yüzgeç erime tedavisi


granguziyeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Adana
Mesaj: 135
granguziyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 16:01
400 lt
3 yunus 3 sp    5-6 cm ler
kuralı 2 hafta oldu
belirtiler: yüzgeçlerde pamuksu erime
 
akvaryumcumun önerisiyle bactopur yerine omnipur kullandım ana tanka gerektiği şekilde uyguladım flitre kapalı ışık kapalı hava bol  şekilde 1 hafta böyle devam edeceğim.
 
Sizce yaptıklarım doğrumudur? eksik olan birşey varmıdır ?yardımlarınızı bekliyorum.
granguziye2009-01-22 00:39:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 324
efeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 23:22
Öncelikle geçmiş olsun...

Bende aynı dertten muzdariptim bundan 2-3 hafta öncesine kadar.. Geçmiş olsun... Benim balıklarım Tropheus olsada aynı özelliklerden bahsediyorsun (pamuksu erime).. Bende herşeyi kullandım.. omnipur, mycopur, baktopur, tuz sıcaklık arttırma hiç bir değişme olmadı hatta her geçen gün diğer balıklarıma da sıçradı.. yüzgeçleri erimeyi bırak kuyruk namına hiç birşey kalmayan balıklarım vardı..

Bir abimizin tavsiyesi üzerine Permasol kullandım.. ve sonuca ulastım.. Dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır ağır bir yöntemdir... Akvaryumun dengesini bozar.. Ama faydası olacağı kanaatindeyim...



Permasol : Permasol bir dezenfektandır. Permasol bir zehir olduğu için kullanımı tecrübe gerektirir. Permasol eriyiği renk verdiği için akvaryum da kullanılırsa silikona da renk verecektir. Ayrı bir kapta yada bir kovada uygulanması daha faydalı olacaktır. Mantar hastalığında çok etkilidir. Kullanımı 1 tablet Permasol ü 1 lt lik suda eritilir. 1 lt lik su alınırken akvaryumunuzda bulunan sudan alınması tavsiye olunur. 1 lt lik permasollü su eriyiği 30 lt lik akvaryuma rengi eflatun dan mor oluncaya kadar yavaş yavaş ilave edilir. Balık bu akvaryuma konulduktan sonra 1 dk bekletilir ve sonra tekrar karantina akvaryumuna alınır. Hastalık ilk banyoda geçmezse bu ilaçlamaya 2 gün devam edilir. Mantar hastalığı tedavi edildikten sonra balık kondisyon kazandırmak maksadıyla birkaç gün karantina akvaryumunda canlı yem(Bitkisel beslenen balıklar hariç) ile beslenmelidir. Permasol beyaz benek ve fungus tedavisinde de kullanılır. Beyaz benek ve fungus olan balık karantina akvaryumuna alınır. 1 lt lik suya 3 tablet permasol tablet koyulup iyice eritilir. Karantina akvaryumuna 5 lt ye 1 damla gelecek şekilde damlatılır. Tedavi 4 gün süreli olarak devam edilir. Günlük akvaryumda 1/5 oranında su değişimi yapılmalıdır.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

granguziyeÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Adana
Mesaj: 135
granguziyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 01:39
Arkadaşım ilgine çok teşekkür ederim bakan bakım bişey yazmadan çıkıyo 2 gündür!
 
Benim merak ettiğim sen deneyip kesin sonuç aldınmı bu tedaviden? Bir ikinci sorum denediysen aynı burdaki yollamı denedin?
 
 
Bu arada benim balıkların sadece sağ sol yüzgeçlerinde problem var! Anal, sırt ve kuyrukta gördüğüm kadarıyla sorun yok. Sonradanmı atlıyor o bölümlerede anlamadım!
granguziye2009-01-23 01:45:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir