Ocean Nutrition Dondurulmuş Yem Tecrübem


HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2013 01:17
Herkese iyi geceler,

Bugün denemek için sipariş verdiğim dondurulmuş yemler elime ulaştı. Akvaryem.com'dan sipariş verdim Ceylan Bey sağolsun çok güzel bir paketleme ile yemleri bana ulaştırdı.

Elimde sadece vatozlar olduğundan onlara verebileceğim yemleri seçtim. Yalnız artemia konusunda biraz hayal kırıklığına uğradım ancak oda benim suçumdu alırken sormadım yeni çıkmış artemia mı yoksa büyütülmüş mü diye. Yavrulara artemia yapmak sıkıntı olmaya başlayınca birde eğitimim süresince balıklara babam bakacağından onada kolaylık olması açısından yavrular için sipariş etmiştim ama maalesef büyütülmüş artemia çıktı. Sağlık olsun. Henüz sadece artemiayı denedim. Porsiyonlar biraz ufak olmakla beraber en fazla 3-4 balığa yeter diye düşünüyorum. Birazda resimler konuşsun.



Yemin tuzlu olup olmadığına güvenemediğimden ben suda eritip süzüp durulayıp öyle kullandım. İthalatçı firmanın sitesinde de yemlerin tuz içeriği veya büyülmüş artemia oldukları yazmıyor. Keşke biraz daha detaylı açıklamalarda bulunsalarda insanlar ona göre alışveriş yapsa. Yinede ülkemizde bukadar yem çeşitliliği olması bile güzel. 

Bu gece birde deneme yapıcam bakalım nasıl olacak. Kendim bol miktarda artemia çıkarıcam ve dondurup yavrularda kullanmayı deneyeceğim. Yarın akşam nasıl olduğunu hep beraber görürüz inşallah.

Dondurulmuş yemleri deneyen hobicilerden edindikleri tecrübeleri yazmalarını bekliyorum bu sayede herkes dondurulmuş yem kullamına yönelebilir.  Herkese iyi geceler.
HAKAN EFE2013-08-04 01:22:28

Teşekkür Edenler: [T]153481,leovo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 15:57
Hakan bey merhaba, sizinde kullanmış olduğunuz dondurulmuş yemlerle ilgili bir konu açtım. yem çeşitleri ve diğer bilgiler için sizide oradan ortak paylaşıma davet ediyorum.

Dondurulmuş Yemler (ocean.nutrition.frozen.foods)
http://www.akvaryum.com/Forum/dve111;ndurulmus_yemler_%28oceannutritive111;nfrozenfoods%29_k739460.asp

Ayrıca yukarıdaki deneyiminizden haraketle Artemia adlı ürünün yetişkin artemia olduğunu ve yetişkin canlılara verilebilecek boyutta olduğunu öğrendiğinizi gördüm. Genellikle artemia çıkartma setleri ile çıkartılan artemiaların besin değeri oldukça yüksektir ve taze olarak verilmesi gerekir. Bu şekil itibarı ile dondurulduğu zaman formal açıdan oldukça fazla deformasyon yaşar ve çözüldüğünde dağılır. Yavruların yiyemeyeceği bir forma geldiği için çok küçük yapıdaki artemia larvaları dondurulmuş yem olarak pek kullanılmaz. Genellikle yenidoğan yavrularda kullanılmak üzere Cylops, Redplankton, Rotifers daha uygun yapıda çok minik canlılardır. Yavrular biraz daha irileştiğinde çok daha fazla çeşit yemlerle beslenebilirler.



Yemlerin tuz içeriği ayrıca bir yıkama yapmaya gerek duyulmayacak oranda azdır. Çok az su olan bir kabın içinde çözdürmek elbette faydalıdır. Lakin sadece bu suyun fazla olan kısmını kullanmadan yemleri tanka atabilirsiniz. Süzgüye ihtiyaç yok.


Ayrıca Tropical Quinted adlı ürünün 5 farklı çeşidinden birisi de Artemia(Brine Shrimp)'dır, renginden farkedersiniz. Beyaza yakın renkte olan Mysis, en koyu olan 2 tanesi iri ve küçük Bloodworms, diğer açık tonda olan ise Daphina(Su Piresi)'dır.
Umut Katipoğlu2013-12-24 16:03:02

Beğenenler: [T]217546,nlrdgn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]153481,leovo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir