yüzgeçlerde kızarıklık
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özür dilerim konu başlığı "Yüzgeçlerde kızarıklık" olunca ayrı bir konu açmak istemedim. Arkadaşların anlatmış olduğu belirtiler bende de var. Akvaryunda bir tek bu balıkta var. Ne olduğunu bilemiyorum. suyun bozuk olduğundan mı yoksa bir tür parazitmi ?
Konuyu yanlış yere yazdıysam özür dilerim. Konu başlığı attında bir kaç link buldum. Birde arkadaşlardan biri "Balıkların ölecek" şeklinde yorum yapınca tedirgin oldum.. Kusura bakmayın..
Dün doğum yapan molimin üst yüzgecinin en dışta kalan uç kesimlerinde (vücuda birleştiği yer değil) ince bir çizgi gibi kahverengi-turuncu arası bir renk değişimi var. Burada bahsedilenler gibi bir problem değil ancak sorun yüzgeç ve kızarıklık olunca yeni bir başlık açmak istemedim. Problemin ne olduğu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılar.
|
|
Acaba bu yüzgeç kızarıklığı olan arkadaşlar ne yaptılar sorunlarını çözdülermi ?
Benim iki şeker prenses ve bir sarı prensesimde aynı durumda.Yan yüzgeçleri kızarık ve üst dudağının bitiminin başlangıcı incelmiş gibi bir çizgi oluşmuş resimlerde de göstermeye çalıştım.Bu sorun bir hastalık başlangıcımı ?
Burda yazılanlara göre bugün akvaryumun %50 suyunu değiştirdim.Kumunu taşlarını vs. temizledim 15 gündür bekleyen suyum vardı onu kullandım.Dış filtremi kendim yapmıştım onunda malzemelerini değiştirdim.Ama henüz 2-3 aylık bir akvaryum olmasına rağmen ( 4 sp, 3 iceman, 2 şeker prenses, iki yavru vatoz 13-15 cm arası.) akvaryum 150 litre kum çok pis çıktı dip çekimide yapıyorum haftada bir.
Yem olarak Totto yavru yemi ve Sera flora yemi veriyorum günde 3 kez, haftada bir gün aç bırakıyorum.
Bu şartlar altında ne yapmalıyım su değişiminden sonra beklemeyemi geçmeliyim bir ilacı varmıdır ? 3 balık hariç diğerleri sağlıklı onlarada bulaşırmı ?