yunus yumurta alma


Type-RÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2013
İl: Manisa
Mesaj: 13
Type-RÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 23:53
Arkadaşlar kolonime yaklaşık iki ay önce eklediğim ve 8-9 aylık / 9 cm olan balığımın yumurta aldığını fark ettim bildiğim kadarıyla balık bir yaşını doldurmadan çiftleşmenin mümkün olamayacağıydı. Yunuslar bir yaşından önce yavru verebilirlermi, üstelik normalin oldukça altında bir boyda iken.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

radoxÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2010
İl: Antalya
Mesaj: 79
radoxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2014 00:15
 yunuslar yakşık olarak  10 aydan itibaren üremeye başlıyor ( eskiden  yunustankı  olan biri olarak bunu söyleyebilirim ) ancak ilk yumurtaları ise dişiye dokunmamanızı tavsiye ederim  genelde  kusma yada  yutma sorunu ile karşılaşırsınız  akvaryum ısınızı 26  gibi birdereceye sabitleyip  dişiyi gözlemlemenizi tavsiye ederim( yaklaşık 20 günkadar) bu dişi için hem deneyim hemde ilerde daha çok yumurta tutabilmesi için çene yapısının genişleyerek  rahat yumurta tutması için bir dönüm noktası gibi düşünün.
 20 gün sonra imkanınız varsa ayrıbirtankta  dişinin yavruları salmasını  bekleyin   yada 23  ila 24 gün sonra kustura bilirsiniz  çünki dişi tanktaki diğer balıklardan ürkerek bazen  yavruları salmaya biliyor  buda dişi için hiç iyi sonla bitmiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir