25 NİSAN 2013 SATILMIŞTIR


fenomenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
fenomenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2013 14:42

[VID]http://www.youtube.com/

fenomen2013-06-20 17:42:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenomenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
fenomenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2013 08:55
Yıldızım Nikli Arkadaşımıza Verilmiştir Bol yavrulu günlerini görsün..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 23:42
Tamamen yalan icerik iceren bir tanitimdir. Sadece yaptigi satislar uzerine kurulmus carktan olusmaktadir. Bahsettigi olculerde degildir tankin hacmide genisligi 40 cm dir. Soyledigim uzere baliklara dikkatli baktiginizda makine muamelesi yapan ticari zihniyettir kendisi. Polulerite olusturmak amaciyla belirli arkadas kitlesinin surekli birbirleri hakkinda yaptigi siradan cevaplardir. Tum konu sadece tek amac dogrultusunda hareket etmektedir. Belirli kisiler (istenirse ornek gostererek isimde sayabilirim) birbirleri arasinda yapilan tanitimlara ovguler yagdirarak kar hacmini yuksetmek, satis icin piyasa da populerite olusturmak. Ustelik tanitimini yaptigi tarihte baliklarin satisi yaptigi halde hala baliklarin sahibi gibi cevaplar vererek forumda piyasa olusturmaya calisan bir kullanicidir. (hobici degildir ticari uyedir )

      Satisini yaptigi bu ilangileri 70 cm lik bir akvaryumda bekleterek olmelerine sebebiyet vermistir. Durustluk konusunda koca bir SIFIR dilebilirim. Satisini yaptigi baliklari olumler basladigin da teslimat icin kpnusulan sureye uymayip erken teslim yapan, kendi yukledigi resimlerde bile kusru ozuru olan baligi inkar eden tamamen yalan yalan yalan uzerine kurulu bir kisidir. Lutfen kanmayin yalanlarina ve verdigi sozlere aldanarak inanmayin.

Sahsin kullanmis oldugu akvaryum ebatina, akvaryum taslarina, baliklarin kasitli kotu cekilen video ve fotograflarina bakildiginda anyabilirsiniz.

Sahsin kabul etmedigi inkar ettigi ozurlu baligida kendi paylastigi fotograflar icinde gosterebilirim sma yine inkar edecek cunku aliskanlik haline gelmis bu durum.

Olan benim hobiden sogumama , insana guvenimin ayak altina alinmasina, kazanc saglamak icin canim baliklarin olumune goz yummaya, kayip olan parama, bozulan moral durumuma sebebiyet verdi. Yazik yazik yalana tama ettigin kadar dogruda arasan mutlaki cok daha duz olurdu yolun rampasi cok daha duz olurdu suyun akintisi . Helal etmiyorum o senin 800 tl ne seni ne beni zengin eder yafa fakir eder dedigin parayi. Hakkim varsa en ufak kirinti kadar alacagim olsun mahsere hesaplasiriz.


İnanmayin kanmayin sonrasi husran olur hic bir sozunun arkasinda durmaz cok tehlikelidir. 25 nisan da sattigi baliginin tanitimina ve satisini belirt diyene kadar gecen zaman belirtmesine bakmaniz yeterli olacaktir demek istedigimi anlarsiniz.

Zahmet edipte okuyan herkeze tesekkur ederim. Saygi ve sevgi ile kalin hoscakalin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 11:47
Ben bir şey sormak istiyorum. Bu balıklar Eskişehir'den Hakan Bey'in (tropesk) Bilal kardeşimize ücretsiz hediye ettiği 2Erkek-8Dişilik f0 koloni midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 12:48
Ümit bey o konu da bilgim yok bana soyledıgı kadarı ıle DIAMOND AKVARYUMDAN tanesi 270 tl den almıs balıkların odemesıde yenı bıtmıs. Tabiki ne kadar gercek ne kadar yalan bunu Hakan Bey daha ıyı bılır eger bunlar benım balıklar dersede yalan dızılımı cogalarak sıralanmıs olur. benım demem o ki ozurlu balıgını kendı vıdeo ve resımlerınde gosterecek oldugum halde ınkar etmesı ve ustune ustun yalan beyanlarla yanıltmaya devam etmesı. Olumlerın basladıgı kolonıyı teslımat zamanından cok erken teslım etmeye calısmasıda bunun sadece bır ornegı. Bana kalkıp 800 tl ne ınsanı zengın ne de fakır eder dıyor bıde ınanılacak gıbı degıl bu cumle. 800 tl nın altında ucretle calısıpta evını gecındırmeye calısanlar oldugunu tuzu kuru arkadas bılmıyor yada bılıyorda ısıne gelmıyor yazık cok yazık cok buyuk ayıp dıyebılıyorum. Daha kotusunu soylemeye dılım el vermıyor.


Ayrıca gerı bıldırım cevabında evdekı akvaryumu kaldırmak ıcın balıkları sattıgını bıldırmıs buda yalandır. Kanıtını da Sahıbınden .com adresınde 12 hazıran 2013 te verdıgı ılan resımlerınden anlaya bılırsınız. Kasakalewe kolonısını gosteren resımdekı akvaryuma dıkkatlıce baktıgınızda tanıtımda kullandıgı ılangı akvaryumu oldugunu ve tanıtım cevaplarındakı cok bahsedılen arka fon hava kabarcıklarının tamamen aynısı oldugunu gorebılırsınız. Sadece yaptıgı yenılık sıvrı kıyımlı tasların yerıne kahverengı-kırmızı arası bır tas koymus durum bundan ıbarettır.


Sıralanır boynuna ılmek ılmek hesabını verebıleceksen ıste kendı yukledıgın resımler ıste kendı yukledıgın vıdeolar buyur satısını yapıpta yanıltıgın ınsanlara bı acıklama yapabılıyormusun?





YILDIZIM2013-06-20 13:24:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanaydinÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
oguzhanaydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 13:44
Suat Bey Merhaba,

Ben Bilal kardeşten size satılan balıkların yavrularını aldım ( En azından kendisi öyle dedi). 15 adet ilangi yavrusu. ebeveylerinin çek cumhuriyetiydi yanlış hatırlamıyorsam ordan getittirmiş. Amcası yada dayısı tır şöförüymüş. o getirmiş.
şimdi sizin yazdıklarınızı hayretler içerisinde okudum gerçekten. Ben şahıs olarak tanımıyorum bilal kardeşi. Sadece evine gittim aldım balıkları geldim.. Balıkların forumları yerinde. Fena değil. Sizin nasıl bir sorununuz var balıklarınız açısından. He bu arada balıkların ebeveynleri için çok sevdiğim bir arkadaşıma verdim yoksa verilecek balık değil demişti...

Not: Burda benim şahsi olarak belirtmek istediğim birşey yok.. Sadece eğer ortada bir yanlış varsa ortaya çıksın ve insanlar kandırılmasın. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 14:11
[QUOTE=KILIÇ]Ben bir şey sormak istiyorum. Bu balıklar Eskişehir'den Hakan Bey'in (tropesk) Bilal kardeşimize ücretsiz hediye ettiği 2Erkek-8Dişilik f0 koloni midir?[/QUOTE]
Suat Bey, bence bu tip durumları tanıtım bölümünde değil, "Şikayet Var" bölümünde dile getirmeniz daha doğru olurdu. 
Benim yukarıdaki soruyu sorma nedenim, Hakan Bey (tropesk) geçen Cumartesi benim evimdeydi. Hobi odamda oturup çay eşliğinde hobi üzerine laflarken, kendisinin geri bildirimlerini de okuduğumu ve (pek sık/hatta hiç rastlamadığımız) F0 İlangi kolonisini neden ücretsiz hediye ettiğini merak ettiğimden, bunun üzerine bir sohbetimiz olmuştu.
Kendisinin para ile hobi arasını uzak tutan ender hobicilerden olduğunu müşahede ettim ve "önemli olan balıklara hakkıyla bakacak, bu işten keyif alacak, balıkları al-sat işlerinde kullanmayacak birine gitmesiydi" babında bir şeyler söyledi ve çok da takdir ettim.
Şimdi birden bu konuyu görünce şaşkınlıktan dolayı sorma gereği duydum.
Ben Bilal kardeşimizi de yakinen tanımasam da, bugüne kadar belirli saygı çerçevesinde bulunan, pek fazla da etliye sütlüye karışmayan biri olarak tanıdım. En azından hakkında hüsn-ü zan sahibiydim.
Bu nedenle; kendisinin de konuyla ilgili yazacağı şeyleri merakla bekliyorum.
Ancak kimse yanlış anlamasın, tabi ki bizlere hesap vermek zorunda da değil kimse.
Ayrıca; yaklaşık 1-1,5 ay evvel gerçekleşmiş bir alışverişin geri bildirimini dün yapıp, bugün de konusuna bu tür bir yazı yazmanız da açıkçası bana garip geldi. 
Örneğin şimdi bakındım, bugün güncelleme de yaptığınız 14/06/2013 tarihli ilanınızda "balıkları Bilal Çetin kardeşimden aldım" demişsiniz. 5 gün önce kardeşinizken neden şimdi bu kadar kızdınız? Gördüğüm kadarıyla balıklarınızdan 2 dişi kalmış geriye; gerçekten üzüldüm. Geçmiş olsun. Bu ölümler son dönemlerde olduysa ve bundan dolayı kızmışsanız, siz neden satıyorsunuz? 
Belirttiğiniz şikayetleri dün mü gözlemlediniz? Alışverişiniz ne zaman gerçekleşti? Yanlış anlamayın, ben taraf falan değilim. Ancak; aklıma takılan şeyleri de sorma gereği duyuyorum.
Tekrar belirttiğim gibi; bu konu bence tanıtım konusunda irdelenmemeli.
Selamlar,
KILIÇ2013-06-20 14:55:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenomenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
fenomenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 15:04
Öncelikle tüm hobici arkadaşlarımıza merhabalar,
Balıkların satış tarihinin üzerinden 3 ay geçmesine karşılık böyle şiddetli bir hırs üstüne üzerime atılmış iftiradan önce Allaha sonra siz değerli üyelere sığınıyorum.
 
Balıklar Hakan Erdil abimden aldığım balıklar değildir bunu önemle vurgulamak isterim.
 
Balıkların satışı gerçekleştikden sonra adı geçen koloniyle alakalı hiç bir hobici arkadaşımıza yavruları satılmamıştır.
Benden hasta kendi tabiriyle dediği balıkları gelip görerek almıştır.Ben 1 hafta balıklara bakıp bu süre içerisinde balıkları alması yönünde kendine telefon edip ilettim. Kendisi akvaryumunun hazır olmadığını söyledi bende akvaryumu kaldıracağımı ilettim ailevi nedenlerden dolayı. 3 gün balıkları 70 cm olan akvaryuma alacağımı söyledim arkadaşımın evine, kabul etti. Önemle vurgularım ki balıklar gelip görülerek kendisi tarafından alınmıştır.Şimdi sizlere arkadaşın hasta diye iddaa ettiği balıkları neden sattmaya çalıştığını sormak isterim aşağıda ki resimlerde yer almaktadır.Bu durumu üzüntü ve esefle karşılıyorum. Üzerinden satışı 3 ay geçmiş balık için daha fazla açıklama yapma gereği duymuyorum.Esasında hiç yorum dahi yapmayacaktım ama  Ümit abi'nin bir açıklama beklediği için yapmış olduğum açıklamadır.Buyrun hasta balıkların satışı için açılmış ilanın fotosu.


[QUOTE=oguzhanaydin]Suat Bey Merhaba,

Ben Bilal kardeşten size satılan balıkların yavrularını aldım ( En azından kendisi öyle dedi). 15 adet ilangi yavrusu. ebeveylerinin çek cumhuriyetiydi yanlış hatırlamıyorsam ordan getittirmiş. Amcası yada dayısı tır şöförüymüş. o getirmiş.
şimdi sizin yazdıklarınızı hayretler içerisinde okudum gerçekten. Ben şahıs olarak tanımıyorum bilal kardeşi. Sadece evine gittim aldım balıkları geldim.. Balıkların forumları yerinde. Fena değil. Sizin nasıl bir sorununuz var balıklarınız açısından. He bu arada balıkların ebeveynleri için çok sevdiğim bir arkadaşıma verdim yoksa verilecek balık değil demişti...

Not: Burda benim şahsi olarak belirtmek istediğim birşey yok.. Sadece eğer ortada bir yanlış varsa ortaya çıksın ve insanlar kandırılmasın. [/QUOTE]
Oğuzhan abi senin aldığın balıklar 5 aylık balıklardır.Bu konuyla alakalı açıklama yapmacağım bu sebepten mutlu günler. fenomen2013-06-20 15:41:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanaydinÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
oguzhanaydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 15:58
Bilal kardeş.. Bana bir açıklama yapman gerekmiyor.. Yukarda da belirtmiş olduğum gibi balıkların formları gayet yerinde ve memnun olduğumu sana telefonda da izah etmiştim.. Ben sadece hayretler içerisinde okudum yukarda yazılanları... 

Bende kendi fikrimi belirttim yukarda ki gizli birşey yapmadım. Ortada bir yanlış anlaşılma yada yanlış anlaşılmanında ötesinde kötü bir niyet varsa ki kim tarafından olursa olsun ortaya çıksın... Bu arada dikkat ettiysen ben henüz akvaryum tanıtımımı yapmadım.. Senin bendeki yerin bana satmış olduğun balıklarla alakalıdır.. Ben aldım gayet mutluyum. Eminimki yarın birgün balıklarla ilgili bir sorun yaşasam telefon açtığımda bana yardımcı olursun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenomenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
fenomenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 16:14
[QUOTE=oguzhanaydin]Bilal kardeş.. Bana bir açıklama yapman gerekmiyor.. Yukarda da belirtmiş olduğum gibi balıkların formları gayet yerinde ve memnun olduğumu sana telefonda da izah etmiştim.. Ben sadece hayretler içerisinde okudum yukarda yazılanları... 

Bende kendi fikrimi belirttim yukarda ki gizli birşey yapmadım. Ortada bir yanlış anlaşılma yada yanlış anlaşılmanında ötesinde kötü bir niyet varsa ki kim tarafından olursa olsun ortaya çıksın... Bu arada dikkat ettiysen ben henüz akvaryum tanıtımımı yapmadım.. Senin bendeki yerin bana satmış olduğun balıklarla alakalıdır.. Ben aldım gayet mutluyum. Eminimki yarın birgün balıklarla ilgili bir sorun yaşasam telefon açtığımda bana yardımcı olursun..[/QUOTE]
Elbette yardımcı olacağım müsait olduğum sürece abi.
Kötü niyetin ne olduğunu yazdığım mesajla anlamışsınızdır umarım resimlerle anlatmaya çalıştım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanaydinÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
oguzhanaydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 16:25
[QUOTE=fenomen][QUOTE=oguzhanaydin]Bilal kardeş.. Bana bir açıklama yapman gerekmiyor.. Yukarda da belirtmiş olduğum gibi balıkların formları gayet yerinde ve memnun olduğumu sana telefonda da izah etmiştim.. Ben sadece hayretler içerisinde okudum yukarda yazılanları... 

Bende kendi fikrimi belirttim yukarda ki gizli birşey yapmadım. Ortada bir yanlış anlaşılma yada yanlış anlaşılmanında ötesinde kötü bir niyet varsa ki kim tarafından olursa olsun ortaya çıksın... Bu arada dikkat ettiysen ben henüz akvaryum tanıtımımı yapmadım.. Senin bendeki yerin bana satmış olduğun balıklarla alakalıdır.. Ben aldım gayet mutluyum. Eminimki yarın birgün balıklarla ilgili bir sorun yaşasam telefon açtığımda bana yardımcı olursun..[/QUOTE]
Elbette yardımcı olacağım müsait olduğum sürece abi.
Kötü niyetin ne olduğunu yazdığım mesajla anlamışsınızdır umarım resimlerle anlatmaya çalıştım. [/QUOTE]

Evet... O koymuş olduğun resim çok şey anlattı.. + Herşeyden önce hobici gelip balığı inceler bakar almak istiyorum derse alır.. ondan sonra vay hastalandı vay bilmem ne oldu yani bilemiyorum. Bunlar pek etik şeyler değil.. Nolursa olsun elimizdeki balıkların kıymetini bilelim... Çok özel hayvanlar... Dün akşam evde yoktum. Gece yarısı geldim eve.. Karşısında uyudum balıkların. Öyle özlemişim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenomenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 279
fenomenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 16:28
Olması gereken de o abi ben kimseye  zorla balık satmadım zaten satamam da gelip bakar isterse alır istemezse almaz. Olan da budur zaten. Adımın böyle bu şekilde geçmesine oldukça üzüldüm bu da son mesajımdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GknbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2013
İl: Mugla
Mesaj: 710
GknbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 17:43
Merhabalar;

Yazdıklarım taraf olmak için değil sadece kişisel görüşümdür,baştan belirtmek isterim.

Bence canlı olarak satılan hiçbir ürünün bunu hobiciden de alsak,akvaryumcu dan da alsak garantisi yoktur  en basitiyle netice itibariyle akvaryumcudan balık alırız,uygun şartlarda suya alıştırmadan salarsak bile balığı yüksek ihtimalle hasta ederiz,zarar veririz.Ama bunu akvaryumcuya geri götürüp senden aldığım balık hastaymış,bak öldü,deyip herhangi bir şekilde akvaryumcuyu suçlayamayız.Bence bu hobiciden balık alırken de geçerlidir.

Akvaryumcudan alırken de hobici'den alırken de balığı gidip yerinde görme imkanımız ve sağlıklı olup olmadığını tespit edip gözlem yapabilme şansımız vardır,neticede kimse istemediğimiz birşeyi bizlere zorla satamaz.

Tropheuslar yüksek maliyetli ve akvaryum ortamında ne kadar hassas şartlar sağlanmak zorunda olduğunu bildiğimiz özel balıklardır.Burada balıkları satan arkadaş üzerine düşeni yapıp balıkları alan kişiye satın aldığı balıkları yerinde görme imkanı vermiş,incelemesini sağlamış ve karşılıklı anlaşma sonucunda balıkları satmış,bence bu saatten itibaren eğer arada özel bir anlaşma yok ise sorumluluğun tamamı balığı satan alan kişiye aittir diye düşünüyorum.

Neticede konu üzerinden 4-5 gün geçse ve balıklar ölse,belki aranızda konuyu görüşerek balıkların hasta olma ihtimalini düşünebilirdiniz ama yaklaşık 2 ay geçmiş,bu zaman zarfında olumsuz şartlar vb.nedenlerden dolayı balıklar hastalanmış olabilir,bunun olmayacağı garantisini ürünü satan hiçkimse  hiçbir zaman veremez.

Bende forumda bir arkadaştan ikola aldım,alalı yaklaşık 2 ay oluyor,şimdi benim balıklarım ölse,sizce kendisi hakkında işte senin bana verdiğin balıklar alırken hastaydı,özürlüydü vs. desem? sizce etik olur mu? bence olmaz.

Bu tarz konuları açarken bence sağlıklı düşünüp empati yapalım.Forumda bu tarz şeyler çoğalmaya başladı ve huzur azaldı son günlerde.

Herkese sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat T.Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]9114,1[/B]
Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 813
Murat T.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 18:24
Herşey iyi hoşta dikkatimi çeken bir takım şeyler var.Tanıtım 25 Nisan'da açılmış.Ben dahil birkaç kişi yorum yazmış.30 Nisan'da video koyulmuş, 13 Mayıs'ta da satışı gerçekleşti yazılmış.Konu başlığında da 25 Nisan'da satışı gerçekleşti yazılmış.Bugünde video kaldırılmış ve konuyu yükleyen tarafından yazılan ilk mesaj düzenlenmiş.Video kaldırılmadan da videoyu izlemiştim,balıkların durumunu gördüm.Kusura bakmayın taraf değilim ama bunlar benim dikkatimi çekti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir