Su değişimi nasıl olmalı?


blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 23:48
[QUOTE=Ulvi] [QUOTE=blue night]Herkes ayrı bir telden çalarak cevap vermiş. Kişi hangisine güvenecek bilmiyor doğal olarak.

Arkadaşım biraz daha araştır forumda doğruyu bulursun. Akvaryum suyu tamamen değiştirilmez diye bi mantık yoktur? Değiştirilir, değiştirilmesi de gerekir. zamanla içindeki kum filtre hortumlar yosun tutuyor, mikrop barınağı haline geliyor.

[/QUOTE]

Selamlar siz daha önce canlı doğuran besledinizmi bilmiyorum. Ancak o miktarda su değişimi olmaz balıklar için oturmuş bir suyu değiştirip tamamen yeni suyla (Ki çeşme suyu ise en az 1 hafta bekletilmesi gerek) değiştirirsen yüksek ihtimalle kayıp verirsiniz.
Benim şuan yavru yunuslarım var onlarda bile asla tamamen su değişimi yapmam. Oturmuş suyu bozmanın anlamı yok zaten.



[/QUOTE]

İmzama bakabilirsiniz canlı doğuran besliyorum. Akvaryumu yeni kurduğumda kaybım çok olmuştu. Kerem arkadaşımız biraz daha iyi anlatmış durumu. Değiştirilmesi zorunlu hale geldiğinde değiştirilir. Suyu komple boşaltıp yenisini koymayı anlamadınız umarım! Ayrıca 50 litrelik akvaryumda uzun süreli aynı değerleri taşıyan su olamaz diye düşünüyorum. Yazımın devamında belirttiğim bilgiyide atlamışsınız. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir