Yüzgeçlerde yırtıklar beyazlıklar (resimli)


gallusÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 73
gallusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 14:45
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:Yüzgeçlerde ısırık gibi yırtıklar yırtıkların kenarlarında beyazlıklar, genelde kuyruk alt yüzgeçlerinin uç kısmında , bir balıkta da yan yüzgecinde beyazlık matlık.

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 komando çöpçü, 6 kırmızı fantom tetra,2 ters yüzen çöpçü, 4 neon tetra, 30 kadar kardinal balığı, 2 cae 10 amano karidesi, 5 elma salyangozu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):nitri: 0 ph:7 sıcaklık 26 derece
Filitrasyon:Atman at3337 dış filtre, hava motoru var kullanmıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Sadece ilk kurulumda su düzenleyici ve bakteri kültürü kullandım ara ara su değişiminde bakteri kültürü bir miktar ekliyorum.
 
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir %30 su değişimi yapıyorum. Dip çekimi yapmıyorum. Akvaryum bitkili akvaryum, bir mangrove kökü bir yati kökü var. Akvaryum kurulalı 1 ay oldu. Balıklar ekleneli 15 gün oluyor. En son bir hafta  önce 6 kırmızı fantom tetra ve 2 ters yüzen çöpçü( bir tür kedi balığı ama tam türünü bilmiyorum 3-4 cm boyundalar) ekledim. 
 
Problem sadece fantom tetraların 3 ünde var  çok net olmasada yukarıda fotoğraflamaya çalıştım. Balıklardaki değişiklik 2 gündür var. Diğer balıklarda neonlarda herhangi bir sıkıntı yok. Balıkların hepsi çok hareketli hatta akvaryumun en hareketli balıkları. Herhangi bir iştahsızlık problemleri yok.
 
Sizce problem ne olabilir?
Herhangi bir hastalık mı yoksa hırpalanma belirtisi mi? Akvaryumdaki balıklar arasında herhengi bir anlaşmazlık yok sadece ara sıra fantom tetralar kendi aralarında kovalamaca yapıyorlar onun dışında zaten sürekli sürü halinde geziyorlar.
 
Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.


KaPTaN2010-02-13 15:49:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EX-citingÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 186
EX-citingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 17:14
Bana kuyruk erimesi gibi geldi.Benim başımada gelmişti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gallusÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 73
gallusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 19:53

Peki arkadaşlar bir de yabancı sitelerden araştırdığım kadarıyla "fin ripping" diye bir şey var. Galiba diğer balıkların hırpalaması sonucu oluşuyor. Sizce bu hırpalanma mı yoksa  yüzgeç erimesi mi? Diğer bütün balıklar sağlıklı. Fantom tetralar da kuyruklarındaki bu  belirtiler dışında çok hareketli ve  iştahlılar hiç stresli hastalıklı halleri yok.

Eğer bir hastalık olduğunu düşünüyorsanız balıkları ayırmalı ve tedavi mi etmeliyim yoksa birkaç gün beklersem hastalık olup olmadığı daha net belli olur mu?. Birkaç gün beklersem çok geç kalmış olurmuyum. Yoksa hiç bir şey yapmayıp akvaryumda hergün %30 su değişimi yaparak vitamin takviyesi yapmam yeterli gelir mi?.
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
 
Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

snake59Çevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 4
snake59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2012 19:19
Kırmızı fantom tetralar birbirini didikleyebilir...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gecekralıÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 19
gecekralıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2012 00:30
Diğer balıklarla olan yaralamaları gözlemlemediyseniz bu sorununuzun kuyruk erimesi (pamuk hastalığı) olduğunu düşünüyorum,Sorun su değerlerinizdeki  olumsuzluklar nedeniyle bakteri oluşmasından kaynaklanmakta.Tedavisi mümkün bir sorun seranın baktobur ve baktobur direct ilaclarıyla balıklarınızın iyileşeceğini düşünüyorum.İlaçların içindeki kullanma klavuzuna göre hareket ediniz.Geçmiş olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir