Zemindeki Bakteri Kulturu


İlsiuonÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 390
İlsiuonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2021 19:55
Merhabalar bu aralar kafamı kurcalayan bir konu var kumdaki bakteri kültürü, zamanla bakteri kültürü oluşunca hem filtre malzemesinde, hemde kumda oluyormuş, bakterinin kumda tutumunu arttırmak için alt tabakaya sera siporax ve lav kırığı ustune silis ve dere kumu koymayı düşünüyorum, bana kendimce mantıklı geldi, sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir, bu yaptığımın bir faydası olurmu, bide japon akvaryumuna yapıcam bunu, siporaxla lav kırığını üste çıkarmasınlar diye üstüne tül koymayı düşünüyorum fakat tül yerine baska bişeyde koyabilirmiyim?
[EDIT]İlsiuon,2021-06-13 20:14:05[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Enes DeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2021
İl: Giresun
Mesaj: 114
Enes DeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2021 20:28
[QUOTE=İlsiuon]Merhabalar bu aralar kafamı kurcalayan bir konu var kumdaki bakteri kültürü, zamanla bakteri kültürü oluşunca hem filtre malzemesinde, hemde kumda oluyormuş, bakterinin kumda tutumunu arttırmak için alt tabakaya sera siporax ve lav kırığı ustune silis ve dere kumu koymayı düşünüyorum, bana kendimce mantıklı geldi, sizin bu konu hakkındaki düşünceniz nedir, bu yaptığımın bir faydası olurmu, bide japon akvaryumuna yapıcam bunu, siporaxla lav kırığını üste çıkarmasınlar diye üstüne tül koymayı düşünüyorum fakat tül yerine baska bişeyde koyabilirmiyim?
[/QUOTE]

Çok gereksiz bence :)) ama yine de siz bilirsiniz. Siporax tamam en iyi seramik olduğunu biliyorum lakin lav kırığını kullanacaksanız taban malzemesi olarak siporax kullanmak çok gerekli bir şey değil. Mesela şöyle örnek vereyim. 6 kg lav kırığı yaklaşık 10 litreye denk geliyor. 6 kg siporax ise 14 litreye denk geliyor. Yani pek gerek yok. 6 kg siporax kullanmak yerine 8 kg lav kırığı ile halledilir siniz. Ama lav kırığını filtre malzemesi olarak kullanmakta oldukça sıkıntılıdır. Çünkü lav kırığı kolay kolay temizlenmez. :)) O yüzden taban malzemesi olarak lav kırığı, filtre malzemesi olarakta siporax kullanmak en mükemmel tercihlerden biridir. :))

+1: [T]173193,ityo39[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir