Neo-Terramycin + Vitamin


EnquiReÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2006
İl: Izmir
Mesaj: 58
EnquiReÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 15:54
Neo-Terramycin + Vitamin
Oral Çözelti Tozu
Veteriner Sistemik Antibakteriyel + Vitamin

BİLEŞİMİ:

Neo-Terramycin + Vitamin Oral Çözelti Tozu, oksitetrasiklin hidroklorid, neomisin sülfat, vitamin A, vitamin D3, vitamin K, vitamin E, vitamin B12, riboflavin, niasinamid ve pantotenik asit içeren sarı renkli bir tozdur.

Her bir gramın içerisinde;

Oksitetrasiklin HCL ________ 55 mg
Neomisin sülfat ___________ 55mg
Vitamin A palmitate _______ 1100 IU
Vitamin D3 _______________ 220 IU
Vitamin E ________________ 0.33 IU
Vitamin K ________________ 440 mcg
Vitamin B12 ______________ 4.4 mcg
Riboflavin ________________ 1.76 mg
Niasinamid ________________ 8,8 mg
Kalsiyum pantotenat ________ 3.3 mg
FD&Sarı no:5 _______________ 2 mg
Butilatlı hidroksianisol ________ 1 mg
Butilatlı hidroksitoluen ________ 2 mg
Polisorbat 80 ______________ 5.4 mg
Tartarik asit ______________ 100 mg
Sukroz ________________ 735.85 mg

bulunmaktadır.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Neo-Terramycin + Vitamin Oral Çözelti Tozu bakteriyel enfeksiyonlar ve vitamin eksikliğine karşı kullanılan bir üründür.

Oksitetrasiklin tetrasiklin grubu antibiyotiklerin üyesidir.Streptomyces minosus'un fermantasyonu yoluyla üretilir.Oksitetrasiklin bakteriostatik etki tarzına sahiptir, hedef bakterinin protein sentezini inhibe etmek suretiyle etki eder.Oksitetrasiklinin bakterilere olan etkisi aşağıdaki gibidir;

Gram-pozitif aeroblar (Bacillus sp., Corynebakterium sp., Erysipelothrix rhusopathiae, Listeria monocytogenes ve Streptococcus sp.), gram-negatif bakteriler (Actinobacillus sp., Bordetella sp., Francisella tularensis, Haemophilus sp., Pasteurella multocida, Yersinia sp., Campylobacter fetus, Borrelia sp. ve Leptospira), anaeroblar (Actinomyces sp., Fusobacterium sp.,)
ve Mycoplasma sp., Chlamydia sp., Ehrlichia sp., Cooxiella burnetti, Anaplasma'lara etkisi iyi derecededir.

Kazanılmış direnç nedeniyle Staphylococcus sp., Enterococcus sp., Enterobacter sp., E.coli, Klebsiella sp., Proteus sp., Salmonella sp., Bacteroides sp., ve Clostridium sp. ye etkisi değişkendir.

Pr.vulgaris, Ps.aeroginosa, C.jejuni, Staph. aureus, Serratia sp., M.bovis, M.hyopneumoniae, Mycobacterium sp., Strep.faecalis, Bac.fragilis tetrasiklinlere dirençli kabul edilir.

Oksitetrasiklin oral uygulama sonrası bağırsaklardan emilerek duyarlı bakterilere karşı sistemik etki gösterir.

Neomisin ise aminoglikozid grubuna dahil bir antibakteriyel olup bakterisid etkilidir ve başlıca gram-negatif bakterilere (E.coli, Enterobacter aerogenes, Pasteurella sp., Pr.vulgaris, Salmonella sp., Shigella sp., H.İnfluenza,N.meningiditis, Vibrio cholerae) ve bazı gram-pozitif bakterilere (Staph.aureus, Strep.Faecalis) karşı etkilidir.

Klebsiella sp., E.coli, Pseudomonas sp.'lerin neomisine duyarlılığı nispeten azdır. Strep.pyogenes, viridans grubu Streptokoklar neomisine dirençlidir.

Neomisin Oral uygulama sonrası sadece %3 oranında emilir.Bu nedenle başlıca bağırsaklarda etki gösterir ve dışkı ile atılır.

Neo-Terramycin + Vitamin Oral Çözelti Tozu içerisinde bulunan vitaminler enteritislerde sık görülen vitamin eksikliğinin giderilmesinde olanak sağlamaktadır. A vitamini epitel hücrelerin bütünlüğünü korumaktadır. Hücrelerin yenilenmesi için gereklidir. Vitamin D3 kalsiyum-fosfor metabolizmasını düzenlemekte ve kemik mineralizasyonunun iyi olmasını sağlamaktadır. E vitamini, A vitamininin oksidasyonunu önlemekte ve karaciğerde depolanmasını sağlamaktadır. Bu vitamin kaslar ve sinir sistemi metabolizması için gereklidir. K3 vitamini protrombin oluşumunu teşvik etmektedir. Bu nedenle kan koagülasyonu için gereklidir. Riboflavin hemoglobin sentezinde katalizör olarak rol almaktadır. Aynı zamanda transmetilasyon faktörüdür. Niasinamid karbonhidrat, protein ve lipid metabolizmasında etkilidir. Büyüme için gereklidir. Pantothenic asit lipid ve glukoz metabolizmasında etkili olan koenzim A'nın temel bileşenidir.

KULLANIM SAHASI/ENDİKASYONLARI:

Neo-Terramycin + Vitamin Oral Çözelti Tozu duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen solunum, sindirim sistemi enfeksiyonları ile diğer yumuşak doku enfeksiyonlarında kullanılır. Başta E.coli ve Salmonella olmak üzere duyarlı bakteriler tarafından meydana getirilen enteritislerde ve solunum yolu enfeksiyonlarında endikedir.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:

Tarafımca akvaryum için kullanımı her 50lt için 5gr olarak saptanmış olup, ayrıca toz haline getirilmiş yem içine %20 oranında karıştırılarak yemleme yapılabilir. Böylelikle balıkların oral olarak alması da sağlanmış olmaktadır.

KONTRENDİKASYONLARI:

Oksitetrasiklin ve neomisine duyarlı olan hayvanlarda kontrendikedir. Aminoglikozid içeren ürünler böbrek yetmezliği, denge ve işitme organları ile ilgili hastalığı olan hayvanlarda kullanılmamalıdır.

İSTENMEYEN ETKİLER:

Neomisinin nadiren ototoksisite, nefrotoksisite, şiddetli ishal ve intestinal malabsorbsiyona yol açabilir. Neo-Terramycin + Vitamin'in UZUN SÜRELİ kullanımı sonucunda bakteriyel ve fungal superenfeksiyonlar görülebilir.

DOZ AŞIMI:

Hedef türlerde önerilen dozlarda kullanımı güvenlidir.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER:

Uygulama esnasında elde bulaşma olabileceğinden uygulama esnasında birşey yenmemeli, uygulama yapıldıktan sonra eller bol su ile yıkanmalıdır. Neomisin kontakt dermatite neden olabilir.

SAKLAMA ŞARTLARI VE RAF ÖMRÜ:

25°C'nin altında kuru, güneş ışığından uzak yerde saklanmalıdır. Raf ömrü imalat tarihinden itibaren 2 yıldır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ:

20gr, 100gr, 200gr, 500gr'lık aluminyum folyolarda satışa sunulmuştur.
Üretici firması: Pfizer İlaçları Ltd.Şti

Kullanmak isteyen olur ise benimle iletişime geçebilir.

 
EnquiRe2011-03-27 15:55:15

Beğenenler: [T]173283,06volkan34[/T][T]44835,Hak@N[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173283,06volkan34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2011 17:28
Merhaba iç parazit tedavisinde kullandığımız ilaç oksitetrasiklin hcl(geosol forte).İç parazit enfeksiyonlarında kullanılan metronidazol ,sadece gram negatif(anerob) bakterilere etkili iken,Gram pozitif (aerob )bakteriler üzerine hiç bir etkisi yoktur.Genelde iç parazit enfeksiyonu etkeni anerob parazit olsa da,bazen gram pozitif de enfeksiyona mahal verebilmekte ve bu nedenle geniş spektrumlu olan oksiterasikiln hcl,hem gram negatif ,hem gram pozitif bakterilere karşı etkili bir ilaçtır.Enfeksiyonun ilerlemiş safhalarında oksitetrasiklin hcl ve metronidazol beraber olarak kullanılabilir.Geosol forte da oksitetrasiklin hcl beher gr. da 200 mg. olarak hatırlıyorum .
Açıklamasını yaptığınız üründe içeriğindeki sukroz beni düşündüren madde.Ve kalsiyum pantenonat ısıya ve suya karşı duyarlı bir madde diye biliyorum.Bunu akvaryum ortamında nasıl uygun şekilde kullanılabilinir diyede merak ediyorum.Eğer bu konumda ilgili ilaçla alakalı denemeleriniz ve kayıtlarınız hatta incelemeleriniz varsa paylaşırsanız öğrenmekten kıvanç duyarım...
Saygılarımla...




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir