Akvaryum Ağırlığının hesaplanması.
Tarih: Sat Jul 08, 2006 8:02 pm Mesaj konusu: Akvaryum Ağırlığının Hesaplanması | |
| |
Hesaplama Tekniğinin Detayları Camın ortalama ağırlığı 2.501 g/cm3 olarak kabul edilebilinir. Alıntıdır. http://www.forumlari.net/viewtopic.php?t=67&mforum=akvar tis |
AssasiN'e teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu bilgilendirme,yanlış dekordan kaynaklanan akvaryum patlamalarının önüne geçebilir..Tabi okunursa..
Saygılar..
Ellerinize sağlık. Böylece akvaryum ağırlığının sadece akvaryuma koyulan sudan ibaret olmadığı herkes tarafından anlaşılmış olur.
Saygılarımla...
Bazı arkadaşlar sordu neden "amcam dedi ki" yazdınız diye.
Amcam Şişecam genel müdürüdür.
[/QUOTE]
Bu kıymetli yazı için teşekkür ediyorum. Yazıda anlatılan değerli bilgileri bir yana bırakıp kafayı amcanıza takan arkadaşları ise kınamak ile yetiniyorum. Ne diyelim? Sen uğraş hesapla, yaz; adamlar amcam dedi ki bölümüne takılsın.
merhaba..
ya ben akvaryumda kac litre su var onu hesablamak ıstıyorum ama senın anlatdıgınıda anlamadım bıraz daha acarmısın tesekkürler...
Murat bey, Mustafa beyin akvaryumuyla, bürüt su ağırlığını hacimden rahatlıkla çıkarabirildiğimizi göstereyim.
Mesela sizin akvaryumunuzda; 110x40x60=264000 ml litre eder. Bunu da 3 sıfır çıkararıp, sadeleştirerek litreye çevirirsek bürüt olarak (bütün hacim) 264 litrelik bir akvaryumunuz olduğunu anlayabiliriz.
Eğer netini almak isterseniz işin içine iç hacim ve su yüksekliği girer tabii ki; 10 mm çıkarıp bakalım ve su yüksekliğiyle beraber hesaplayalım:108x38x55(su yüksekliği ve taban cam payı)=225720 ml=226 litre yaklaşık net bir akvaryum olduğu çıkar.
Mustafa bey, burada sadece ağırlık yeterli değil ayrıca suda kaplanan hacim de önemli.1 çuval demir ile 1 çuval pamuk hesabı gibi, ikisinin de hacmi aynı ama ağırlıkları farklı tabii ki.
Saygılar.