Zebra yumurtaları hakkında.


bluecenkÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2006
İl: Izmir
Mesaj: 6
bluecenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2006 22:23

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Cumartesi akşamı dişi zebram akvaryumumda bulunan beyaz küpün içerisine yaklaşık olarak 80-100 adet yumurta bıraktı. Bu gün yumurtalar haraket etmeye başladı. 150*50*50 boyutlarında akvaryumum var ve bir çift zebrayı malawi türleri ile birlikte besliyorum. Biliyorum pek uygun değil ama şu ana kadar akvaryumumda bir problem olmadı. Zebralarımı çıkarmayı denedim ama nedense içim el vermedi çünkü zebraları beslemek ve seyretmek çok hoşuma gidiyor.

Sizlere sorum şu olacak; (tabiiki sorumu sormadan önce site içersinde arama yaptım ama her hangi bir bilgiye ulaşamadım) malum yavrular bir kaç gün içinde küpten çıkınca akvaryumda birazcık olsun bir kargaşa olacak. Elimde ağzı kesilmiş üzeri delinmiş ve etrafı akvaryumlarda kullanılan kepçenin kumaşından iki kat sarılmış bir yavruluk var (kendi yaptığım).  Acaba aynı akvaryumun içerisinde yumurtaları bu yaptığım yavruluğumun içerisine bıraksam yavrular burada sağlıklı ve hiç kayıpsız bir şekilde büyürlermi? Şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim. 

Cenk KILIÇ - İzmir 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

g.tekeÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 37
g.tekeÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2006 13:40

Yumurtaları bırakmak yerine yakın zamanda (yumurtladıgı tarihten 4 gün sonra) yavrular kuyruk sallamaya başlayacaktır yumurtadan cıktıktan 2 sonra alırsanız (hortum yardımı ile) yavrulukta çok az kayıpsız yaşatabilirsiniz.

Saglıklı balıklar diliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir