Yunus Cikletimin Yavrularını Koruması :)


emrecocoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 80
emrecocoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2016 01:06
Son zamanlarda birazda bilgilendikçe doğallıktan yana olmaya başladım kendimce her zaman öyleydim tabikide uygulamaya öğrendikçe başladım ve kusturma işlemine son verip hamile olan balıklarımı ayrı bir akvaryuma alıp kendisinin bırakmasını sağlıyorum. Bir kaçtır bu işlemi yapıyorum ve yavruları gördüğüm gibi hemen annesinden ayırıyordum yer felan diye. 10 gün önce diğer yunusumdan 46 yavru alırken bu yunusum sanırım yavrularını yedi kimi yumurta tutmamıs zaten onlarıda attı 4 yavruyla birlikte. Bende ayırmadım ve tepkisini izlemek istedim 2 gündür eve geldikçe oynuyorum buyrun sizde izleyin :)

[VID]https://youtu.be/QPf6yhXgu4A[/VID]

Beğenenler: [T]175508,ResulEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

~EmreÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2015
İl: Ankara
Mesaj: 4003
~EmreÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2016 02:07
Merhaba,
Balıklarınızı kusturmayıp kendisinin kusması için ayrı bir yere koymanız iyi olmuş.

Fakat,o akvaryum küçük olduğundan ve yavrularının saklanacağı yerler olmadığı için muhtemelen dişi yunus açlıktan yemiştir.
Yunusunuz anneliği öğrendiği için yavrularını kolay kolay yemez tehlike anın'da ağzına alır sonra geri bırakır.Ama tabi yem vermeyi ihmal etmeyin yoksa açlıktan yavrulara zarar verebilir hatta yiyebilir bile.
Sizin parmağınızı cama doğru uzatıp balıkla oynamanız hiç doğru değil.Boş yere telaşlandırıyorsunuz hayvancağızı farkındaysanız'da yavruları korumak için ağzına alıyor.Fakat bu yaptığınız balığı strese sokup yormaktan başka birşey değil.

Size tavsiyem dişi yunusu oradan çıkartıp geri ana tanka koymanızdır.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrecocoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 80
emrecocoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2016 04:20
2 gün bu şekilde davrandım ki ilk tecrübem olduğu için yavruları yemediğinden emin olmak istedim. ben direk yiyeceğini düşünüyordum.
Bende ayırmayı düşünüyordum haklısınız böyle davranmak hoş değil ayırdım şimdi. Dedğiniz gibi tehlike esnasında alıyor sonra rahatlayınca bırakıyordu.
Ama yavruları ilk bırakma anını farkettim 4 yavru ve 3-4 tane oluşmamıs yumurta attı daha günüde gelmemişti yavruların yumurtaları daha duruyordu videoda belli olmuyor. Böyle yapmıyordu ama bu sefer neden böyle oldu anlamadım. Neyse buda bir tecrübe oldu bana bundan sonra daha dikkatli davranacağım teşekkürler yorumunuz için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir