Bemiks Kompoze


mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2013 13:47
[QUOTE=LaLuna] [QUOTE=mussa_yagmur]

Abi aslında yanlış yapmışsınız bu ilacı ışık kapalıyken kullanmamız öneriliyor. Şimdi şöyle anlatıyım discuslara mama hazırlarken mama listemde bu ilaçta vardı bir kaç arkadaş bu ilacın mamaya karıştırmak yerine akşam yatmadan önce kırıp verilmesini söyledi ve verdikten sonra ışığın yakılmamasını söyledi ışık yandığında ilaç etkisini yitiriyormuş.

Sadece bu kadarını biliyorum buraya konuyu açmamın amacıda bu ilacın discus üzerinde nasıl bir etkileri var neden kullanılıyor.
[/QUOTE]
Merhaba, ben de akşam ilacı döktükten sonra ışıkları kapattım zaten.
12-14 saat kadar karanlıkta kaldı balıklar. Sarılık da yavaş yavaş geçmeye başladı şu anda.

Bu arada Discus özelindeki
tartışmayı engellemek gibi bir niyetim yoktu, kusura bakmayın yanlış
anlaşıldıysam. Sadece burada konuyu görünce kullanmak isteyen diğer arkadaşlara da hem renge etkisi hakkında bilgi vermek hem de sorumu sormak istedim.

Tekrar teşekkürler.
[/QUOTE]

Abi yanlış anlaşılma oldu galiba amaç discus tabi ama başka balıkların da ismi geçerse daha iyi olur tabi hem discus hem tropheus besleyenler var. Konuyu engellemediniz zenginleştirdiniz sağolun.

Bemiks Kompoze Ampul 2ml 5 ampul (Özet)

Karanlık ortamda uygulanan bu B vitamin kombinasyonu genelde beslenmeyi red eden balıkları stres den uzaklaştırmak , vitamin takfiyesi amacı ile kullanılmaktadır.
Farmakolojik Özellikleri
B grubu vitaminler, hücre ve dokularda yaşam ve gelişme için çok önemli olan karbonhidrat ya da protein metabolizmalarını düzenleyen enzim sistemlerinde yer alır.
Doğada çok kez birlikte bulundukları gibi, optimum etki sağlıyabilmeleri için organizmaya da birlikte alınmaları gerekir.
B vitaminlerinin rol aldığı metabolizma olayları birbiriyle yakından ilgilidir.B grubu vitaminlerinden birinin eksikliği ya da aşırı tüketimi, çok kez diğerininde işlevlerini azaltır ve onlara olan gereksinimi arttırır.Bu nedenle B grubu vitamlerinden birinin eksikliğine bağlı rahatsızlıklarda, genellikle bu gruba giren diğer vitaminleri de birlikte vermek gerekir….
Hayvan deneyleri ve klinik çalışmalar B grubu vitaminlerinin karaciğer koruyucu etkiye sahip oldukları ve karaciğer parenkimasının onarımını hızlandırdıklarını göstermektedir.B grubu vitaminler, karaciğer metabolizmasını düzenleyerek antitoksit işlevinin düzelmesini sağlar…

İçerdiği vitaminlerin eksikliğinin önlenmesi ve yerine konması amacıyla kullanılır…
İnfüzyon sırasında solüsyon ışıktan korunmalıdır….
2ml ampulde
Vitamin B1 25 mg
Vitamin B2 2 mg
Vitamin B6 5 mg
Niasinamid 50 mg
D-pantenol 8.6mg
Sodyum klorür 18 mg
Sodyum fosfat 17.654 mg
Sitrik asit monohidrat 21.746 mg
Polisorbat 80 86.232 mg
Metil parapen 16 mg
Propil parapen 0.2 mg
Enjeksiyonluk su q.s

Bir siteden alıntıdır. 2007 yılında kendi sitemizde geçen konuşmalarda ve diğer discus sitelerinde konuşmalarda:
Dış parazit ten sonra balığın derisinin güçlenmesine yardımcı olması.
Uygulama sonrası balıklar da iştahlanma ve canlanma.
Bir akvaristin discusu kayaya çarpma sonucu vücutta açılan yarada bemiksin kullanımı sayesinde yaranın hızlı iyileşmesi.
Ortak bir nokta bulunamamış kimisi suya döküyor kimisi yeme eğer suya dökülecekse b vitaminin suda enzimlenmesi için 24 saat tankın karanlık olması gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reci11Çevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 26
reci11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2014 01:54
Selam 

Dostlar ben hem tropheus ikola  da hemde discuslarımda uzun zamandır kullanıyorum bemiks ampulü balıklarım dış görüntü iştah ve renk olarak çok üst düzeye çıkıyor tropheusta ayda 1 150 litreye 1 ampul ve 150 litreye 1 şişe maden suyu şeklinde tanka ekliyorum ve mükemmel sonuçlar alıyorum .
Discusta 15 günde 1 ampul 120 litrelik akvaryuma ekliyorum daha sakin renklerini tam veren mukoza sorunsuz  bir balık oluyorlar ben çok memnunum tabi işiklar kapalı gece yemi verilip 2 saat geçtikten sonra  ekleyip odayı ve tanklarımı karartıyorum.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir