![]() |
Yeni sunucuya geçtiğimiz için bazı kısımlarda geçici sorunlar ve yavaşlıklar olabilir, sorunları bu konudan bildirebilirsiniz. |
|
|
| Deniz Akvaryumları Tanıtımı | |
| Konu: Evimdeki Resif - Eren Yelkenci | |
| Bu Forumdaki: Önceki Konu - Sonraki Konu | Sayfa 123 14> |
| Yazar | Mesaj |
|
erenyel
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgisayar Mühendisi |
Alıntı Yap Konu: Evimdeki Resif - Eren YelkenciGönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:08
|
|
TUZLU SU AKVARYUM GÜNLÜĞÜ ( 20.01.2009 – x ) Akvaryumum (Eren Yelkenci) - OCAK '09 & ŞUBAT '09
20 Ocak 2009 Ekipmanlar TANK - 180 x 60 x 80 (h) 15 Şubat 2009 28 Şubat 2009 Akvaryumum (Eren Yelkenci) - MART '09 Mart ayı epey hareketli geçti, bu ay biraz hızlı ve aceleci davrandım, birkaç hata yaptım ama telafi ettim. 01 Mart 2009 İlk SPS, deneme amaçlı tanka konuldu. Taşırken kırdığım iki küçük parça da kayalara yerleştirildi.
Şu an üç parçanın da renkleri aldığım zamankinden daha canlı ve üçünde de az bir büyüme var. 04 Mart 2009 Naso Tang (20 cm) akvaryuma konuldu.
Şu an kuru yeme ve bana alıştı :) 11 - 13 Mart 2009 30 cm çapında Bubble Tip Anemon ve 4 adet Tomato Clownfish akvaryuma konuldu. 3 Tomato alındıkları günden itibaren 1 Tomato'yu dışladılar ve dövdüler. Sonuçta dışlananı kaybettim :( 3 Tomatom kaldı.
Daha sonra ileriyi düşünerek hata yaptığıma karar verdim ve anemonu iade ettim (26 Mart 2009). Anemonu çıkartırken kaya tasarımında da ufak bir değişiklik yapıldı. Şu an 3 Tomato hayatlarından ve birbirlerinden memnun birlikte geziyorlar. 14 - 23 Mart 2009 Bir adet 12x8 cm ebatında üzeri tamamen dolu Zoa Kayası (azı kahve, çoğu yeşil, tahmini 200-300 kafa) akvaryuma konuldu. Yerleştirme aşamasında kopan 50 kafalık parça (hepsi yeşil) farklı bir kayaya yerleştirildi. MCERİBAS (Muharrem Abi'ye sonsuz teşekkürler) 4 parça Zoa Frag ve 1 adet Mushroom hediye etti.
Zoa fraglardan birini çok ters bir yere düşürdüm çıkartırken koptu, akıntıyla sürüklendi bir kayaya girdi, girdiği yere yapıştı fakat arkada kaldığı için çok az görünüyor :( Diğer fraglar istediğim ve planladığım yerlerine yerleştirildi :) Mushroom ise yerleştirdiğim kayadan 2 gün sonra kendini attı ve nerede olduğunu bilmiyorum, muhtemelen bir köşeye yapıştı. Zoa'lar haricinde 10 adet Turbo Snail akvaryuma konuldu. Şu an canlıların tümü tanka adapte oldular ve iyi çalışıyorlar. 25 Mart 2009 2 adet Cleaner Shrimp (4-5 cm) 1 adet Coral Beauty Angel (6-7 cm) 1 adet Sailfin Tang (5-6 cm) Akvaryuma konuldu. Fotoğraflarını inşallah nisan ayında ekleyeceğim. Şu an dördü de kuru yem yiyorlar, sağlıklı ve mutlu görünüyorlar. Son Ölçümde Su Değerleri Not: 01 Mart 2009 itibarı ile elyaf kullanımını bıraktım, yalnız PS ile filtrasyon yapıyorum. Nitrat: 0-2 Nitrit: 0 Amonyak: 0 KH: 8 PH: 8,15 Ca: 400 Mg: 1380 Fosfat: 0,25 Tuzluluk: 1025 Isı: 28,0 TDS: 23 Mart Ayı Fotoğraf Galerisi
Nisan ayında ekipmanlara Teco TR 20 soğutucu eklemeyi ve mercan sayısını arttırmayı planlıyorum. Saygılar ... Akvaryumum (Eren Yelkenci) - NİSAN '09 Nisan ayında akvaryuma bir çok mercan ekledim. Soğutucunun da kurulmasıyla ekipman giderlerimin çoğunu tamamlamış oldum. Ufak tefek problemler olsa da planladığım gibi hareketli bir ay geçirdim diyebilirim. http://www.photoloader.net/out.php/i184_Resim3745a.jpg[/IMG] http://www.photoloader.net/out.php/i185_Resim3764a.jpg[/IMG] 4 Nisan 2009 Çeşitli hobici ve akvaryumculardan alınan mercanlar akvaryuma eklendi; 1) Zoa Kayası (Kahve Rengi - Pembe) - 300-350 kafa (18x8 cm) 2) Üzerinde Zoa’lar bulunan Mushroom Kayası (Kahve Rengi - Mavi) (15x10 cm) 3) Montipora Digidata (Yeşil) (20x20 cm) 4) Brokoli Mercanı (10-11 cm) 5) Pavona Cactus x 5 adet (3-4 cm) 6) Montipora Digidata (Turuncu) (10-11 cm) 7) Montipora Digidata (Mor) (9-10 cm) 8) Montipora Digidata (Yeşil) (12-13 cm) 9) Bir kayada Seriatopora Hystrix + Seriatopora Stellata (6-7 cm) 10) Seriatopora Caliendrum (5-6 cm) 11) Acropora Sp. (Yeşil - Mavi) (9-10 cm) 12) Montipora Confusa (Kahve Rengi - Yeşil) (4-5 cm) 13) Acropora Sp. (Kahve Rengi - Yeşil) (4-5 cm) http://www.photoloader.net/out.php/i187_Resim3751a.jpg[/IMG]
Akvaryumda 3 adet küçük boy (3mm – 5 mm), saroz kaynaklı olduğu söylenen türden (Kısa Saplı) aiptasia gördüğüm için önlem olarak “Peppermint Shrimp” aldım. Şu an aiptasia’lardan bir tanesi duruyor iki tanesini uzun süredir görmedim. 10 Nisan 2009 Soğutucu (Teco TR 20) teslim alındı ve dış mekanda (balkon) olacak şekilde kuruldu, ısı 27 C ‘ye sabitlendi. 13 Nisan 2009 Ön camda biriken kumları düzeltirken 2 adet Counch ters vaziyette kumun altında kaldı ve bunu geç fark ettiğim için ne yazık ki ikisini de kaybettim. (Sebep başka bir şey de olabilir tam emin değilim, kumun altından çıkardığımda counch katımıştı sadece çok az gözünü oynatabiliyordu). 14 Nisan 2009 R/O ‘un filtresi değiştirildi, ayarları tekrar yapıldı ve TDS değeri “4” e indirildi. 15 Nisan 2009 Mevcut fosfat testi yeterince hassas olmadığı için “Tropic Marin” marka fosfat testi alındı. 17 Nisan 2009 Blue Mandarin (8cm) alındı. Şimdilik kendini çok göstermiyor ve çok hareketli değil fakat sağlığı yerinde görünüyor. 20 Nisan 2009 Bir adet Counch’um öldü. Sebebini bilmiyorum, Akvaryumda 3-4 tane küçük yengeç var kayalarla gelen, şimdiye kadar bir zararlarını görmedim ama belki de sebep onlar olabilir? 21 Nisan 2009 Küçük bir araştırma sonucunda 4 nisan’da aldığım brokoli mercanın akvaryumda uzun süre yaşatılamadığını öğrendim ve iade ettim, yerine “Kırmızı-Mor Mushroom Kayası” aldım. 2 adet Bumble Bee Snail alındı. Son Ölçümde Su Değerleri Nitrat: 0 Nitrit: 0 Amonyak: 0 KH: 8 PH: 8,18 Ca: 450 Mg: 1440 Fosfat: < 0,01 Tuzluluk: 1025 Isı: 27,3 TDS: 6 Nisan Ayı Fotoğraf Galerisi
Mayıs ayı için düşüncem aldığım canlıların sağlık ve gelişimlerini incelemek ve takip etmek. Mayıs ayında pek canlı yüklemeyi düşünmüyorum, daha çok araştırma, izleme, takip etme, ve öğrenme ayı olacak benim için. İhtiyaçların tespiti, eksiklerin tamamlanması, hataların düzeltilmesi ve sistemlerin iyileştirilmesi bu ay için hedeflerim. Saygılar … Düzenleyen erenyel - 30 Nisan 2009 Saat 15:20 Teşekkür Edenler: aqua_boy, sguner, Fishbones, Cüneyt Eşsiz, osman doğanay, harunresitz, Çağlar Ege, ademkılıç, ciii87, 35mm, Fery, sormaneden, phantom55, bogacgol, neo1907, Acemi_Malawici, Tebrik Edenler: Umut37, aqua_boy, aydinmetin, katmeroglu, Yunus, burak, Bornova, murat61, aquamania, thesmallesttall, Emin_Paşa, kralkobra, Kadr1maN, nikoncu_85, mehmet55, allweiser, efe, dominic, ayka, xremo16, RUMOUR, diablostr, sguner, Mertcan_ES, ceridoglu, chrish55, chikled, ıcemanbrn, doguguney, gulenyus, titi, akiF, emrbilgin, Mr.SCADA, hacilar, hz.can, ColdFish, tahir94, Murat75, osman doğanay, apistocu, ahmethaluk, atlantisprensi, eylemesen, seco&kaan, tubiko, osmcn_07, C.Doruk Anık, metehan79, monster, PEKTASMURAT, enginkoc34, sssnake, GÜVEN, masterpc, _mortal_, ergunartar, DarknesSound, harunresitz, burakke, UmitCalis, emreee, MilesDavis, goku, okan06, yediNT, Siyah_Beyaz, Çağlar Ege, malawi-erdem, burkyy35, sckn, magicworld, mirsino, kumadam, ademkılıç, wildmalawi, Supreme, TheLast, ciii87, 35mm, cihangir, Fery, yasinsumer, kendoww, adem14, bileciklivolki, phantom55, enesozmen, sampolat, dodomixx, CEMOCAL, izzettanju, Didon, Darkpain, sadhin, bogacgol, Kürşat Aladağ, neo1907, hanfur, serkan58, kijthae, hayvansever1234, hkmt, FurkanSehit, acagriozturk, hiuk, Acemi_Malawici, kafadar18, Snoopy, Atabek, tanganyikacı, ibrahimK, chevalier, berk183, asy37, dadash, farabundo, murat006, |
|
|
Eren Yelkenci
Yelkenci Group - Fourhands 180x80x60 (1000lt-RESİF) |
|
| Yukarı Dön | |
|
shocking
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:20
|
|
MAŞALLAH tek kelime ile süper olmuş. |
|
Amerikan cichlid's |
|
| Yukarı Dön | |
|
Umut37
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:21
|
|
Mükemmel bir tank olmuş ya...
|
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
aqua_boy
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim İçi Meslek: Öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:27
|
|
Eren Bey başka bir forumdan tebrik etmiştim birde buradan edeyim
|
|
|
Cenk Sinor
Yeni Maceralar ... |
|
| Yukarı Dön | |
|
erenyel
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Şubat 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Bilgisayar Mühendisi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:33
|
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, farklı platformlarda paylaşmak istedim.
Özellikle akvaryum.com'un uzun süren tatlı su yıllarımda bana pek çok katkısı oldu.
Fotoğraf yarışmalarına katılmaya bundan sonra inşallah tuzlu su kategorisinde devam edeceğim.
|
|
|
Eren Yelkenci
|
| Yukarı Dön | |
|
rheme
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2006 Konum: Edirne Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğretmen |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 15:59
|
|
Volkan Şankulu
Oranda Japon Akvaryumu |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
crock
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2009 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: mühendis |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 17:20
|
|
Tebrikler ellerinize emeginize sağlık gelişmelerden bizleride haberdar edin lütfen hem tecrübelerinizden istifad3 edlim çaylaklar olarak (kendi adıma) hemde göz banyosu yaparız biraz :) Teşekkür Edenler: erenyel, |
|
100*50*55 ana tank
60*30*35 sump |
|
| Yukarı Dön | |
|
nikoncu_85
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Hazır Asker :) |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 17:33
|
|
Diyecek kelime bulamadım,tebrik ederim. Teşekkür Edenler: erenyel, |
|
|
Ercan Uçar !!!
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
aquamania
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Uşak Üniv. İ.İ.B. Fakültesi |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 17:43
|
|
Hayranlıkla okuduğum bir tanıtımdı.Sizi tebrik ederim.Bana maddi olarak çok uzak bir şey olsa da inşallah evlendiğimde evime tomatolardan oluşan bir deniz akvaryumu kuracağım.Tekrara tebrikler.Yeni pozları bekliyoruz.
Saygılarımla, Teşekkür Edenler: erenyel, |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
VOLKANAYAZ
Forum Üyesi
Devralınmış Üyelik Kayıt Tarihi: 09 Mart 2007 Durumu: Çevrim Dışı |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 18:25
|
|
Eren Bey maşallah. EKSİKSİZ olmuş...
Bu hakkında sorular sorduğunuz tankmı?
|
|
|
..............
|
|
| Yukarı Dön | |
|
hasan öztamur
Forum Özel Üyesi ![]()
Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2008 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Güvenlik |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 19:15
|
|
Süper demek az kalır mükemmel eline sağlık inşaallah bizede nasip olur ...
|
|
Hayalim Discus Üretimhanesi Açmak |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
u.uçar
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2006 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: kamuda görevli |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2009 Saat 19:22
|
|
Akvaryum henüz çok yeni ,1 yıldan sonra oturmaya başlıyor, kişiliğini buluyor.Keşke LPS SPS veya Anemon ilavelerini bu sürenin bitiminden itibaren yapmaya başlasaydınız.Bu süre zarfında da soft mercanlar güzel bir seçenek olurdu.Kolay gelsin.
|
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
erenyel
Forum Özel Üyesi
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2009 Saat 00:49
|
|
Volkan bey evet hakkında bir dünya soru ile birçok deneyimli arkadaşı rahatsız ettiğim akvaryum bu :) Hepsine sonsuz teşekkür ederim, size de. Anemon eklemeyi düşünmüyorum SPS ler için biraz erken davrandım, risk aldım ama durumları gayet iyi gidiyor, tümü aldığım zamanki hallerinden daha iyi durumda, inşallah böyle devam ederler. |
|
|
Eren Yelkenci
|
| Yukarı Dön | |
|
Fahrettin
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2008 Konum: Nevsehir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Alıntı Yap Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2009 Saat 00:52
|
|
Maşallah akvaryumunuz çok güzel olmuş.
|
|
|
|
| Yukarı Dön | |
Favorilerime Ekle |
Sayfa 123 14> |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |