Japon Balıklarında Cinsiyet Ayrımı ( Resimli )


PoseidonNÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 122
PoseidonNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 15:19

Japon Balıklarında cinsiyet ayrımı diğer balık türlerine göre biraz daha zordur. Özellikle soylu japon balıklarında ayrım iyice güçleşmektedir.Bununla birlikte birkaç gözlem yaparak cinsiyet ayrımı gerçekleştirilebilir.

Erkek japon balıklarında üreme çağında solungaç kenarlarında sivrimsi oluşumlar meydana gelmektedir. Aşağıda erişkin erkek japon balığının sivrimsi çıkıntıları açıkça görülmektedir.Bu çıkıntılar daha çok üreme dönemlerinde ortaya çıkmaktadır.






Bir başka yöntem ise karına bastırma yöntemidir. Bu yöntem acemi akvaristler tarafından uygulanmamalıdır.Yönteme göre cinsiyeti öğrenilmek istenen japon balığı ıslak bir havlu üzerine alınır ve anüse yakın karın boşluğu baş parmak yardımıyla hafifçe bastırılır.Eğer parmak yumuşak şekilde içeri batıyorsa balık dişidir eğer sertse erkektir. Balıktaki bu boşluk yumurta boşluğudur.Erkek balıkta ise aynı yerde sert kıkırdak dokusu bulunmaktadır.




Japon balıklarında cinsiyet ayrımını fark edebilmek için gerekli olan bir başka yöntem ise anüse bakma yöntemidir. Ancak baştada belirttiğim üzere bu yöntem Orandaİncigövde vb soylu japon balıklarında yanlış sonuçlara yol açabilir.Bu yöntem daha çok Cometshubunkin ve klasik japonlarda doğru sonuca ulaşmamızı sağlamaktadır. Anüse bakma yönteminde erkek balığın anüsü ufak ve karna yapışık dişininki ise geniş ve karından ayrıdır.

 

 
Dişi Japon Anüsü



Erkek Japon Anüsü


PoseidonN2009-03-19 14:33:11

Teşekkür Edenler: [T]202441,muhocanciftci[/T]
+1: [T]202441,muhocanciftci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 20:29
Abi sağol faydalı bir konu açmışsın.Eyvallah

Teşekkür Edenler: [T]202441,muhocanciftci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir