![]() |
Yeni sunucuya geçtiğimiz için bazı kısımlarda geçici sorunlar ve yavaşlıklar olabilir, sorunları bu konudan bildirebilirsiniz. |
|
|
| Diğer Tatlı Su Canlıları | |
| Konu: Elimde Bulunan Salyangoz(snail) Türleri | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu | Sayfa 123 5> |
| Yazar | Mesaj | |
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Konu: Elimde Bulunan Salyangoz(snail) TürleriGönderim Zamanı: 09 Ekim 2006 Saat 12:28
|
|
|
Bu aralar forumda "salyangozlar yararlı mı, zararlı mı?" tartışması yürütülüyor. Ben yararlı veya zararlı tartışmasından daha çok, özellikle bazı türlerin güzelliklerine vurgu yapmak istiyorum. Bu nedenle de tanklarımda bulunan bazı salyangoz türlerinin fotoğraflarını yayınlamak istiyorum. Aslında başka birkaç tür daha var, onların da fotoğraflarını çektiğimde burada yayınlayacağım. Öncelikle en çok sevdiğim Apple Snail(Elma Salyangozu); öndeki dişi, arkadaki erkek(sırtlarında da küçük bir ramshorn kaçak yolculuk yapıyor Şimdi de çeşitli renklerdeki Planorbis Ramshorn salyangozlarının fotoğrafları: Red Ramshorn;
White Ramshorn;
Blue Ramshorn;
Leopard Ramshorn;
Green Ramshorn;
Birkaç tür bir arada;
Düzenleyen nikon_ - 08 Kasım 2006 Saat 12:44 |
||
Akvarist Kimdir?: "Armut piş, ağzıma düş" diyen değil, araştıran-öğrenen hobicidir!!! |
||
| Yukarı Dön | ||
|
M_R_T
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2005 Konum: Gaziantep Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgisayar Teknikeri |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2006 Saat 12:33
|
|
|
Red Ramshorn gayet orjinal ve güzel duruyor, farorim 'O'..
Tarık Bey bizlerle paylaştığınız için teşekkürler! |
||
| Yukarı Dön | ||
|
oguzhan1981
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2006 Konum: Kocaeli Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2006 Saat 12:41
|
|
|
Tarık bey Red Ramshorn'lar çok güzel arkadaşın birinin avatarında sanırım bu salyongozdan var gerçekten çok güzel. Daha önce hiçbir akvaryumcuda göremedim. Eğer yavru yada büyük satmak yada vermek isterseniz ben talibim.
|
||
|
Oğuzhan Postalcıoğlu
125*50*80(h) Bitki Akvaryumu 40 raspora, 20 neon, 2 cüce vatoz, 4 albino çöpçü |
||
| Yukarı Dön | ||
|
Eski Üye
Eski Üye |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2006 Saat 17:01
|
|
Yukarı Dön ![]() |
||
|
Fatih T
Site Yöneticisi ![]()
! VENI VIDI VICI ! Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2005 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2006 Saat 17:25
|
|
|
Oğuz bey blue. Tarık Abi iyiden iyiye sen salyangoz işine girmişsin. Balıklar sarmıyo bir müddet sonra heralde |
||
|
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2006 Saat 10:00
|
|
Doğru söylüyorsun Fatih Bugün diğer birkaç tür salyangozun fotoğrafını daha ekleyeceğim. Belki heveslenenler falan olurdiye hani!! Oğuzhan Bey, bunlardan size göndermek isterim elbetteki, ancak iş yoğunluğum nedeniyle maalesef kargo vs. ile uğraşmam mümkün olmuyor. Zamanım olursa ya da başka bir yol bulabilirsek seve seve size göndermeyi isterim. |
||
Akvarist Kimdir?: "Armut piş, ağzıma düş" diyen değil, araştıran-öğrenen hobicidir!!! |
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2006 Saat 10:08
|
|
|
Hatta, geçen gün filtreyi temizlerken kovanın dibinde iki tane de sucul böcek gördüm. Şimdi de onları besliyorum Bunlar da fotoğrafları;
Düzenleyen nikon_ - 11 Ekim 2006 Saat 11:55 |
||
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2006 Saat 11:52
|
|
|
Bunlar da tankta bulunan küçük boydaki ve benim istemediğim diğer türler;
|
||
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2006 Saat 17:25
|
|
|
Akvaryumdaki davetsiz konukların sayısı daha sonra da arttı. Ancak bunların çoğu ayırdığım kavanozda öldüler. Tankta kalan bir tanesinin geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve kısa bir kanat çıkarttığını fark etmiştim ama yakalamak için uğraşamadım. Dün ben işteyken eşim arayıp akvaryumların bulunduğu odada bir "yusufçuğun" uçtuğunu söylediğinde fazla da şaşırmadım aslında. Böylelikle larvalardan bir tanesi değişimi sürecini tamamlayıp erişkin bir yusufçuk haline gelmiş oldu. Akşam yakalayıp bir kabın içinde fotoğrafını çektim. Diğer gördüklerime göre daha küçük ve ince bir yapısı var bunun. Rengi yeşil.
Şimdi ben bunu ne yapacağım? Dışarı bıraksam anında soğuktan ölür. Evde beslemeye kalksam neyle besleyeceğim? Bu böceği benim elimden kurtarmak isteyen olur mu acaba? |
||
||
| Yukarı Dön | ||
|
osmanyilmaz2005
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2006 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2006 Saat 17:40
|
|
|
Tarık Bey öncelikle tam da ardagım şeyi buldum aslında. Sizin vermiş oldugunuz su mercimeklerinin içinden 4 adet (resimlerden anladıgım kadarıyla) Red Ramshorn var. bunlar hangi boya gelince ürüyorlar? Ve erkeği ve dişisini nasıl ayırırım? Bir de eğer elinizde elma salyangozu varsa üretebilecegim...Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi akvaryumlar.
|
||
|
osman yılmaz
35lik akvaryum 5 lepistes,2 kılıç kuyruk 70 lik akvaryum 2 siyah moli, 3 lepites ve yavru |
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2006 Saat 14:56
|
|
|
Osman Bey, Planorbis Ramshorn türü salyangozlar eşeysiz üreme ile çoğalırlar. Yani dişisi erkeği yoktur. Bir tanesi bile birçok yavru yapabilir. Küçük boylarda da yumurtlamaya başlarlar. Bir süre sonra camda, şeffaf bir kese içine küçük beyaz yumurtalarını görürsünüz. Onların arasından diğer bazı renklerde de(beyaz gibi) çıkacaktır. Maalesef elimde fotoğrafta görünenler dışında başka elma salyangozu yok. Ancak forumda birkaç kişi satıyordu sanırım, anlardan 4-5 tane alırsanız dişili erkekli elde etme şansına sahip olabilirsiniz. |
||
||
| Yukarı Dön | ||
|
ezgixxxxx
Forum Özel Üyesi ![]()
Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2005 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: İç mimar / MetinakpınaRaydolap |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 Saat 14:40
|
|
|
Mutlaka bakın derim, gözlerime inanamadım!!!
![]() ![]() ![]()
![]() Artık bunlara ne yedirdilerse, patlıcan felan mı!? |
||
|
||
Yukarı Dön ![]() |
||
|
beter800
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2007 Konum: Konya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci(Selçuk Ün.) |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 Saat 00:30
|
|
Arkadaşlar merhaba;
Tarık beyin verdiği fotograflarla kıyasladığımda 1,5 aydır şüpheli canlı olarak, sürekli kontrollü izlediğim salyangoz sanırım "Red Ramshorn".
Doğrumu düşünüyorum? İlerde bitkili, canlı doğuran olan akvaryumuma tehlike arz edermi?
(Benimkisinin de birkaç fotosunu ekledim, ışığı yeni yaktığımdan rengi tam olarak belli değil ama eti kızılımsı, kabuğuda kahverengiye çalan bir kırmızı, huy olarakta şimdiye kadar hiçbir zararını görmedim)
Şimdiden teşekkürler...
|
||
|
Osman G
3e,8d lepistes/1e, 1d platy/1 e, 1d kılıçkuyruk/1 vatoz/1 çöpçü/1 salyangoz/ 26 der-Haftalık 1/5 su değ. Kripto,java moss |
||
| Yukarı Dön | ||
|
nikon_
Forum Yöneticisi ![]()
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2007 Saat 18:43
|
|
|
Osman Bey, tahmin ettiğiniz gibi elinizdeki salyangoz bir "Planorbis Ramshorn" türü salyangozdur. Bu türler, bitkileriniz ya da balıklarınız için zararlı değildir. Sadece, çok üredikleri takdirde göz zevkinizi bozabilir. O nedenle, istemiyorsanız tanktan çıkarın. Çünkü bunlar eşeysiz üreme yaptıkları için tek başlarına da yavru yapıp çoğalabilirler.
|
||
||
| Yukarı Dön | ||
Favorilerime Ekle |
Sayfa 123 5> |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |