Beyaz benekli japonum


aykut..Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 18
aykut..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 23:19
Selamlar 10 gun once akvaryum kurdum suan 2 tane japonum var 25 litrede ufak boydalar 2 gun once beyaz benek gordum gittim pazar gunu isitici ve metilen mavisi aldim hemen isiyi 26ya 10 tane o mavi seyden damlattim baliklarim cok durgundu kendilerine geldiler ve yuzmeye basladilar tekrar. bu sabahta iyiydiler ama simdi eve geldim teki iyice halsizlesmis tekrar ve isticinin yanindan ayrilmiyor. Yapabilecegim bir sey var mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2014 12:47
Ondaki parazitler geçmemiştir ondandır, tedaviye devam et metilen mavisiyle, filtren varsa süngersiz kullanırsan daha etkili olur ilaç, çünkü sünger ilacı emer etkisini azaltır, tedavi bitince iç filtrenin süngerini tekrar takarsın, yahut hava taşın varsa sadece tedavi boyunca hava taşını kullanabilirsin. Tedavi sonrasında iç filtreni süngerini yıkamayı unutma. ilk partide hastalık geçmezse genelde tedavi 4 gün sürer, bunun sonunda 1/3 gibi su çekersin, taze su koyarsın akvaryumla aynı ısıda olmalı taze su ve klordan uzak olmalı çeşme suyu kullanıyorsan kullanmadan önce 2 gün suyu bekletmen mümkünse kapaksız kapta yahut az aralıklı bir kapak klor uçar kullanabilirsin, sonrasında daha kolay kolay beyaz benek olmaz balıkların, yeni alınan balıklarda olur beyaz benek, birde sonradan yeni bir balık alır eklersin oda senin balıklara bulaştırabilir, yumurtlama döneminde o kozaları görürsün beyaz noktacıkların onun haricinde balık üzerinde dolaşan beyaz benek parazitlerini ise görmek münkün değildir, senin o durgun balıktaki problemde bu bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut..Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 18
aykut..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2014 01:19
[QUOTE=mesutok]Ondaki parazitler geçmemiştir ondandır, tedaviye devam et metilen mavisiyle, filtren varsa süngersiz kullanırsan daha etkili olur ilaç, çünkü sünger ilacı emer etkisini azaltır, tedavi bitince iç filtrenin süngerini tekrar takarsın, yahut hava taşın varsa sadece tedavi boyunca hava taşını kullanabilirsin. Tedavi sonrasında iç filtreni süngerini yıkamayı unutma. ilk partide hastalık geçmezse genelde tedavi 4 gün sürer, bunun sonunda 1/3 gibi su çekersin, taze su koyarsın akvaryumla aynı ısıda olmalı taze su ve klordan uzak olmalı çeşme suyu kullanıyorsan kullanmadan önce 2 gün suyu bekletmen mümkünse kapaksız kapta yahut az aralıklı bir kapak klor uçar kullanabilirsin, sonrasında daha kolay kolay beyaz benek olmaz balıkların, yeni alınan balıklarda olur beyaz benek, birde sonradan yeni bir balık alır eklersin oda senin balıklara bulaştırabilir, yumurtlama döneminde o kozaları görürsün beyaz noktacıkların onun haricinde balık üzerinde dolaşan beyaz benek parazitlerini ise görmek münkün değildir, senin o durgun balıktaki problemde bu bence.[/QUOTE]Hocam cevap icin teşekkürler vaktim olmadigi icin foruma giremiyorum benekler hala ayni durumda halsiz olan arada bi canlaniyor sonra tekrar durgunlasiyor hava taşım yok su degisimi yapmalimiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir