acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Deniz forumunda balık tarifi ha?
Emrah vallahi yarama tuz bastın. Bir soğuk su akvaryumu kurmayı ne zamandır istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Düşünsene, içinde çırçır ve horozbina gibi yerli balıklar veya çalı karidesi ve yerli denizatı. Elimdeki fazla deniz akvaryumlarından birini ne yapacağımı buldum. Sağolasın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Herkese selamlar,
Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben ufak yaşta bu sevdaya gönül vermiş fakat çeşitli nedenlerle başlayamamış, en sonunda 1 sene kadar önce Malawi tankını kurabilmiş bir akvarist aday adayıyım.
Konudaki mesajların hepsini teker teker okudum ( inanın 45 dakikadır bu başlığı okuyorum). Acemi başlığını görünce balıklama atladım çünkü bu işe nasıl başlanır ne gibi hatalar yapılmış ve nasıl düzeltilmiş onları görmek istedim. Ama başta Sayın Hocam ve diğer tecrübeli arkadaşların yorumlarını görünce, aradığım yerin aslında burası olduğunu gördüm. Siszleri haddim olmayarak, yardımsever tutumunuz ve konu üzerindeki bilginizi pratikte gerçekten çok güzel kullanmanızdan dolayı takdir ve tebrik ediyorum. Burada okuduklarımdan ve gördüklerimden sonra zaten içimde kalmış olan tuzlu duygular yeniden depreşti ve tabiri caiz ise ciddi anlamda gaza gelmiş durumdayım.
Farklı bir başlıkla kirlilik yaratmamak ve diğer genel soruların burada yanıt gördüğüm için sorularımı burada paylaşmak istedim.
Şu anda çalışır durumda 80*35*40y ebatlarında bi Malawi tankım var. İşyerimdeki arkadaşlarım benim akvaryum muhabbetleriminde etkisiyle birer ikişer akvaryum sevdasına düşmeye başladı. Bende bu arada tuzlu su sevdasına iyice kaptırdım kendimi. Zira bunda en büyük etkenlerden biri de, şu anda bu satırları yazarken arkamda bulunan 2,5 tonluk deniz akvaryumu. Yarın onunda resimlerini çekip sizinle paylaşmak isterim. Neyse daha fazla konuyu dağıtmayım. Çenem düştü yine. Dediğim gibi takribi 100 litrelik bir tankım var ve bunun yanında şuan boş olan 24 litrelik eski bir akvaryumum var. Ben bunları kullanarak tuzlu suya çevirmek istiyorum. Elimdeki tüm tatlı su ekipmanlarını, bir arkadaşıma satmayı planlıyorum. Ona da yeni bir Malawi kuracağız, balıklarımıda hediye olarak vereceğim. Elimdeki malzemelerin değeri 250-300 YTL civarında. Sizce bu meblağ, 2 tank (küçük olan sump için) ve 1 tane hava taşlı PS ( ek olarak kendimde motorlu PS yapıp kullanmayı düşünüyorun ) ile tuzlu suya başlangıç yapabilir miyim?
Sayın Hocam Malawide kullandığım Antalya kayasından elimde bol miktarda var, bunların canlı kayaya dönüşme ihtimali var mı? Eğer Antalya kayasını kullanma şansımız olmazsa sanırım 10 ila 15 kg arası canlı kaya yeterli olacaktır, yanılıyor muyum? Gönlüm her zaman mümkün olan en büyük akvaryumdan yana olmuştur ancak kiracı olduğum için taşınırken doğacak sıkıntılardan korkuyorum ve bu nedenle bu tankı veya bir miktar daha büyüğünü ( 100*50*50 ) kullanablirim. 100 litrede bakmayı düşündüğüm canlılar; Turbo salyangoz, kırmızı karides ve 2 adet palyaço, bunların yanında da mushroom'lar. Sizce seçimlerim doğru mu?
Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim ancak taksit taksit olmasındansa bir kerede hepsini sorup sizleri daha fazla rahatsız etmeyeyim dedim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.