Yunusum yumurtaları attı.


teknisyen-1982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 242
teknisyen-1982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2010 21:32

Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.Geçen akşam dişi yunusumun tüpçük çıkardığını farkettim ve dün sabah kalktığımda dişimin ağzına yumurta aldığını gördüm bugün dişiyi yavru akvaryumuma bölme yaparak  ayırdım(çok fazla rahatsız ediliyordu) daha sonra yumurtaları attığını gördüm ve sonra kuluçka makinem olmadığından kendim şöyle birşey içine koydum(1lt pet şişe kestim kapağına hava hortumu taktım yumurtalar içinde hareket halinde dönmeye başladı.)yaklaşık 5saat

Sonra biraz formda araştırma yaptım ve yumurtaların havayla temas etmemesi gerekiyomuş mantarlaşmasın diye (egg tumbler)yapan arkadaşların çalışmalarını inceledim ve bende elimde ne mevcutsa ona benzer birşey yaptım.daha sonra yumurtaları buna aktardım.(kolonya şişesinin altını kestim tül parçası taktım üsttende delik açıp havayı verdim.)
Şuanda yumurtalar havalanmıyor sadece zıplar vaziyette hareketliler.(tülden yarımsantim havalanıyorlar)yanlız birtanesi üstlere doğru çıkıyor sanırım o bozuk yumurta sizce doğrumu yapıyorum yumurtalar sonradan mantarlaşırmı ve nasıl anlarım birde mantarlaşan yumurtayı ayırmak gerekirmi diğer yumurtalara zarar verirmi Aglama şimdiden herkese teşekkürler.
 
teknisyen-19822010-05-24 12:58:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keyvmenÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 162
keyvmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 00:16
Merhaba Veysel Bey, yunuslarda disiler urktuklerinde(dekor degisimi vb. etkenlerden)cok kolay yumurta birakabiliyor.Ozellikle de disinin ilk yumurta almasiysa cok normal, zamanla yumurtalarini tutmayi ogrenicektir. Cok guzel bir egg thumbler yapmissiniz, ellerinize saglik. Yumurtalar normalde sari olurlar, beyazladiklarinda mantarlasmis oldugunu anlayabilirsiniz. Saygilar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 00:20
Havayı fazla vermekte mantarlaşmaya sebep olacaktır. İlk denemenizde sanırım bundan dolayı randıman alamadınız. Ama dişi'nin yumurta atmasından çok,bunu alışkanlık haline getirmesini önlemek daha önemlidir. İlk kolonim olan yunustan 8.nci seferde yavru alabilen biri olarak ilk tavsiyem bu olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir