Yunusum dişi mi acaba!


muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 18:07
[QUOTE=levo38]Vent açıklıklığa nasıl bakarız,yani dişide nasıl olur erkek te nasıl olur ben çok acemiyim ayrıyeten diğer iki dişi yunusum ağzına yumurta almış acemi şansı herhalde.
Herkese sağlıklı balıklar diliyorum..... 
[/QUOTE]
 
Şağıdaki başlıkta ayrıntılı ve fotoğraflı bir biçimde anüs vent açıklığına göre cinsiyet ayrımı anlatılmış.
 
 
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet KURUÇAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 380
Ahmet KURUÇAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 19:53
[QUOTE=serdaldura]Ahmet Bey ben yunusun yüzgeçlerini daha çok dişiye benzettim. Oval hatlara sahip. Sivri olsaydı erkek diyebilirdik diye düşünüyorum. Ama en sağlıklı yolu yakalayıp ventine bakmak. Saygılar... [/QUOTE]
Serdal bey,fotosunu gördügümüz yunusu yaklaşık 1,5 yaşında tahminle cinsiyet kıriterlerini degerlendirdim.Yunusun ilerleyen zamanlarda vücut yapısının tam oyturacagını göz önüne alarak tahminde bulundum.Sonuçta fotografa bakılarak yapılan tahmin,muhakkak yunusumuz ya dişi yada erkektir.cinsiyet kıriterlerini degerlendirmem sonucu tahminim erkek yönünde oldu.Aynı durumda olap beni bayagı ugraştırıp günlerce takip etmeme sebeb olan aynı pozisyonda bir yunusumu kim görse erkek der sip sivri ve uzun yüzgeçli bakıyorsun her şeyiyle erkek,yalnız vent dişi, sonuç kısa sürede yumurta aldı.İşte böyle durumlarda vent kılavuzumuz oluyor,bakıyorsun yunus bariz erkek kim baksa erkekder bu bellidir,aynı şekilde yine bakıyorsunuz yunus bariz dişidir kim görse yunusa dişider,her şeyiyle bariz dişi veya erkek açık şekilde beli oluyorsa sorun olmuyor.Yukarıdada bahsi geçen yunus gibi durumlarda kesinlikle yunusun akvaryum ortamında hareketlerini ve davranışlarını takip edip yada kısaca her zaman söyledigim gibi eger yunus cinsel olgunlugunu tamamlamışsa kesinlikle kılavuzumuz olan ventine bakılıp öyle karar verilmeli.Linkini verdigim yazıda yunusların cinsiyetleriyle ilgili açıklayıcı bilgiler mevcut. http://www.akvaryum.com/Forum/yunus_cinsiyet_belirleme_k211195.asp Sağlıklı akvaryum dileklerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERALPÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ERALPÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 19:59

Evet güzel bir dişiye sahıpsiniz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir