ağırlıklı granumeat ile besledim ayrıca haftada bir kankurdu ve tatlısu balığı verdim. 2 haftada bir yemi sarımsak suyu ile ıslatarak yedirdim. Kuma sürtünme sorunları oldu, flagyl 500 kullanarak bunu da yendim. Dip çekimi yapamadığım zamanlarda dipteki pislikleri kepçe ile havalandırıp topladım. Diyeceğim şu ki tavsiyelere mümkün olduğunca uymaya çalışın. Tek tür beslemeniz balıkların sağlığı açısından çok iyi olacaktır. İlginizi sürekli canlı tutun. Sıkılıp su değişmemezlik yapmayın mesela. İnanın ki siz yeterli ilgiyi gösterdiğinizde onlar size fazlasıyla karşılığını veriyorlar. İnşallah sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz balıklarınızı. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

birhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/06/2006
İl: Edirne
Mesaj: 970
birhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2006 12:47

Kumu da, hem bitkilerin uçmaması için hem de kumu kazmayı sevdikleri için bol koyarsanız mutlu ve sağlıklı yunuslarınız olur.Tabii dip çekimini de unutmamak gerekli.Bir de akaryuma ayda bir kez tuz atın.

Saygılar..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir