![]() |
Yeni sunucuya geçtiğimiz için bazı kısımlarda geçici sorunlar ve yavaşlıklar olabilir, sorunları bu konudan bildirebilirsiniz. |
|
|
| Akvaryum Tanıtımı | |
| Konu: Akaralarımın Selamı Var :) | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu |
| Yazar | Mesaj | |
|
TROY
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Alıntı Yap Konu: Akaralarımın Selamı Var :)Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 13:52
|
|
|
Fotoğraf:
DİŞİ Arkadaşlar yeni aldığım akaraların türünü oğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevınırım. Bır kac sorum daha olucak; 1) Balıklarım bu boyda çiftleşirmi? 2) Balıklarım nasıl? ![]() Boyut (cm): 75 35 30 Kapasite (litre): Canlılar:2 AKARA 2 YUNUS 4 ASAİ Malzemeler: Akvaryum Bakımı:HAFATADA BİR DİP ÇEKİMİ 2 HAFTADA BİR %70 SU DEGISIMI Kullanılan Yemler:SERA YEM KURUTULMUŞ KARİDES Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: |
||
ONUR TÜRKAY
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
burak_06
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2009 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SuperSport Kullanıcısı-Elektronik İmalat |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 14:06
|
|
|
Akara nedir?Balıklarınız green terrör.Balıkların sağlığı iyi gibi.Akvaryumun hacmi oldukça ve oldukça düşük.Sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşayacaklarının sanmıyorum balıklarınızın...Yazık olur balıklara...
Edit:Akvaryumcularda acara-akara diye satılırmış green terrorler.. Düzenleyen burak_06 - 06 Aralık 2009 Saat 14:09 |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
TROY
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 14:12
|
|
|
Sağolun tesekkür ederim. Balıklar çok hoşuma gitti.Kırmızı kuyrukları çok güzel duruyor. Akvaryumcu sağolsun öve öve bitiremedi.Bende çiftini 40 liraya aldım.Fiyatı uygunmu ?
Düzenleyen KaPTaN - 15 Mart 2010 Saat 19:55 |
||
ONUR TÜRKAY
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
burak_06
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2009 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: SuperSport Kullanıcısı-Elektronik İmalat |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 14:16
|
|
|
Balıklar eşmi değilmi önemli olan o.İkincisi gt'ler 25-30 cm boya kadar ulaşabilirler.O tankta bırakın yavru almayı sağlıklı beslenebilmesi ve gelişmesi bile mucize.Ya büyük bir tank edinin yada gt'lerden vazgeçin.İllede ben besleyeceğim derseniz buyrun besleyin.Sonucu hep beraber görelim...
Edit:
%70 su değişimi demek bütün biyolojik dengenin çökmesi demek.Discus haricinde malawi ve tanganyika türlerinde bu kadar yüksek oranda su değişimi yapana rastladınızmı hiç?
Düzenleyen deno06 - 21 Mart 2010 Saat 10:43 +1 Diyenler: 58Güven, |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
TROY
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 14:28
|
|
|
Kusura bakmayın ama herkes farklı farklı şey söyluyor! Biri%50 değiştir diyor biri %70 diyor.Herkesi dinleyeyim derken balıkları öldürecem en sonunda.O yüzden sadece soruyorum balıklarım zaten eş çiftleşmeleri ne kadar sürer?
Düzenleyen KaPTaN - 15 Mart 2010 Saat 19:58 |
||
ONUR TÜRKAY
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
burak_06
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 14:33
|
|
Yukarı Dön ![]() |
||
|
TROY
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 15:00
|
|
|
Yavru alırsam bırıne sızın adınızı koyucam
Tebrik Edenler: Anil012, |
||
ONUR TÜRKAY
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
burak_06
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 15:10
|
|
Yukarı Dön ![]() |
||
|
blueboy
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 01 Nisan 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Lise 3 Veri Tabanı Programı Öğrencisi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 20:17
|
|
|
Neki öyle şaşrtacak olaylar var ki.İki haftada komple su değişimi FORUM dan.
Fanus'a benzeyen meyve kabında arkadaşım 30' a yakın yavru almıştı japondu galiba (İmkansız demeyin olmuş) 4 sene önce filan.
Bu tür şeylerle gidersek o akvaryumda rahatlıkla yavru alınır. Ne kadar hacim ister bilmiyorum ama sadece fanustaki örneğe nazaran söylüyorum.
|
||
|
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
pekelmurat
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2009 Konum: Içel Durumu: Çevrim Dışı Meslek: KPSS müptelası |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2009 Saat 23:47
|
|
|
Murat PEKEL
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
ombudsman32
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 21 Mart 2009 Konum: Aydin Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 Saat 10:42
|
|
|
Üzülerek söylüyorum, o boydaki green terrorlere inanılmaz fahiş bir fiyat ödemişsiniz, damızlık boyda 4 adetini (yaklaşık 16-17 cm) 50 TL ye veriyordu benim akvaryumcu.Sizinkilerin boyunda olanlar ise 5 lira civarı... Ama beslemek için güzel bir seçim olduğunu söyleyebilirim.Dişi dediğiniz balığın streste olduğunu düşünüyorum..
|
||
|
Mesut Birincioğlu
120 lt Japon 350 lt Amerikan karma |
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
eray1983
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 Saat 11:57
|
|
|
Onur selam,
Senin daha önceki birkaç yazını da hatırlıyorum. Bambaşka türler üzerine konuşuyorduk.
Bence tür değiştirmeyi bırak artık. Bir türde karar kıl ve akvaryumunu ona göre şekillendir ve bakımını da bir düzene oturt bence. Farkında olmadan, hem sen hem de balıklar zarar görüyor. hiç gerek yok. Ayrıca forumda milyon kez belirtilmesine rağmen ben tekrar söylüyorum, beslediğin balıklar için bu hacim yeterli değil!!!!
|
||
|
60 litre
Canlılar: 4 zebra, 2 etroplus maculatus, 2 bolivian ram, 3d plati, 2 gurami, 1 moli, 1 çöpçü, 1 vatoz Bitkiler: echinodorus, saz, eledoa |
||
| Yukarı Dön | ||
|
texasgt
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 Saat 13:43
|
|
|
Akvaryumundan diğer balıkkları çıkart sadece green terrorleri bırak haftada %10-15 dip çekimi yap zaten suda değişmis olacak akvaryumuda biraz boşalt faydalarını göreceksin. |
||
|
buğra aydın/texas_
|
||
| Yukarı Dön | ||
Favorilerime Ekle |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |