sarı prenseste kamburluk

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 23:20
Arkadaşlar yaklaşık olarak 2 günden beri dişi sarı prenseslerimden bir tanesi kambur olarak yüzüyor.Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 23:21
Selamlar. Resim ekleyebilirseniz daha yararlı ve doğru yardımlar alabilirsiniz.
Saygılar.

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 23:23

Yalnız nasıl resim ekleniyor bilmiyorum.Yinede teşekkür ederim.

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 23:44
Hemen pes etmeyin.Smile
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=19947&FID=17&PR=3
Size yardımcı olacaktır.
Saygılar.

F_K_AÇevrim Dışı

İl: Bursa
F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2007 09:19
Sjnqn isimli uye arkadasimiz. Kambur derken karninda cekilme mi var?

Saygilar,

verkoÇevrim Dışı

İl: Istanbul
verkoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2007 11:09
Balığınız dişi ise ve yeni yavru verdiyse olabilir. Yeriniz varsa ayırıp kendini toparlayana kadar kaliteli yemlerle beslerseniz atlatır.
Sevgiler. 

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 23:37
Hayır balığım yeni yavru vermedi.Kambur olmasından kastım sürekli motorun yanında kuyruk arkaya eğilmiş vaziyette dik bir şekilde durması ve oradan hiç ayrılmaması.Ayrıca F_K_A  arkadaşımızın da dediği gibi karnında bir çekilme var.Acaba nedeni ne olabilir?

2good4UÇevrim Dışı

[B]1773,1[/B]
2good4UÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 07:53
Resim eklemediğiniz takdirde balığınızın durumu ile ilgili ancak tahmin yürütebiliriz.

F_K_AÇevrim Dışı

F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 09:24
[QUOTE=sjnqn]Hayır balığım yeni yavru vermedi.Kambur olmasından kastım sürekli motorun yanında kuyruk arkaya eğilmiş vaziyette dik bir şekilde durması ve oradan hiç ayrılmaması.Ayrıca F_K_A  arkadaşımızın da dediği gibi karnında bir çekilme var.Acaba nedeni ne olabilir?[/QUOTE]

Degerli arkadasim,

Yavru almadiginiza gore karin cekilmesinin nedeni ic parazitlenme olabilir. Arama butonunu kullanarak ic parazitlenme hakkinda bilgi alabilirsiniz. Acilen tedaviye baslamaniz gerekiyor. Ic parazitlenme konusunda bircok bilgi bulacaksiniz. Uyguladiginiz takdirde baliginiz sagligina kavusur. Biraz daha gec kalirsaniz baliginiz bitkin duserek maalesef olecektir.

Saygilar,

bluesÇevrim Dışı

Özel Üye
bluesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 13:06
Ayrı bir tankınız var ise ayırın bir süre orada besleyin bir haftada geçer benimde başıma gelmişti 2-3 günde bir %10 su değişimi yapın.

F_K_AÇevrim Dışı

F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 13:10
[QUOTE=blues]Ayrı bir tankınız var ise ayırın bir süre orada besleyin bir haftada geçer benimde başıma gelmişti 2-3 günde bir %10 su değişimi yapın.
[/QUOTE]

Acaba yumurta vermis sari prensesten mi bahsediyorsunuz?

bluesÇevrim Dışı

Özel Üye
bluesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2007 13:16
Hayır bu işin yavru vermekle bir bağlantısı yok balık halsizleşiyor su yüzeyine çıkıyor kuyruk kısmı aşağı eğiliyor yem yemiyor veya eski iştahı kalmıyor yani strese giriyor ayrı bir akvaryumda ben kendi haline bıraktım fakat 2 gündebir su değişimi yaparak balık 1 haftada düzeldi.

F_K_AÇevrim Dışı

F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2007 11:12
[QUOTE=blues]Hayır bu işin yavru vermekle bir bağlantısı yok balık halsizleşiyor su yüzeyine çıkıyor kuyruk kısmı aşağı eğiliyor yem yemiyor veya eski iştahı kalmıyor yani strese giriyor ayrı bir akvaryumda ben kendi haline bıraktım fakat 2 gündebir su değişimi yaparak balık 1 haftada düzeldi.[/QUOTE]

[QUOTE=sjnqn]Hayır balığım yeni yavru vermedi.Kambur olmasından kastım sürekli motorun yanında kuyruk arkaya eğilmiş vaziyette dik bir şekilde durması ve oradan hiç ayrılmaması.Ayrıca F_K_A  arkadaşımızın da dediği gibi karnında bir çekilme var.Acaba nedeni ne olabilir?[/QUOTE]

Kuyruk kisminin egilmesi degil problem. Karin bolgesinin iceri cekilmesi, bahsedilen balik yumurtlamadigi icin bu ic parazitlenmedir.

Saygilar,

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2007 13:54

Evet ayrı bir tankım var.Ama o tankta ısıtıcı olmadığı için ona aktarmaya korkuyorum.Birde son olarak birşey daha sormak istiyorum.Yetişkin bir erkek ve bir dişi snow prensesim var.Dün bunların yanına bir dişi daha aldım.Ama yeni geleni hiçte hoş karşılamadı ikiside.Hem dişi olan hem erkek olan sürekli saldırıyor.Ayrıca erkek snow yeni dişiye kuyruk titretiyor ama dişi karşılık vermeyince sürekli kovalıyor.Dişide aynı sarı prensesteki gibi motorun yanına kaçarak yan bir şekilde duruyor ve oradan ayrılmıyor.Acaba hem sarı prensesimi hem snow prensesi beraber olarak ayrı tanka olsam sorun olurmu ve bunları ne kadar bekletiyim orada?