![]() |
Yeni sunucuya geçtiğimiz için bazı kısımlarda geçici sorunlar ve yavaşlıklar olabilir, sorunları bu konudan bildirebilirsiniz. |
|
|
| Yeni Üye Forumu | |
| Konu: Akvaryum Suyu Hazırlamak | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu | Sayfa 12> |
| Yazar | Mesaj | |||
|
mekrög
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Operasyonel Leasing |
Alıntı Yap Konu: Akvaryum Suyu HazırlamakGönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 20:50
|
|||
|
Merhaba, Düzenleyen freeasabird - 13 Mart 2010 Saat 21:54 |
||||
|
Görkem Tunç / 150.65.65 G.Amerikan Karması ● Heros Efasciatus ● Heros sp. 'red shoulders' Rotkeil ● Hypselecara Temporalis ● Corydoras Trilineatus ● Pterophyllum Scalare
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
azat3838
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2009 Konum: Kayseri Durumu: Çevrim Dışı Meslek: endüstri mühendisi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 21:13
|
|||
|
Bir hafta süreyle çalıştıracaksanız sadece sera nitrivec ekleseniz yeter. Ama balıkları 2-3 gün sonra ekleyecekseniz sera aqutan da ekleyin.
Teşekkür Edenler: mekrög, |
||||
150X50X60 ANA TANK 100X35X45 YAVRU TANKI 50X35X35 YENİ DOĞAN TANKI |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
mekrög
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2009 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Operasyonel Leasing |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 22:29
|
|||
|
Çağrı Bey sera nitrivec'in kullanım kılavuzunda sera aqutan koyup bir saat sonra sera nitrivec ekleyin diyor. Sizin dediğiniz gibi yapmamda bir problem olmaz değilmi? Düzenleyen bahtiyar - 05 Mart 2010 Saat 00:40 |
||||
|
Görkem Tunç / 150.65.65 G.Amerikan Karması ● Heros Efasciatus ● Heros sp. 'red shoulders' Rotkeil ● Hypselecara Temporalis ● Corydoras Trilineatus ● Pterophyllum Scalare
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
azat3838
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2009 Konum: Kayseri Durumu: Çevrim Dışı Meslek: endüstri mühendisi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 Saat 22:33
|
|||
|
Balıkları 2-3 gün sonra ekleyecekseniz ilk önce aqutan çünkü clorlu su nitriveci etkiliyor. Balıkları hemen eklemeyecekseniz aqutanı eklemenize gerek yok nitriveci de balık koymadan 24 saat önce eklesenizde olur. |
||||
150X50X60 ANA TANK 100X35X45 YAVRU TANKI 50X35X35 YENİ DOĞAN TANKI |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
darXis
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2009 Konum: Eskisehir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: üniversite öğrencisi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 10:10
|
|||
|
Biraz kaya tuzu atın,7 8 damla da metilen mavisi damlatın,suyu 1hafta kadar döndürün başka ilaç atmaya gerek yok bence.
+1 Diyenler: BaTuu, |
||||
Hobide memnuniyetin anahtarı==> 1-Sitemize danışmadan "hiçbirşey" almayın 2-Tüccarlara & "ben yaptım oldu"culara kanmayın 3-Balık bir "canlıdır" unutmayın |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
oguzhanv
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2006 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgisayar Mühendisi - Oracle DBA |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 10:14
|
|||
|
Metilen mavisine aslında hiç gerek yok. Akvaryumda hastalık yokki ilaç atılsın.
630lt akvaryumda klorun uçması biraz zaman alabilir belki. Ben olsam ; 1. Suyu doldururum ve ısının 22C yükselmesini beklerim 2. Isı yükselince Aqutan / Aquasafe /Aquaplus gibi bir klor giderici kullanırım 3. 1 gün daha beklerim 4. Sonra Bakteri kültürü Nitrivec / cycle vs gibi ürünleri eklerim 5. 1 Hafta daha çalıştırırm. 6. Sonra balıklarımı yeni yuvalarına bırakırım. |
||||
![]() |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
mekrög
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 12:10
|
|||
|
Oğuzhan bey tavsiyeler için teşekkürler. Akvaryumda bitki de düşünüyorum. Koymak istediğim bitkiler; moss veya riccia, amazon ve saz. Balıkları eklerken veya eklemeden önce mi bitkileri akvaryuma koymam gerekir, yoksa akvaryum suyunu hazırlarken koysam olur mu?
|
||||
|
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
oguzhanv
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2006 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgisayar Mühendisi - Oracle DBA |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 05 Mart 2010 Saat 13:00
|
|||
|
Akvaryuma bence bitkileri bakteri kültürünü ekledikten 1 gün sonra dikin.
Teşekkür Edenler: mekrög, |
||||
![]() |
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
Oasis73
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: bilgisayar teknikeri |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 Saat 21:51
|
|||
Bende aynen katiliyorum,bende böyle yapiyorum kayip yaşamadim daha. ![]() |
||||
|
Arif demircan
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
tanganikali
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2010 Konum: Kocaeli Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Mart 2010 Saat 21:54
|
|||
|
Merhaba; sera nitrivec 1 şişesi 200 litre akvaryum için siz 3 şişe alın bir şişenin yarısınıda sump a dökün supmta da bakteri oluşsun ama akvaryumun içinede döke bilirsiniz
|
||||
|
Ali SARGIN
100*50*60 Tropheus kasakalawe |
||||
| Yukarı Dön | ||||
|
zem_akkor
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 03 Mart 2010 Konum: Edirne Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 11 Mart 2010 Saat 21:50
|
|||
|
Sump ney ??
|
||||
|
Emirhan Şenyürek
|
||||
| Yukarı Dön | ||||
|
mekrög
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 13 Mart 2010 Saat 22:29
|
|||
|
Sump dış filtrenin biraz farklısı, |
||||
|
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
mekrög
Forum Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 Saat 13:36
|
|||
en sonunda akvaryumu çalıştırdım. ancak suyu bir türlü istediğim ısıya getiremiyorum. ısıtıcım atman 300 w. şu an 18 derecede sabit gibi duruyor. önce sump içindeydi, tanka transfer ettim ısıtıcyı, pek bir değişiklik olmuyor, tekrardan hatırlatmak gerekirse 630 lt tank 120 lt sump.
|
||||
|
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
|
muratisci
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: Kocaeli Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Satış/Pazarlama |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 Saat 13:50
|
|||
|
İyi günler ben de henüz kayıt oldum ve bu hobi de yeniyim altıgen bir akvaryum aldım suyunu doldurdum siyah hagen kum koydum bitkileri diktim sıvı gübre verdim 1 hafta dır hava motoru ve ara ara filtreyi çalıştırıyorum balıkları ne zaman koyabilirim.
|
||||
murat işçi
|
||||
Yukarı Dön ![]() |
||||
Favorilerime Ekle |
Sayfa 12> |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |