100 Litre


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 14:05
Merhabalar. Yazın çalışarak 100 TL para biriktirdim. Önceden 100 litre akvaryumum,iç filtrem,hava motorum,beyaz lamba ve lav kırığı ile beyaz kuvarz kum karışımı 10 kg kumum var. 
*Kumun görüntüsünden memnun olmadığım için 10 kg dere kumu alacağım 1-2 mm boyunda. (10 TL)
*6 adet siyah kuhli (24 TL) ''Buradan bir mesaj vermek istiyorum lütfen Türkçe'sini kullanabileceğimiz şeylerde black kuhli gibi black yerine siyah demeye özen gösterelim Türkçe'mizi köreltmeyelim''
Doğrusu şu anda 40 TL param var haftada 60 tl kazanıyorum pazar tatil. Toplam 100 TL limitim olacak.
Sizden öğrenmek istediklerim;
-Yanlarına sıkıntı olmayacak türde balık arıyorum. İstediğim özellikleri: Sürü halinde gezecek,renk ve boyut fark etmez.Bir tür yerine birkaç tür olabilir. Tetra kiraz gibi cinsler olabilir.Farklı önerilere açığım. Şu anda pangio kuhli alacağım sitede stokta yok sanırım reklama girdiği için site vermek yasak. Yardım etmek isteyenden yorum olarak yazar ise ben siteyi özelden mesaj olarak veririm. Şimdiden teşekkür ederim. Yazım yanlışım olmuş ise özür dilerim biraz hızlı yazmaya çalıştım.


Son fikrim şu şekilde ;1.Planım  6 adet siyah kuhli ve 10 adet tetra kiraz elbette uygun ise. Pangio kuhli geldiğinde 6 adet de ondan eklemeyi düşünüyorum.
1. planım olmaz ise 2. planım ; 6 adet siyah kuhli, geldiğinde 6 adet pangio kuhli ve 10 adet tetrezon serpae.
2.planım olmaz ise 3. planım; 6 adet siyah kuhli, geldiğinde 6 adet pangio kuhli ,3 gri,3 pembe ve 3 tane de sarı zebra düşünüyorum. 
Kendime göre 1. planı uygulamak istiyorum elbette uygun ise. 3 planım da uygun ise hangisini yaparsam sizce daha hoş olur ? Sanırım bu türlerin hepsi takım halinde geziyor. Sanırım hiç kimsenin ilgisini çekmedi 


Bitkili yapmaya karar verdim 5 cm kum yeterli olur mu ? İçine hangi bitkileri önerirsiniz? Işıklandırmayı nasıl yapmalıyım? 5 cm dedim fakat bitkileri ekeceğim yerleri 7 cm yapıp diğer yerleri 3 cm yapacağım. Bakımı kolay olsun. Gübre gerekmesin. Co2 gerek olmasın. Yardımlarınızı bekliyorum.
Işıklandırma olarak floresan hariç ne yapabilirim ? 36 w luk 2 adet yapsam 40 tl tutuyor bu da bana göre çok pahalı önerilerinizi bekliyorum lütfen.
cevter1232014-07-06 19:31:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 02:38
Evvela black kuhli bir nevi özel isim oldugu icin o sekilde kullaniliyor. Tabi siyah demek de sorun yok lakin siyah da türkceye baska dilden girdigi icin o zaman Kara kuhli demek daha dogru olur: :D
Ilk planin gayet uygun , istersen bir kac tanede karides koyabilirsin. Yada tetra kirazlarin yerine neon tetra olabilir. Sürü halinde gezerler ve güzel bir görüntüleri vardir.
Isiklandirma LED silikonlu 5 metre seritler var hem 12 yada 24 voltla calisiyor hemde yüksek kelvinde isiklar veriyor. 6000-6500 kelvin metre basina . Fiyati 20 tl civari internet sitelerinde var gittigidiyor gibi.
Co2 ye ihtiyac duymayan cok az bitki vardir. Aslina bakarsan her bitki co2 ye ihtiyac duyar. En azindan mayali sistemli bir co2 isini görecektir. Yoksa anubias,bleheri olabilir.
5cm kum yeterli olur. Zaten akvaryumun boyutu kücük daha fazla kalin yaparsan su orani azalir. Ayrica kuhliler genellikle kumun altina yada bulduklari her dellige saklanirlar. Ben görüntü olarak sahsen sevmiyorum. Yerine kiraz karides olabilir.
Hayirli ugurlu olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir