Kuyruk erimesi


ElyodÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2006
Mesaj: 4
ElyodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2006 10:48

Merhabalar;

Tankımda 3 adet sarı prenses besliyorum (2 dişi) dişilerden birinin ağzı dolu (sanırım) fakat kuyruğu erimeye başladı,yem yemiyor.erkek balık dişiyi sürekli kovalıyor.mavi prenseslerimde de böyle olmuştu neden böyle oldugunu ve ne yapmak gerektiğini söyleyebilirmisiniz?

 

 

Ad-soyad bilgilerinizi imzanıza ekleyiniz.İmla kurallarına dikkat ediniz.

 

 

 

egemix2006-7-26 10:58:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halonganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2194
halonganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2006 10:55
[QUOTE=nikon_]

Size, bu hastalık ile ilgili daha önce kayıtlarıma aldığım tedavi yöntemini ekliyorum. Belirtilen yönteme göre tedaviyi uygularsınız.

 

Yüzgeç Erimesi

Yüzgeçlerde, özellikle kuyrukta erime varsa, eriyen yüzgecin ucunda pamuğumsu veya koyu renk bir şerit varsa buna "yüzgeç erimesi" denir. Yüzgeç erimesi özellikle stresten olur ve önemli bir sebebin sonucu olarak gelişir. Yapılacak ilk iş balığı tedavi etmeden önce yüzgeçlerinin erimesine sebep olacak kadar onu strese sokan sebebi bulmaktır. Sebepler arasında nitrit-nitrat zehirlenmesi, saldırgan bir balık, ciddi bir şekilde hastalanması, veya uzun bir yolculuğa çıkması sayılabilir.

Yüzgeçler çok fazla erimişse veya balık elle tutulamayacak kadar küçükse tedavi tankına alın. Her 10 litre suya 2 damla metilen mavisi damlatın ve balığı 24 saat boyunca bu ilaç banyosunda tutun. Tankı iyi havalandırmayı unutmayın. İkinci gün %50 su değişimi yapın. Erime durduysa ve pamuklar yok olduysa, metilen mavisini kesin. Pamuklar hala varsa tekrar metilen mavisi damlatın, ama bu sefer 10 litreye 1 damla ve gene 24 saat bekleyin. Tekrar %50 su değişimi yapın. Bu süre sonunda fungal enfeksiyon tamamen yok olacaktır. Tüm bunları uygularken balığınızı yemlemeyi unutmayın. Tedavi bitse bile balığı bir süre tedavi tankında tutun, kendine gelsin orada.

[/QUOTE]

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ElyodÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2006
Mesaj: 4
ElyodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2006 13:09

teşekkür ederim.Umarım çok geç değildir balık için.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir