100lt bitkili icin ekipman tavsiyesi.


DidonÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 628
DidonÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 18:19
Arkadaslar tekrar merhaba 325lt bitkili fiyaskosundan sonra daha kucuk bir tankta low tech bitkili sevdama devametme karari aldim. Bugun gidip ak akvaryumdan mobilyali 98lt mobilyali bir akvaryum aldim. Bitkili karides ve kirmizi burun tetra tanki yapmayi dusunuyorum ama bu kez eski hatalarimdan ders alip acele etmeden yavas yavas kurmayi dusunuyorum. Eski tankimdan kalan hava motorum(Cift cikisli atman)  isiticim (300w Ada) ve lav kirigi kumum var. Sanirim tek eksigim aydinlatma ekipmanlari ve filtreleme sistemi. (Ic filtre takip hacmi daha da kucultmek istemiyorum.) Eski aydinlatma sistemimdeki elektronik blastlari kullanmayi(4 adet mevcut) dusunuyorum ama yeni alacagim aydinlatma ekipmanlarini calistirirmi bilmiyorum bu konuda ve dis filtre sistemi hakkinda gorus ve fikirlerinizi bekliyorum.
Aklimdaki marka tetratec ex700

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

msarisoyÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 271
msarisoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 22:33
Floresan konusunda balastlarla,starterlerle ve kablolarla uğraşmaktan bıkmış biri olarak dalgıç floresanları tavsiye ederim.ben de 4 ay önce kadar hemen hemen sizin akvaryumunuz büyüklüğünde bir bitkili akvaryum kurdum.forumda sorduğumda herkes bi faydasını görmezsin çin malı bi işe yaramaz,kısa sürede bozulur gibi şeyler söylediler.diğer markalı floresanlarda da zaten belli bi süre sonra yosunlanmayı önlemek için değiştirmeniz gerekiyor.değiştirirken kablolarla falan uğraşmak da cabası.ama akvaryumun eni 25 cm olmasına rağmen 3 tane dalgıç floresanı cam kapağa yapıştırarak sorunumu çözdüm.bitkilerim müthiş bir şekilde gelişiyorlar.bitkilerim saz,demersum,hemianthis,subulata,echinodorus ?,anubias,willow moss,ama derseniz ki ben çok yüksek ışığa ihtiyaç duyan bitkiler yetiştiricem o zaman iş değişir tabi.
dış filtre olarak ben de tetratec 700 ve fluval 205 arasında kararsız kalmıştım ancak 5 gün önce fluval aldım ve gayet memnunum kesinlikle tavsiye ederim.170 litrelik akvaryumda kullanıyorum debisi gayetr iyi ve çok sessiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 628
DidonÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 23:20
Hocam dalgic floresanlarin performansindan bende supeliyim acikcasi buyuzden normal floresanlari tercih edecegim, ucuz etin suyu kara olur derler bizim oralarda :) Dis filtre konusunda hic bilgim yok daha once hic kullanmadim ama akvaryuma debisi fazla gelirse diyede korkmuyor degilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir