Zebralar renk değiştiriyor!


ebrarkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 136
ebrarkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 20:10
Selam arkadaşlar.
 
Bir çift zebram var, anne zebra çizgili.
Yumurtladıktan sonra babayı ayırdım, yavrular yumurtadan çıkıp serbest yüzüş yapıyorlar. Anne zebra da onlara refakat ediyor. Malumunuz çok agresif oluyor, cama dokununca dahi saldırıyor vs.
 
Bu anne zebranın renkleri yavrularının yanındayken gayet güzeldi. Siyah renkleri çok belirgindi, özellikle alt yüzgeçleri benim dikkatimi çekmişti, simsiyahtılar.
Ancak ben dün anne zebrayı yavrularından ayırıp, baba albino zebranın bulunduğu tanka aldım. Birden bire siyah renkleri solmaya başladı, neredeyse görünmeyecek kadar soldu siyah renkleri + alt yüzgeçleri de bembeyaz oldu. Işıklandırmadan olduğunu sanmıştım.
 
Baba zebra devamlı onu kovalıyordu, geçim vermiyordu, balık baya stres oldu.
 
Bu gün eve geldiğimde biraz bakayım dedim ve anne zebra yine normale dönmüş, siyah renkleri belirgin olmuş, alt yüzgeçleri yine siyahlaşmış. Sanırım yine eş tutmuşlar birbirlerine salırmıyorlar, beraber geziyorlar.
 
Bu duruma daha önce şahit olan varmı?
Bu durum normal mi? 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chnalpayÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 593
chnalpayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2009 10:11
Bu gördükleriniz gayet normal durumlardır zebralar eş tuttuklarında veya yumurtladıklarında tüm balıklar gibi en güzel renklerine bürünerek bütün hatlarını gösterirler. Bulundukları ortamdan ayırırsanız stres belirtisi olan renk solmaları ortaya çıkar ortama alışınca yeniden eşler birbirini tanır ve güzel renklere kavuşurlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir