Yüzeydeki Hava Kabarcıkları


selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 13:26
Merhaba Arkadaşlar.

Bakteri sorunu yaşadığımı ve nitratın aşırı yükseldiğini düşünerek iki gün önce mikrobakter7 kullanmaya başladım. Ertesi gün baktığımda aşağıdaki resimde görülen hava kabarcıkları yüzeyde oluşup filtrasyon ekipmanlarına tutunmaya başladı. Renkleri hafif kahveremgimsi.

Sizce içeride neler oluyor!



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 13:42
Bu köpüklerin nedeni akvaryum üzerinde oluşan yağlanma denilen olay bu olayada bir tür bakteri sebep olmakta herhangibi birzararı yoktur bu bakterilerin balıklara veya diğer canlılara . Genelde bitkili akvaryumlarda veya yüzey hareketi iyi olmayan akvaryumlarda görülür . Çözüm olarak akvaryumunda eğer bitki yoksa yüzeyi hareketlendir ve işik şiddetini düşür , Eğer akvaryumun bitkili ise de ozaman yüzey temizleme aparati kullanmak gerek akvaryumda en kesin neticeyi bu şekilde alabilirsin . Bu bakteriler içinde akvaryumu nekadar yıkasanda dezenfekte etsende kurtulamazsın çünkü bu bakterinin kaynagi su dur ve hersuda bulunurlar gerekli koşulları buldukların dada hızlı birşekilde ürerler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2011 17:40
[QUOTE=Desperaldo]Bu köpüklerin nedeni akvaryum üzerinde oluşan yağlanma denilen olay bu olayada bir tür bakteri sebep olmakta herhangibi birzararı yoktur bu bakterilerin balıklara veya diğer canlılara . Genelde bitkili akvaryumlarda veya yüzey hareketi iyi olmayan akvaryumlarda görülür . Çözüm olarak akvaryumunda eğer bitki yoksa yüzeyi hareketlendir ve işik şiddetini düşür , Eğer akvaryumun bitkili ise de ozaman yüzey temizleme aparati kullanmak gerek akvaryumda en kesin neticeyi bu şekilde alabilirsin . Bu bakteriler içinde akvaryumu nekadar yıkasanda dezenfekte etsende kurtulamazsın çünkü bu bakterinin kaynagi su dur ve hersuda bulunurlar gerekli koşulları buldukların dada hızlı birşekilde ürerler.
[/QUOTE]
 
Açıklama için teşekkür ederim ama bu şekilde olduğunu sanmıyorum. Zira yüzey tamamen hareketli. Işık, günde 5 saatten fazla yanmıyor. Ayrıca deniz akvaryumu olduğu için bitki yok. Yüzeydeki yağlanma ölü bakteriler ve bakteri dışkılarından kaynaklı.
 
Nitrit-nitrat-azot döngüsünün sonu yani, Azot dışarı çıkmak için yükseliyor ama yüzeydeki ölü bakteri tabakası tarafından engelleniyor diyebilir miyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir